Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

stuck on the mission "meet with prince ryong on 22nd floor" none of the floor is loading I even put my settings on high there is no way of getting past this mission since you need to climb and nothing is loaded so you fall straight down and get stuck in a barrier after loading back game is NOT!! worth it.

:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

4K\DLAA/Ultra 60-80FPS jak włączę DLSSQ jest sztywne 120 klatek. Początek klimatyczny i ta kamera z pierwszej osoby strzał w dychę! Jestem świeżo po Indianie (DLC) a ostatnie 10 dni non stop multik Battelfilda. Więc chętnie przerwę sobie zrobię i w te wampiry kły zanurzę. ;) 

Te wnętrza i oświetlenie naprawdę fajnie ale bije po oczach brak HDR. Gra aż się prosi o to w tych ciemniejszych scenach!

image.thumb.png.3470350b1f07edb3963833347da8bcd6.png

image.thumb.png.62335aa10b2908026bfd20f7c14084cb.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Jak przemielisz to forum w temacie gier to wszystkie pozycje są dla niego super :E

Jak byś faktycznie to forum przemielił to nie powielałbyś tego mitu. ;) Wypowiadam się tylko w tematach gdzie faktycznie czerpię jakąś przyjemność z grania. Praktycznie nie udzielam się tam gdzie gra mi się nie podoba. Jak kupię coś i nie siądzie to leci do ''kosza'' i nie wylewam żali na lewo i prawo jakie coś jest niefajne. Zwyczajnie szkoda mi na to czasu. Gier, które mi się nie podobają jest naprawdę sporo.

P.S. Tak na szybko z pierwszej strony w tym dziale:

ARC Raiders gniot!

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater gniot!

Ninja Gaiden 4  gniot!

Painkiller remake  gniot!

Hollow Knight: Silksong  gniot! (Tu podchodziłem kilka razy)

Dying Light: The Beast  gniot!

Wszystkie gry sprawdziłem oczywiście.

Mi naprawdę szkoda czasu aby siedzieć w tematach gdzie nie czuję przyjemności z grania. Następnie przez kolejne dni\tygodnie tam żale wylewać. XD

Wolę na ryby pojechać. ;) 

Kupuję praktycznie każdy tytuł na premierę a dzięki temu, że mam je za parę groszy to sprawdzam osobiście wszystko jak leci. Nie czytam recenzji czy tych guru z yt i jak siądzie to super a jak nie to lecę dalej.

Opublikowano

Jak czytam na discordzie to gra to już nie jest RPG, a bardziej jakiś slasher, nie ma żadnych broni, nic. Jedynie składa palce do "strzału". Grze brakuje klimatu i tego czegoś z jedynki. Ja nie grałem więc mi ciężko się wypowiedzieć ale fanom jedynki się nie podoba. 

Opublikowano
4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Ta gra nie ma nic wspólnego z jedynką poza tytułem i uniwersum w którym się dzieje. 

Jedynka ma prawie 21 lat i ma lepszą mimikę, voice acting, klimat, charyzmatyczne, zapadające w pamięć postacie, side questy, main quest, praktycznie wszystko w porównaniu do tego chińskiego szajsu. Nic tutaj się kupy nie trzyma, Nosferatu w jedynce to była najgorsza kasta wampirów, pomiatana przez wszystkich, musieli żyć w ukryciu, żywiąc się szczurami w kanałach, a w drugiej części typ stoi obok Ventrue i próbuje jej rozkazywać? Pomijając już to, że jest homogenizowany i bardziej przypomina Quasimodo niż Nosferatu. Lore zlane totalnie. W pierwszej części Bloodlines jak grałeś Nosferatu, to wszyscy po tobie jechali, nie chcieli mieć z tobą nic wspólnego, a tutaj nawet tekstu jakiegoś nie możesz powiedzieć gościowi, żeby przypadkiem nie poczuł się urażony. Kolejny absurd to jest to, że gramy starożytnym wampirem, a nie mamy mocy, żeby zerwać małą kłódkę z drzwi, bo opcja jest dostępna dopiero wtedy, kiedy wybijemy wszystkich na danym poziomie. Nawet jako osobny tytuł to zwykły crap i tyle. 

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

To po prostu są wampiry z uczuciami, tzw WAMPGBT+. Trzeba mocno uważać jak się poprowadzi konwersacje. Jaksię je urazi to jeszcze wyjdą na słońce i będziesz je miał na sumieniu...

Edytowane przez Pavel87
  • Haha 6
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DITMD napisał(a):

Jedynka ma prawie 21 lat i ma lepszą mimikę, voice acting, klimat, charyzmatyczne, zapadające w pamięć postacie, side questy, main quest, praktycznie wszystko w porównaniu do tego chińskiego szajsu.

Zgadzam się, grałem w jedynkę jakieś 2 lata temu i ta gra naprawdę robiła robotę, pomimo tego że było widać i czuć je wiek, a także zmagałem się z ogromnymi bugami podczas rozgrywki. Niestety nie dane mi było jej ukończyć, gdzieś daleko w drugiej połowie gry coś mi się zabugowało totalnie i przy każdej zmianie lokacji był pulpit...

Chciałem spróbować z Bloodlines 2, ale ta gra jest dosłownie wykastrowana z wszystkiego co dobre, a do tego jeszcze totalny woke z tego co widzę, wyrzucić zapomnieć tyle w temacie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem na początku więc głównie miasto całe w śniegu. Bardzo klimatycznie to wygląda! Kryminalna historia od samego początku. W sumie zaskoczony pozytywnie jestem trochę jak bym w Dishonored grał. Szkoda, że od piątku the outer worlds 2 i tam cały czas wolny poświęcę. Wrócę do wampirów na pewno bo brakuje mi takich klimatów. Pierwsze wrażenia na duży plus.

Może z czasem ten HDR dodadzą bo naprawdę brakuje go jak cholera przy tym oświetleniu.

Zrzut ekranu 2025-10-22 172500.png

image.thumb.png.3cdfcd7cc042fbc6568a5a9756555b74.png

Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Elementy RPG zostały z tej gry po prostu wycięte.

Czyli jest tak jak podejrzewałem. Chinese Room nie ma pojęcia o tworzeniu RPG i aby jeszcze bardzie tego nie zepsuć wycieli całą mechanikę RPG.

Opublikowano
22 godziny temu, Gothic napisał(a):

Zgadza się i na górze jest jeszcze Saints Row.

Nad wszystkimi tymi grami "pomagało" Sweet Baby.

To całe Sweet Baby jeszcze istnieje?

Skoro w Giereczkowym Świecie liczą się pieniążki to co Oni jeszcze tam robią?