caleb59 2 064 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Tomek_ITH napisał(a): ...jedynie rr off No i masz odpowiedź dlaczego wygląda gorzej na drugim screenie. Po co to wyłączasz, mam taką samą kartę graficzną i spokojnie ciągnie RR z włączonym DLSS quality i generatorem klatek. 11 minut temu, Sheenek napisał(a): Wiecie czy pozniej dostajemy jakas skrzynie w bazie? Nie ma wcale. Duża szansa, że coś takiego dojdzie razem z kolejnymi aktualizacjami. BTW to przypominam, że można uczyć się skilli podpatrując innych. Np. jest taki obóz treningowy na górce, przed pierwszym miastem gdzie trenują żołnierze i można się tam nauczyć 2 skilli po prostu gapiąc się na trenujących je żołnierzy. Tak samo np. walka z rycerzem Matthiasem na środku miasta - podczas walki można się nauczyć jego kopnięcia z wyskoku tylko trzeba być szybkim, nacisnąć i przytrzymać na padzie klawisz LB kiedy przeciwnik korzysta z tego ataku - w prawym dolnym rogu ekranu pojawi się podpowiedź. Edytowane 21 Marca przez caleb59 1 1
userKAMIL 1 059 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 17 minut temu, caleb59 napisał(a): BTW to przypominam, że można uczyć się skilli podpatrując innych. Np. jest taki obóz treningowy na górce, przed pierwszym miastem gdzie trenują żołnierze i można się tam nauczyć 2 skilli po prostu gapiąc się na trenujących je żołnierzy. Tak samo np. walka z rycerzem Matthiasem na środku miasta - podczas walki można się nauczyć jego kopnięcia z wyskoku tylko trzeba być szybkim, nacisnąć i przytrzymać na padzie klawisz LB kiedy przeciwnik korzysta z tego ataku - w prawym dolnym rogu ekranu pojawi się podpowiedź. Tego kopnięcia w taki sposób się nauczyłem właśnie. A ta obserwacja to wciskam jakiś przycisk czy tylko kamerą wystarczy najechać?
Sheenek 413 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 26 minut temu, Vulc napisał(a): I w tym miejscu szydzenie z ludzi, którym się ta gra nie podoba, bo "hehehe, elyta" jest tak samo płytkie jak z tych, którzy znajdują w tym mnóstwo funu. Nadal jednak nie rozumiem podejścia, że gra czegoś nie musi mieć, bo to przecież gra akcji. Jeśli jakiś element zaimplementowano, podlega on takiej samej ocenie i takim samym oczekiwaniom jak w każdej innej produkcji. Jak zadania poboczne są kiepskie, postaci bezjajeczne, sterowanie nieintuicyjne, nie ma znaczenia czy to RPG czy nie. A że komuś nie będzie to przeszkadzać, bo widzi inne zalety, to już osobna kwestia. No nie jest, tu sie bardzo mylisz, bo tutaj zasadnicza roznica jest to ze to ta "elyta" non stop szydzi z grajacych. Glownie mysl przewodnia to to ze grajacy ciesza sie byle gownem a ze oni sami graja tylko w "dobre gry". I tak, odnosze sie do tych co szydza bezsensownie. Bo oczywiscie sa tu ludzie majacy zasadne "ale" do tej gry tyle ze to mniejszasc. Niestety wiekszosc ma problem wynikajacy z ich wlasnych wyimaginowanych oczekiwan, bo akurat Pearl nie naobiecywalo tutaj nic. Czy tak ciezko sobie powiedziec "ok, ta gra nie jest dla mnie" napisac opinie raz I dac sobie spokuj. Przeciez tutaj na forum co premiera to to samo, niegrajacy jak zawsze maja najwiecej do powiedzenia. Edytowane 21 Marca przez Sheenek 1 2
caleb59 2 064 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca To działa w momencie kiedy pojawia się na dole ekranu w prawym rogu odpowiednia podpowiedź. 1
j4z 1 433 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca lol, ja nie wierzę w te narzekania tutaj, jeżeli w tej grze są takie smaczki. 1
dawidoxx 1 048 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca No wszyscy przesadzają gra to cudo miód i orzeszki
