Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A tak na serio, po kilku godzinach gry i obejrzeniu trochę materiałów to skala rozbudowania CD to coś zupełnie nowego. Z perspektywy osoby, która uważa RDR 2 za grę wszech czasów: gra roku (nie licząc GTA 6). Płytka fabuła nie robi wielkiej różnicy, w jakiej grze, sandboxie/rpg porwała? Trzeba wiele lat wstecz szukać. Na razie daje 8/10 ze względu na bugi w grze i słabą optymalizację - grafika jednak wygląda dużo lepiej niż na materiałach przedpremierowych, pewnie głównie ze względu na RR. Gram na M+K i sterowanie wcale nie jest tragiczne. Może trochę nieintuicyjne na początku, ale można się nauczyć co i jak, więc nie irytuje.

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, Zas napisał(a):

To chyba akurat standard w Korei, wręcz element ich kultury? :E 

Nie powiedziałbym, że to „normalne” - bardziej chodzi o to, że w wielu tamtejszych firmach wciąż mocno działa hierarchia, niechęć do otwartego podważania decyzji z góry i ogromny crunch, który wręcz uznaje się za standard. Korea Herald kiedyś wrzucił ciekawy artykuł w tym temacie. 

Opublikowano (edytowane)

Wiecznie brakuje mi miejsca, jako, że sandbox lubię zwiedzać, grabić itp a tylko zadania daję dodatkowo 3 miejsca, nie zawsze zrobię zadanie, bo sobie zwiedzam, rozwalam bandytów itp. Co chwila brak miejsca, nie potrzebny eq sprzedaję, bo blokuje miejsce. 

Mogliby dać skrzynkę, wszelkie bzdety bym odstawił, które nie używam. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

Wlasnie wcale nie jest tak ze zadnej fabuly tu nie ma, sa niektore calkiem ciekawe I smieszne questy.

34 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Wiecznie brakuje mi miejsca, jako, że sandbox lubię zwiedzać, grabić itp a tylko zadania daję dodatkowo 3 miejsca, nie zawsze zrobię zadanie, bo sobie zwiedzam, rozwalam bandytów itp. Co chwila brak miejsca, nie potrzebny eq sprzedaję, bo blokuje miejsce. 

Mogliby dać skrzynkę, wszelkie bzdety bym odstawił, które nie używam. 

Porob poczatkowe questy w miescie, do tego kupuj u sprzedawcow rozszezenia do ekwipunku. Wiekszosc ma po 1 do sprzedania za grosze. Jak nie masz kasy obrob bank

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Porob poczatkowe questy w miescie, do tego kupuj u sprzedawcow rozszezenia do ekwipunku. Wiekszosc ma po 1 do sprzedania za grosze. Jak nie masz kasy obrob bank

Kasy mam dużo, bo musiałem zapłacić podatek od wzbogacenia się- wrzucałem screena :E Jak pamiętam mam 94 lub 97 miejsca ale to mało bo każdy drobiazg zajmuje miejsce, wszelkie receptury itd to siedzi i blokuje miejsce, wszelkie żelazo, żarcie itd a nie wszystko aktualnie używam. Kupuję 1pkt miejsca, kosztuje to ok. 50 bronzu.

Przerobić na żarcie nie zawsze mogę, bo nie mam wszystkiego wymaganego do sporządzenia "obiadku". 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

Bo nie rozumiesz jak to jest. Ja Ci wytlumaczę ;)

- jak z gry wylewa się woke/DEI, a graczom się nie podoba i dają 2/10, to jest to review bombing!

- ale jak ta gra dostaje 10/10 choć jest bezdyskusyjnym crapem, to wszystko OK

A jak gra nie-woke dostaje 0/10 od elgiebeta, to to nie jest review bombing, poniewać "bo nie".

Mam nadzieję, że pomogłem zrozumieć.  :cool:

Edytowane przez VRman
Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

Kasy mam dużo, bo musiałem zapłacić podatek od wzbogacenia się- wrzucałem screena :E Jak pamiętam mam 94 lub 97 miejsca ale to mało bo każdy drobiazg zajmuje miejsce, wszelkie receptury itd to siedzi i blokuje miejsce, wszelkie żelazo, żarcie itd a nie wszystko aktualnie używam. Kupuję 1pkt miejsca, kosztuje to ok. 50 bronzu.

Przerobić na żarcie nie zawsze mogę, bo nie mam wszystkiego wymaganego do sporządzenia "obiadku". 

Receptury, ksiazki i ulotki po wykonaniu questa sprzedaj. Nie trzeba trzymac

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Sheenek napisał(a):

Nie trzeba trzymac

Listy gończe po zrobieniu sprzedaję. To co widzę, że mogę to sprzedaję, ostatnio sprzedałem reckę jakiegoś żarcia to sprawdziłem dla testu i nie było, musiałem odkupić po wyższej cenie, bo nie zapisałem gry.

Opublikowano

Dokladnie, moze nie przeczytales. Ja nie mam zadnej recepty w ekwipunku I normalnie mam mnogo recept jak gotuje.

