Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Zapomniałem dodać, że podmieniłem też DLSS na tą najnowszą wersję. Może to to?

Tez dałem na 310.6 ale u mnie nie zauważyłem. Trzeba będzie sprawdzić i zrobić test. 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 godzin temu, Vulc napisał(a):

Z innej beczki, David Jaffe (ten od God of War) się delikatnie spłakał o... rzekomy antysemityzm. :E 

https://www.fandompulse.com/p/god-of-war-director-david-jaffe-accuses

Pokaż ukrytą zawartość

obraz.thumb.png.8eaf4a6395ed0c50806d459a6c232ab5.png

Bo gobliny wyglądają jak gobliny, lubią złoto i parają się handlem. Co za niespodzianka. :E 

To całe szczęście, że on Star Treka nie oglądał, bo by zawału dostał. 

Opublikowano
11 godzin temu, Vulc napisał(a):

Z innej beczki, David Jaffe (ten od God of War) się delikatnie spłakał o... rzekomy antysemityzm. :E 

https://www.fandompulse.com/p/god-of-war-director-david-jaffe-accuses

Ukryj zawartość

obraz.thumb.png.8eaf4a6395ed0c50806d459a6c232ab5.png

Bo gobliny wyglądają jak gobliny, lubią złoto i parają się handlem. Co za niespodzianka. :E 

Naród wybrany się spłakał :E :E pamiętajcie, oni mieli te grę obiecaną już 4000 lat temu, powinna być idealna.

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

Na pewno "żyjący" świat https://www.eurogamer.pl/to-pokazuje-jak-zywy-jest-swiat-crimson-desert-gracze-odkryli-ze-npc-naprawde-pracuja

Taka trochę lepsza The Legend of Zelda: Breath of the Wild 

Wysłałem wczoraj chłopaków do budowania tego domu, ale człowiek na grach Bethesdy wychowany, to nawet nie wpadło mi do głowy, żeby zobaczyć czy nie podpierają łopaty.

Swoją drogą, to tym promyczkiem światła odbitym od miecza można sobie mięsko zgrilować w razie potrzeby.

• Like 1
Opublikowano

dzień dobry, kolejny dzień kolejna dawka Crimsona, ja nie grałem od weekeendu, ale za chwile zaczynam wolne i mysle, że do środy wbiję kolejne 5h godzin gry, czym dzisiaj żyje świat i loverzy oraz hejterzy Crimsona? Kogo dziś gra urzekła a kogo wkur**iła? 

pozdrawiam i życzę miłego eksploru.

Opublikowano (edytowane)

Co do przyrostu FPS, jestem w tym miejscu, na 310.6 mam taki fps z DLAA, nie widzę przyrostu, więc nawet nie ma co sprawdzać starych plików, bo w tym miejscu fps jest zabity na amen w DLAA, przypominam 1440p maks detale wraz z maks oświetleniem. 

Czyste DLAA bez RR i FG

Spoiler

20260402100448_1.thumb.jpg.a43338584377f8ec05c21b0919c4faf6.jpg

A tyle mam z RR

Spoiler

20260402100550_1.thumb.jpg.587c7c2c3fdfb1f9fe320ec6bd142fc6.jpg

Tutaj przy 310.5.2- oryginalnych, ja wcześniej miałem też 310.5.3. Nawet jest 3fps więcej względem nowszych plików

Spoiler

20260402101239_1.thumb.jpg.846a301e44ab85f6b35b6607f7e6ff29.jpg

Normalnie pykam w DLSS 4.5 balans + FG z RR lub DLSS jakość + FG bez RR. Ja nie widzę boosta z nowych plików. Ja u siebie nie zauważyłem żadnych przyrostów. 
Na przykład inne miejsce- zaraz obok tego punktu jest domek wiedźmy przed nim: z RR + DLSS jakość mam z 95fps, a bez RR w tym samym miejscu 137fps. z DLSS balans + RR jest te 110fps. W lesie jest mocniejsze obciążenie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, samsung70 napisał(a):

dzień dobry, kolejny dzień kolejna dawka Crimsona, ja nie grałem od weekeendu, ale za chwile zaczynam wolne i mysle, że do środy wbiję kolejne 5h godzin gry, czym dzisiaj żyje świat i loverzy oraz hejterzy Crimsona? Kogo dziś gra urzekła a kogo wkur**iła? 

pozdrawiam i życzę miłego eksploru.