DITMD 1 140 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 6 minut temu, Vulc napisał(a): Nie, nie mają. Niektórzy po prostu mają wyższe bądź inne wymagania od reszty. Co jest całkowicie zrozumiałe. I w tym miejscu szydzenie z ludzi, którym się ta gra nie podoba, bo "hehehe, elyta" jest tak samo płytkie jak z tych, którzy znajdują w tym mnóstwo funu. Nadal jednak nie rozumiem podejścia, że gra czegoś nie musi mieć, bo to przecież gra akcji. Jeśli jakiś element zaimplementowano, podlega on takiej samej ocenie i takim samym oczekiwaniom jak w każdej innej produkcji. Jak zadania poboczne są kiepskie, postaci bezjajeczne, sterowanie nieintuicyjne, nie ma znaczenia czy to RPG czy nie. A że komuś nie będzie to przeszkadzać, bo widzi inne zalety, to już osobna kwestia. Ludzie przyzwyczaili się do wygody, łatwości, udogodnień, nie chce im się uczyć niczego. Wystarczy, że pojawi się gra, która nie trzyma za rękę, nie niańczy gracza, nie traktuje go tak, jakby był upośledzony, i już masa ludzi narzeka na sterowanie, które jest proste jak budowa cepa, bardzo podobne do tego z RDR2. Tam też jest nieintuicyjne? Czy zadania są kiepskie, fabuła, postacie zależy od tego, kto jakie ma wymagania i czego oczekuje. Jednym się będzie to podobało, innym nie. I ma to znaczenie, bo biorąc się za takiego Elden Ringa będę oceniał walkę i bossów, a nie jego fabułę i zadania poboczne, które są drugorzędne, gdzie większość ludzi bez poradników nawet nie jest w stanie ich zrobić. 1 1
Vulc 2 456 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 1 minutę temu, Sheenek napisał(a): I tak, odnosze sie do tych co szydza bezsensownie. Bo oczywiscie sa tu ludzie majacy zasadne "ale" do tej gry tyle ze to mniejszasc. Niestety wiekszosc ma problem wynikajacy z ich wlasnych wyimaginowanych oczekiwan, bo akurat Pearl nie naobiecywalo tutaj nic. Czy tak ciezko sobie powiedziec "ok, ta gra nie jest dla mnie" napisac opinie raz I dac sobie spokuj. Przeciez tutaj na forum co premiera to to samo, niegrajacy jak zawsze maja najwiecej do powiedzenia. Nie, to nie jest mniejszość. Nie widziałem tego zalewu ludzi szydzacych bezsensownie w tym wątku, a przeglądam go regularnie. Było trochę wypowiedzi, to fakt. Ich niezwykłego przy premierach głośnych gier, że będzie widoczna polaryzacja. Nie ma znaczenia co obiecywano, tylko co dostarczono. Jeśli gra ma pewne mechaniki czy elementy, można ją śmiało porównywać do innych gier, które to mają, a nie tłumaczyć tego tym, że "Pearl nie obiecywało". Forum jest od dyskusji, są jakieś limity na wypowiedzi w temacie? Jak ktoś po raz szósty pitoli coś o "mesjaszu gejmingu" to jest okej?
TmK 187 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Gierka fajna, mnostwo zwierzat roslninnosci, ponoc slonie nawet sa. 5120x2160 dlssQ i ray reconstruction gra wyglada b.dobrze Te zwierze to jakies kaku, czy cos takiego Teoretycznie ładnie, ale na dłuższą metę autentycznie się dziwię, że oczy wam się nie wypalają. Saturacja i prześwietlenie/balans bieli podkręcone na 150% normy. Edytowane 21 Marca przez TmK 1
userKAMIL 1 059 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 20 minut temu, TmK napisał(a): Teoretycznie ładnie, ale na dłuższą metę autentycznie się dziwię, że oczy wam się nie wypalają. Saturacja i prześwietlenie/balans bieli podkręcone na 150% normy. To jest mocno od pogody i pory dnia uzależnione. Edytowane 21 Marca przez userKAMIL
Vulc 2 456 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 7 minut temu, DITMD napisał(a): Ludzie przyzwyczaili się do wygody, łatwości, udogodnień, nie chce im się uczyć niczego. Nie wiem czy piszesz tylko o sterowaniu, ale pewne rzeczy mogą być zwyczajnie nieprzemyślane. A nie że "tak ma być". O sterowaniu pisano w wieku recenzjach, często wspominają o tym sami gracze. Tak samo jak i ułomności walki pod względem mechanicznym. Wszyscy kłamią czy są półgłówkami?