Aczkolwiek nie sprawdzalem  1 do 1 czy napewno nic nie zniklo jak sprzedalem

Opublikowano
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Oczywiście zbadane, bo znałem nazwę żarcia i szukałem po opisie, nie było. Gdy dodałem nagle się pojawiło w wyborze gotowania.

Pamietasz moze ktora? Az sam sprawdze u siebie z ciekawosci, bo moze to bug jakis

Opublikowano (edytowane)

Popchnąłem trochę dalej główny wątek. Mam wrażenie, że ludzie tutaj naprawdę czepiają się wszystkiego, czego się da…

Każda scenka kontaktu z postacią jest wyreżyserowana. Nawet sklepikarze mają swoją gestykulację — nie jak w większości gier, gdzie postać stoi jak słup soli i niewiele się dzieje.

Kiedy dostajemy już kawałek własnej ziemi i powoli zbieramy towarzyszy, nagle wpada Duane z jakimś związanym żulem, który czołga się w błocie, próbując uciec z obozu. XD

Świetne są te scenki — zarówno pod względem ilości, jak i jakości. Do tego wszyscy aktorzy głosowi robią naprawdę dobrą robotę.

Jak dla mnie — absolutny Mesjasz Gamingu na którego czekałem całe życie!

Crimson Desert 22.03.2026 18_23_17.png

1 godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Wiekszosc ma po 1 do sprzedania za grosze. Jak nie masz kasy obrob bank

Brzmi jak w pełni legitna rada! XD

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 4
  • Confused 2
Opublikowano

Nie no teraz to dowaliłeś nieźle. Fabularnie to jest chyba najgorsza gra w jaką grałem od kilku ładnych lat, myślałem, że ostatniego assasyna nic nie pobije, ale przyszło pearl abys i - potrzymaj mi piwo:D

Ciąg przyczynowo skutkowy nie istnieje, robimy jakieś durne zadanie, a kolejne totalnie inne w żaden sposób nie związane z poprzednim i tak w kółko. Piszesz, że postacie gestykulują i fakt, ale do przesady, zachowują się jakby pierdolca dostali.

Clif główny bohater jest tragicznie napisany. Mruk taki, że geralt z wieśka to przy nim chodzący ekstrawertyk, a jak już czasem coś powie, to taki banał, że lepiej jakby w ogóle się nie odzywał. 

• Like 1
  • Upvote 7
Opublikowano

Jak patrzę na screeny z tego tematu, to ta gra wygląda momentami po prostu koszmarnie xD

31 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jak dla mnie — absolutny Mesjasz Gamingu na którego czekałem całe życie!

Wyjdzie następny crap, zagrasz i znowu napiszesz podobny tekst, nic nowego ;)

• Upvote 8
Opublikowano
4 minuty temu, tomcug napisał(a):

Jak patrzę na screeny z tego tematu, to ta gra wygląda momentami po prostu koszmarnie xD

To akurat jedna z tych gier, co na screenach wyglądają dużo gorzej niż na żywo. Lepiej w tę stronę, niż na odwrót, jak to bywa w innych grach ;) 

Opublikowano
5 minut temu, tomcug napisał(a):

Wyjdzie następny crap, zagrasz i znowu napiszesz podobny tekst, nic nowego ;)

A w życiu! Takie coś napisałem pierwszy raz od istnienia PCLAB!

Od listopada same krapy dla mnie były nie licząc Residenta na przeczekanie.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Sheenek napisał(a):

Pamietasz moze ktora? Az sam sprawdze u siebie z ciekawosci, bo moze to bug jakis

Proszę screen z gry, tego na pewno nie widzę, właśnie przeleciałem, dwa tomy oręża sprzedałem i nadal mogę tworzyć- zapamiętałem kilka nazw broni, przetestowałem z jedną recką i też jest ok ale z tą co na screenie coś nie halo. 

Można było kupić w sklepie z warzywami owocami w drodze do niej- pierwsze miasto. Chyba, że coś nie tego z nazwą tłumaczenia maszynowego.
20260322194814_1.thumb.jpg.9351f4d5b6c5a87fb74096e639e588fa.jpg

edit

Zmieniłem język na ang, zaraz spr, musiałem restart gry. Taki przepis jak "ryżanka rybna" nie ma pod taką samą nazwą czegoś do gotowania, musi być to coś zwalone.

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, znaFca napisał(a):

To on tak zawsze? 

To jest taki tutejszy mit od lat. ;)

Siedzę tylko w tematach gdzie gra mi się podoba a w innych mnie nie zobaczysz. (Jest ich cała masa tutaj) Są też osoby co od miesięcy temat w temat ciągle tylko narzekają. Gra ich praktycznie nie interesuje lub się zawiedli. Czasami frustracja z wydanych 2-3 stów. Ja kupuję każdą grę przed premierą i sam sprawdzam. Jak mi siądzie to widzisz mnie w temacie a jak nie to czasu nie tracę aby tygodniami narzekać. 

Można powiedzieć, ze od listopada na dobre wróciłem! :gordon:

Edytowane przez userKAMIL