Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@DITMD. Kiedy załapiesz, że my NIE OCENIAMY GRY!
Oceniamy infantylny i tani zabieg użycia "tyłka i cycka".

Nawiasem. Co myślicie o taj grze? Serio pytam.
Bardzo przypomina SB, a jednak przeszła bez echa.
Czego zabrakło? Oczywiście system walki jest nieporównywalny nawet dla oka.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

A czym to się różni, ludzie podchodzą z rezerwą, albo uprzedzeniem do gry, bo jak napisałeś, mogą w niej kawałek cycka, albo dupy zobaczyć. Jakby nagość głównej bohaterki to było wszystko, co ta gra ma do zaoferowania. Steel Seed? Nawet o tej grze nie słyszałem, czego zabrakło? Może płynnych animacji, fajnego systemu walki, gra sprawia wrażenie trochę sztywnej i drewnianej, ale może ją sprawdzę, bo lubię takie klimaty. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano (edytowane)

W moim przypadku i SB, kłopot jest mentalny. Nie potrafię "przełączyć w głowie przełącznika" = to tylko gra i jest dla mnie "durna" i niestrawna od pierwszych sekund.
PARADOKSALNIE. Gdyby tam były mechy, komnadosi, albo "baby w trepach", byłaby dla mnie bardziej zjadliwa, niż te ślicznotki w lateksach.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ale Ty wiesz że w Repilkancie wygląd Kaine miał też pewne uwarunkowania fabularne?

Ok, fair. Ale też nie oszukujmy się - dla większości graczy to była po prostu efektowna postać wizualnie (efekt jest podobny - mocno wyeksponowana postać kobieca, która też wzbudzała kontrowersje), a ten głębszy sens poznaje się dopiero później, jeśli w ogóle.
W Stellar Blade może nie ma tak mocno zarysowanego kontekstu, ale zdecydowanie gra tylko na tym nie jedzie. Stroje są opcjonalne, a jak ktoś chce, to może cały tytuł przejść bez zwracania na to uwagi.

Opublikowano

Te stroje są stricte kosmetyczne bez bonusów? Demko tylko sprawdziłem jak działa, tak samo jak na PS5, ale nie przeszedłem demka, gierkę zostawiam na inny czas, aktualnie nie będę w nią grać, kupi się na przecenie. 

Na pewno gra ma pewne walory co widać na pierwszy rzut oka, do tego można dostosować sobie strojami wygląd bohaterki Eve, zapewne można by sobie nimi żonglować, by zmieniać sobie zależnie od widzimisia. 

System walki to taki soulslike, parowanie uniki ataki itd.  Demko na PS5 grałem na normalu, a na PC dałem dla testu łatwy ale nie było wielkiej różnicy, pewnie za krótko grałem. 

Wolę kupić DS2 niż Stelar Blade, dlatego Eve musi poczekać. 

Opublikowano (edytowane)

Największą siłą tej gry, przynajmniej dla mnie, jest jej system walki. Wszystkie combosy, ataki, parowania, uniki i ciosy specjalne składają się na spektakularne widowisko, dynamiczne, płynne i przyjemne dla oka. No pun intended. Kiedy już opanujesz mechanikę walki, zaczniesz odpalać łańcuchy ataków i zredukujesz bossa, który wcześniej rozkładał cię jednym strzałem, do jęczącego, zwiniętego w kłębek chłopaczka, zalewającego się łzami, to naprawdę daje ogromną frajdę i satysfakcję :cool: @ReddzikTak, stroje to tylko kosmetyka. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Największą siłą tej gry, przynajmniej dla mnie, jest jej system walki. Wszystkie combosy, ataki, parowania, uniki i ciosy specjalne składają się na spektakularne widowisko, dynamiczne, płynne i przyjemne dla oka. 

Tego nie neguję. Wygląda to naprawdę widowiskowo!
Tylko te lalki, ten świat, te obozowiska, grille, leżaczki i wrzucanie monet do automatów w obozach. No nie! ;)

Ale system walki wygląda miodnie bardzo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego tak mi żal tej gry, bo jest piękna!
I równie "głupia" dla mnie, co piękna. :)
Może kiedyś. Na jakieś promce.
TYLE nieogranych cukierków na kupce wstydu, że poczeka.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Cały ten fan serwis traktuje jako bonus do solidnej gry akcji, a nie jej główny aspekt, i może dlatego nie zwracam na to za bardzo uwagi, i mi to nie przeszkadza. Tak naprawdę, to w większości azjatyckich gier masz filigranowe lalki latające i wymachujące mieczami pięć razy większymi od siebie, jakbym miał się tak czepiać, wybierać, co jest realistyczne, i mi odpowiada, a co nie, to prawie w nic bym nie grał. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Jak kiedyś w nią zagrasz, to zobaczysz, że wcale nie jest taka wulgarna, jak się ją przedstawia, i że jej głównym motorem napędowym nie jest nagość naszej protagonistki. Nawet bez tych elementów to wciąż byłaby solidna gra akcji.

Opublikowano (edytowane)

Spoko. I serio. Ja nie widzę w niej "takiej wulgarności", jaką czytasz.
Zajebiste, śliczne laski. Ja widzę tylko "taniość / śmieszność".

