Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, babayaga napisał(a):

Napisał, że oprawa w wersji ps5pro jest przyjemniejsza w odbiorze bo jest bardziej miękka, przez to "filmowa". Innymi słowy jest słaba rozdzielczość i rozmazana, a jak zobaczył 4k na PC, to okazało się zbyt ostre dla niego. Pewnie 24fps też woli bardziej od 60fps, bo bardziej "filmowo".

No i pewnie na pc grał na monitorku 27 cali ips a pod Pro ma Oleda 65:E

Opublikowano

Też kupiłem: )

Fajny artykuł o porcie: https://www.gameinformer.com/interview/2025/04/01/naughty-dog-and-nixxes-on-the-pc-port-of-the-last-of-us-part-ii-we-take-the

Ten fragment ucieszy wielu:

On PC, you have to compile shaders for each machine as you go. It’s called PSO loading. On the first game we did, we tried to do all that in the main menu. People had to wait a long time. On this game, Nixxes has done a really cool new system that allows it to compile those shaders on the fly and seamlessly play the game without having to wait very long for shaders to build up.

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

PPE:

Nie wiem co Oni tam ćpają ale zdecydowanie połowę powinni brać...

Gówno portal pod gówno burze. Z reguły specjalnie bajtują. Lepiej tam nie wchodzić, niech zdychają. 

Opublikowano

Artykuł chyba zniknął już z PPE, bo wywala błąd po kliknięciu w link :D W artykule jak pamiętam dobrze była jeszcze jedna bzdura, a mianowicie, że trzeba się logować do PSN.

Gra zostanie odblokowana dziś o 19:00, tak?

• Haha 1
Opublikowano

Co do PPE, to mamy chyba wszyscy wyrobiony pogląd.
Fabryka newsów wątpliwej jakości, byle szybciej.
Taki gamingowy pudelek.

Ciekawym natomiast jest to, że pomału będziemy mieli chyba w ogóle problem z "autorskimi" i wymóżdżonymi newsami, a będzie tylko - zaciągnięte ze źródła AI -> przetłumacz -> uprość -> ... opublikuj.

Używam czytnika RSS. Ostatnio wypluł mi newsa do jednego z polskich serwisów. Klikam, a tam jest cały news po... angielsku (jakby zasiorbany skądś), za 10 sek link wygasł (bo ktoś się skroił, że opublikował "roboczy news") i po 5 min. już się pokazał na łamach serwisu w wersji PL. EWIDENTNIE jakaś maszynka siorbiąca + mechanizmy "zawłaszczające". :)

Bardzo żałuję, że nie odnotowałem, co to był za serwis, żeby to sobie poobserwować. 

Opublikowano

Ktoś kupował klucz na Eneba? Kolega do mnie pisze, że chyba nie będzie prezentu dla mnie bo nic mu nie wysłali do tej pory. Inne sklepy z tego co sprawdzałem na szybkiego (cdkeys, instant gaming, kinguin) wysyłają klucze klientom.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Ktoś kupował klucz na Eneba? Kolega do mnie pisze, że chyba nie będzie prezentu dla mnie bo nic mu nie wysłali do tej pory. Inne sklepy z tego co sprawdzałem na szybkiego (cdkeys, instant gaming, kinguin) wysyłają klucze klientom.

Brałem z instant wczoraj dla znajomego, bo zamówił z cdkeys i eneba i dopiero dzisiaj mieli mu wysłać ;) 

Na instant przychodzi od razu 

Screenshot_20250403_151455_Chrome.jpg

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak chodzi o przedpremierowki :)kiedyś jak zamówiłem jakiegoś COD'a na cdkeys to klucz dostałem na godzinę przed wydaniem gry.. Jak widać wysyłają dalej w dzień premiery 

Edytowane przez dawidoxx
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 19:13, Tomek_ITH napisał(a):

No i gra ma wg mnie fantastyczne zakończenie, które trochę ryje łeb. Pamiętam, był to grudzień 2023 kiedy ją ukończyłem i przez kilka kolejnych dni siedziała mi w głowie.

Mocna i bardzo odważna historia.

Zakończenie dla jednego będzie fantastyczne, dla innego niepoważne. Historia z pewnością jest odważna, miejscami aż za bardzo. :E Tak odważna, że IMO najlepsze elementy tej gry to retrospekcje Joel-Ellie z fantastyczną wizytą w muzeum. 

• Upvote 3