dawidoxx 1 048 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 7 minut temu, Vulc napisał(a): Nie wiem czy piszesz tylko o sterowaniu, ale pewne rzeczy mogą być zwyczajnie nieprzemyślane. A nie że "tak ma być". O sterowaniu pisano w wieku recenzjach, często wspominają o tym sami gracze. Tak samo jak i ułomności walki pod względem mechanicznym. Wszyscy kłamią czy są półgłówkami? W takim rdr2 nabiłem ponad 200+ godzin i tam jakoś sterowanie mi nie przeszkadzało, tutaj po 30 minutach miałem dosyć, ale no tak najwidoczniej jestem przyzwyczajony do udogodnień, bo to przecież nie wina devów ze zrobili pierdylion skrótów do podstawowych czynności tylko moja że jestem upośledzony, bo nie potrafie się ich nauczyć... Na forum steama/reddicie dziesiątki tematów o najgorszym sterowaniu w grze ever a na ith to się nazywa smaczkami i unikalnymi technikami Edytowane 21 Marca przez dawidoxx
maxmaster027 1 265 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 8 minut temu, TmK napisał(a): Teoretycznie ładnie, ale na dłuższą metę autentycznie się dziwię, że oczy wam się nie wypalają. Saturacja i prześwietlenie/balans bieli podkręcone na 150% normy. W monitorze brightnes 30% ustawiasz 1
DITMD 1 140 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Sterowanie w grze: Naciśnij A, żeby biec, dwa razy A, żeby sprintować Naciśnij X, żeby skoczyć Naciśnij B, żeby zrobić rolla, dwa razy B, żeby wykonać unik LB – blok/parowanie/menu NPC to akurat mogliby poprawić, żeby można było przełączać się między NPCami RB – słaby cios RT – mocny cios LT – łuk RB + RT – użycie skilla Y + B – grab/rzut Y – cios pięścią, przytrzymanie = kopniak Krzyżyk – otwiera quick menusy Rzeczywiście pierdyliard skrótów, i sterowanie nie do ogarnięcia przez przeciętnego gracza Edytowane 21 Marca przez DITMD 1
Jaycob 2 362 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 1 minutę temu, DITMD napisał(a): Rzeczywiście pierdyliard skrótów, i sterowanie nie do ogarnięcia przez przeciętnego gracza No nie wiem, jak dziś widziałem taką tabelkę: 1 6 1 1
dawidoxx 1 048 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Dzieki Jaycob miałem to akurat wrzucać z reddita
Jaycob 2 362 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) /nvm, źle przeczytałem. Edytowane 21 Marca przez Jaycob
DITMD 1 140 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) To są wszystkie umiejętności odblokowane, plus masa się dubluje, bo musisz wybrać, co chcesz, a co nie, poznajesz to po kroku, ja wychowałem się na Mortalu i Tekkenie, nie robi to na mnie wrażenia. Ja korzystam z tego, co napisałem, moja postać nawet nie jest w stanie wykonać większości z tego w tej chwili, bo się tego jeszcze nie nauczyłem. Edytowane 21 Marca przez DITMD 1
userKAMIL 1 059 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Po 15h ani razu nie miałem wrażenia, że to sterowanie jest jakieś przekombinowane. Wręcz przeciwnie i podobne odczucia jak pierwszy raz się RDR2 odpaliło. Tam też ludzie sporo narzekali na początku, że za wolne i nieintuicyjne. Gram na padzie może faktycznie na klawiaturze jest inaczej. Edytowane 21 Marca przez userKAMIL 1
Vulc 2 456 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 7 minut temu, DITMD napisał(a): To są wszystkie umiejętności odblokowane, plus masa się dubluje, bo musisz wybrać, co chcesz, a co nie, poznajesz to po kroku, ja wychowałem się na Mortalu i Tekkenie, nie robi to na mnie wrażenia. Ja korzystam z tego, co napisałem, moja postać nawet nie jest w stanie wykonać większości z tego w tej chwili. No super, a więc ponawiam pytanie - to jest czysty przypadek, że akurat jest dużo narzekań na ten element czy trzeba mieć paszport z Mortala, żeby tego nie widzieć? Regularnie bagatelizujesz takie kwestie, sugerując, że to nie jest prawda i ludzie są najwyraźniej upośledzeni manualnie. I tak, wszystkiego można się nauczyć, do wszystkiego można się przyzwyczaić. Co nie stoi w sprzeczności z tym, że może to być zrobione w nie do końca przemyślany sposób. Nie byłby to pierwszy raz, i z pewnością nie ostatni. Dodatkowo jak ktoś gra na m+k, wypada zorganizować to tak, żeby to jakoś działało. Tutaj spotkałem się z opinią, że miejscami lepiej tą klawiaturą sobie w głowę przyp.. niż próbować wykręcać bardziej skomplikowane sekwencje. Edytowane 21 Marca przez Vulc 2 2
userKAMIL 1 059 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Ja tylko przypomnę, ze ludzie mają już mody do biegania. Bo nie ogarnęli, że ''x'' nie trzeba trzymać a wystarczy raz nacisnąć. Wiec o czym Wy tu piszecie. XD
dawidoxx 1 048 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca E no to spoko - instaluje na nowo - dzieki Kamil 1
userKAMIL 1 059 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Może jak pograłbyś więcej niż te 30 minut to sterowanie byś ogarnął.
Rekomendowane odpowiedzi