Tak, jak gołe hostessy na targach z furami, albo na walkach gromdy.
Są nierozerwalną całością z tymi rynkami, ale pasują do fur i troglodytów nawalających się na gołe piąchy, jak kwiatek do kożucha. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
5 godzin temu, DITMD napisał(a):

Jak kiedyś w nią zagrasz, to zobaczysz, że wcale nie jest taka wulgarna, jak się ją przedstawia, i że jej głównym motorem napędowym nie jest nagość naszej protagonistki. Nawet bez tych elementów to wciąż byłaby solidna gra akcji.

Żadne k...a póki co nie słyszałem:E

Opublikowano (edytowane)

Nie oszukujmy się... Cyce i dupa to zabieg psychologiczny, uderzający w instynkty, sprawiające że chce się zastrzyk dopaminy tu i teraz...
Sam odniosłem wrażenie, że właśnie tego tyczy się dyskusja, bo trochę niesmacznie śmieszne jest latanie Kpopowym androidem bojowym, bo wiadomo w co celują...
Problemem nie jest zgorszenie, lecz nadużywanie haczyka dla instynktów. Przynajmniej nie jest to zmonetyzowany szajs w stylu The First Descendant.

Ale dobrze mieć dla odmiany wajchę przechylona w drugą stronę. :E Ale wolę by postacie uderzały w piękno, a nie prymitywną seksowność bez uzasadnienia lub dozowania. 
Sam nie kupuję, bo mam jeszcze DMC:V do ogrania w podobnym stylu walki.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie chodzi o to że widać pół cycka czy że odznacza się tyłek.Jesli komuś się podoba bohaterka ratująca świat w różowej sukience lub stroju misia który wrzucił Andrzej bo to jest akurat strój z gry to jego sprawa.Ja wolałbym jednak bardziej bojowe stroje do walki.

14 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

No teraz to sobie chyba bekę ze mnie robisz - pierdyliard negliży i 1 miecz? 

Niestety tak.Dzisiatki sukienek i tylko jeden miecz.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Ok, fair. Ale też nie oszukujmy się - dla większości graczy to była po prostu efektowna postać wizualnie (efekt jest podobny - mocno wyeksponowana postać kobieca, która też wzbudzała kontrowersje), a ten głębszy sens poznaje się dopiero później, jeśli w ogóle.

Pełna zgoda. Taro sam lubi fajne dupy i nigdy się z tym nie krył, ale żeby było miło i mniej kontrowersyjnie wrzucił to w otoczkę fabularną. Zresztą koleś i tak ostro przyhamował, kto grał w Drakengarda ten wie -

Spoiler

przecież wersji japońskiej nie dało się wydać w Europie, musieli całkowicie zmienić wątek jednej postaci która oryginalnie była pedofilem i czekaj, jak to szło, poszła do lasu żeby znaleźć sobie jakiegoś chłopca (w wersji europejskiej zmieniono że poszedł szukać zaginionego młodszego brata). 

Ja do fajnych dup nic nie mam, bo takowe preferuję. Ale lubię balans. Wolałbym 10 fajnych strojów zamiast 40 (w tym kilku ostro przesadzonych), ale w zamian 20 broni a nie 1 przez całą grę. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

I te stroje są za free a nie jako mikropłatność:thumbup:

Tak do końca za free to jednak chyba nie:

Stellar Blade Complete Edition PC - Stellar Blade x NieR:Automata, Stellar Blade x GODDESS OF VICTORY: NIKKE, Planet Diving Suit (Captain) for EVE, Stargazer Suit for EVE, Half-rim Glasses for EVE, Quadruple Rectangle Earrings for EVE, Stargazer Coat for Lily, Stargazer Wear for Adam.

No chyba że można je zdobyć w grze, to wtedy zwracam honor.

Opublikowano
1 godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Nie oszukujmy się... Cyce i dupa to zabieg psychologiczny, uderzający w instynkty, sprawiające że chce się zastrzyk dopaminy tu i teraz...
Sam odniosłem wrażenie, że właśnie tego tyczy się dyskusja, bo trochę niesmacznie śmieszne jest latanie Kpopowym androidem bojowym, bo wiadomo w co celują...
Problemem nie jest zgorszenie, lecz nadużywanie haczyka dla instynktów. Przynajmniej nie jest to zmonetyzowany szajs w stylu The First Descendant.

Niby tak, z drugiej strony to wartość elektroniczna, fikcyjna. Ja bym się czepiał instagramerek które wprowadzają młode dziewczyny w kompleksy swoimi filmikami i zdjęciami które z rzeczywistością wiele wspólnego nie mają.

Gry to fikcja, warstwa artystyczna, nikomu krzywdy nie robi bo Ci którzy tym gardzą i tak nie kupią. 

• Upvote 3
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tak do końca za free to jednak chyba nie:

Stellar Blade Complete Edition PC - Stellar Blade x NieR:Automata, Stellar Blade x GODDESS OF VICTORY: NIKKE, Planet Diving Suit (Captain) for EVE, Stargazer Suit for EVE, Half-rim Glasses for EVE, Quadruple Rectangle Earrings for EVE, Stargazer Coat for Lily, Stargazer Wear for Adam.

No chyba że można je zdobyć w grze, to wtedy zwracam honor.

Te dodali teraz a tak to na premierę nic nie trzeba było płacić.