Napisałem na poprzedniej stronie:E

Opublikowano
3 godziny temu, zoomehsak napisał(a):

Cześć. Panowie nie śledziłem dokładnie całego wątku ale widzę, że pojawia się dyskusja na temat RR oraz DLSS.

Proszę Was o wsparcie jakie będą najlepsze ustawienia dla 4080S dla 2k. 

a w jakim klatkarzu chcesz grać? 

Ja mam wszystko na maxa, DLSS Q RR oraz RT ON, FGx3 i mam około 120-140FPS, gdzie gram z GSYNC na monitorze i jest płynnie jak cholera, 

fakt DLSSQ a DLAA róźnią się nieco obrazem, na korzyśc DLAA, ale niższe klatki utrudniają mi grę... nie wierzę że to mówię, ale kiedy czlowiek przywyknie do wyższego FPS to trudno jest później grać w niższym, 

Opublikowano (edytowane)

Co do sterów, to wcześniej na 595.76 jak wyłaziłem z teleportu w Hernand to miałem 70-80 fps (3440x1440), na 595.97 to mi do 100 fps dobija w tym samym miejscu (te same ustawienia).

Po zainstalowaniu nowszych sterów i nowego DLSS gra zrobiła nową kompilację shaderów.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
1 minutę temu, Ryszawy napisał(a):

Co do sterów, to wcześniej na 595.76 jak wyłaziłem z teleportu w Hernand to miałem 70-80 fps, na 595.97 to mi do 100 fps dobija w tym samym miejscu (te same ustawienia).

Po zainstalowaniu nowszych sterów i nowego DLSS gra zrobiła nową kompilację shaderów.

ja dalej cisnę na jakichś starszych sterach, zatem chcesz powiedzieć, że na nowszych gra powinna śmiggac nieco lepiej- rozumiem, tak? 

Opublikowano

Kończąc spam dotyczący wydajności, jest coś skopane, miałem 310.6 i posiedziałem chwilkę w domku Wiedźmy, zrobiłem sobie broń, wychodzę sprawdzam przed domem to samo miejsca i nagle 122fps a jeszcze kilka chwil temu miałem 137... Wracam do 310.5.3(gra oryginalnie ma 310.5.2) i nagle po kilku minutach nadal mam te 137-138fps, czyli tutaj fpsy się trzymają, pogoda się nie zmieniła w lesie. Więc coś nie do końca jest idealnie w tej grze, a może nowe pliki w grze coś nie teges.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Wyłącz tą głupią nakładkę fps. Nie wiem jak można z tym grać.

O co Ci chodzi? Widziałeś moje wcześniejsze zdjęcia z gry? Czy tam to widnieje? Ty  tak na poważnie? Nie gram z nakładką FPS. Więc wypraszamy sobie pisać takie dyrdymały i farmazony do mnie :E Tu było porównanie o rzekomym wzroście FPS którego u mnie nie ma, koniec kropka, do normalnej gry nie zawalam sobie takim czymś miejsca na ekranie, bo tylko przeszkadza co sam już zresztą zauważyłeś :Up_to_s:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Jakby ktoś był ciekaw, tak wygląda różnica w oświetleniu we wnętrzach, między DLSS z RR (czyli Max, czyli zabijacz wydajności w tej grze):

aonhoOK.jpeg

i Ultra z DLAA, czyli oddaj moje 30 fps-ów, ale noise w ruchu jest czasami okropny (czego na screenach nie widać):

LnwhzNz.jpeg

• Upvote 1