Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@musichunter1xObstawiałem ze z 40h już masz po tym co pisałeś ostatnio.  :E MEsjaszem ta gra nie jest ale przynajmniej próbuje dodać cos nowego za to dla niej plus. Idealnie kolega wyżej ja podsumował (: @Lameismyname"Dead Space Remake w niedzielnej, rodzinnej, ugrzecznionej wersji" . Za dużo wymagasz.

Jak ci demko siadło to będziesz się dobrze bawił.  @LameismynameDobra gra na raz .

Edytowane przez Luki_
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Dobrze wyglądała kinowa rozwałka na koniec, ale nie będzie pamiętliwa i beznadziejne udawała gameplay..., 

No epicki Celowniczek na szynach. :E NIe chciało mi sie ale ciekawe co by było gdybym nie trafiał czy jest animacja na śmierć. Czy po taniości czarny ekran i od nowa. 

2 minuty temu, Necronom napisał(a):

Jeżeli cała gra jest taka jak demo to ja nie wiem, gdzie w tych kolorowych cukierkach widzicie Dead Space. Może pewne mechaniki ma podobne i powiązania S-F. Ale cała reszta to odległe bieguny ;) 

To był sarkazm poł żartem pól serio (;. Początek zaczyna się jak w Dead space ale nie będę spojlerował.  

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Necronom napisał(a):

Dawaj w spoiler. I tak nie będę w to grać ;)

Spoiler

Zaczynasz gre jako członek 4 osobowe załogi mechaników, który przybywa na księżyc, bo nie ma kontaktu ze stacja i okazuje sie ze nie ma w niej prądu i jest wyludniała, personel zniknął, klasyka gatunku (; . A potem gówno trafia w wiatrak i wszyscy z twojej załogi giną, tylko ty przezywasz bo cię ratuje Dziewczynka (; A potem mamy The las uf us z robotami. (;

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)

Skonczona.... Po 5h okolo stracilem motywacje do grania w nia ale ze zaplacilem to skonczylem. 

Daje 6.5/10

Grafika spoko ale RT i PT to tak symbolicznie dali zeby sie odbijalo na scianach. Natomiast caly swait to tylko makieta. Nawet na wiekszosc rzeczy nie da sie wskoczyc, ani spasc nigdzie bo niewidzialne sciany. Zero interkacji z czym kolwiek oprocz czerwonych paneli do hakowania i kilku maili z randomowymi wiadomosciami napisanymi przez AI. 

Fabuła słaba jak i makieta ktora ja otacza. Nic co by zachecalo do skonczeniai zaciekawialo. Zreszta wszytsko juz bylo wlcaznie z czerwiami zgapionymi z mass effect 2 czy z diuny czy transformersow... 

Animacje w cut scenakch nawet spoko ale jak sie gadalo z tym malym botem to jej usta prawktycznie sie nie ruszaly, jakby po botoksie byla, czasem nawet lipsync kulał... 

Muzyka na bank robiona przez AI... zwlascza combat music ktory zywcem wziety byl z automatow z dworca.. irytujaca do granic... w szelterze nie zapamietywalo wyboru utworu i do bolu nawalalo tym pianinkiem...

Gameplay na poczatku fajny a pozniej juz meczacy przez to hakowanie... Ciagle to samo i to samo i to samo... 

Gdyby ta gra nie byla wydana przez Capcoma to by przeszla bez szumu i jak wiekszosc srednich gier AA... 

Nie polecam chyba ze za 50zl w promce lub mniej... 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Grafika spoko ale RT i PT to tak symbolicznie dali zeby sie odbijalo na scianach.

Swiatlo, cienie, odbicia, tylko symbolicznie dali :hihot:

Z Pt cale cale oswietlenie sie zmienia ale tylko "symbolicznie" :hahaha:

Opublikowano
W dniu 27.04.2026 o 00:59, Luki_ napisał(a):
  Ukryj zawartość

Zaczynasz gre jako członek 4 osobowe załogi mechaników, który przybywa na księżyc, bo nie ma kontaktu ze stacja i okazuje sie ze nie ma w niej prądu i jest wyludniała, personel zniknął, klasyka gatunku (; . A potem gówno trafia w wiatrak i wszyscy z twojej załogi giną, tylko ty przezywasz bo cię ratuje Dziewczynka (; A potem mamy The las uf us z robotami. (;

Ta dziewczynka to nie jest jakiś robot przypadkiem? 

Opublikowano (edytowane)

Różnica kosmetyczna jest między RT off vs RT on. RT vs PT to już trzeba mieć oczy w tyłku, żeby nie widzieć różnicy albo nazwać ją symboliczną, ale napisał to gość, który Crimson Desert graficznie zrównał ze Skyrim :hihot:

no-pt-looks-like-low-graphics-now-even-with-rt-v0-56llvv3yp0vg1.png

no-pt-looks-like-low-graphics-now-even-with-rt-v0-gd7ea22yp0vg1.png

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 3
Opublikowano

Demko mi bardzo siadło, kupiłem i szczerze to jakoś mi przeszła ochota na granie po 5 godzinach :E nie wiem czy drugiej części gry nie dokończę youtubowym speedrunem, wolę wrócić do Crimsona. Bardzo sterylna gra, gunplay jest powtarzalny i trochę "meh", hakowanie zaczyna nużyć. Wiele mówi, że 10-godzinną grę próbuję przejść od tygodnia.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież to właśnie jest makieta zrobiona przez Ai. Mówią o tym na początku gry:E

Nadawałby się do IGN: "woda zbyt mokra", a "w grze o myszach jest za dużo sera". :E 

2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Gra od początku tłumaczy, że świat jest sztuczny i wydrukowany, a "glitche" - jak obiekty zapadające się w asfalt to błąd AI, która tak właśnie postrzega rzeczywistość i nie zawsze jest idealnie, więc ta makieta jest zupełnie uzasadniona, tak ma być. 
Zarzut o braku większej swobody też trochę na siłę. To liniowa gra, nie sandbox, podobnie jak Residenty czy TLOU, gdzie też są ograniczenia i niewidzialne ściany.
A lipsync u androidki może być po prostu zamierzony - androidy mają ograniczoną mimikę, a ruch ust jest "mechaniczny” albo uproszczony. 

Nie podobało Ci się-spoko, ale mam wrażenie, że po prostu się znudziłeś i szukasz dziury w całym, na siłę.;) 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale w cut scenkach jakos mimka twarzy botki ok i wyglada zacnie, natomiast podczas samej gry juz nie. Oczywiscie ze swiat zreobiony przez AI ale no mogli cos dodac jeszcze nic czerwone panele do hakowania. Przeciez ta gra zywcem sciagnieta jest z LEGO... Zbierasz kwadraciki ktore czasmai nawet kaskadowo sa ulozone przed platforma. Zabijasz robota to wybucha jak w lego sie rozpadal... Gra serdniak i tyle.

Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Różnica kosmetyczna jest między RT off vs RT on. RT vs PT to już trzeba mieć oczy w tyłku, żeby nie widzieć różnicy albo nazwać ją symboliczną, ale napisał to gość, który Crimson Desert graficznie zrównał ze Skyrim :hihot:

Nie do skyrima tylko 500 gigowej modlisty Nolvus Skyrima :P I dalej twierdze, ze lepiej wygalda niz CD z calym swoim RR :P

• Haha 2
Opublikowano

Średniaki raczej nie mają przytłaczająco pozytywnych ocen na Steamie. To, że coś tobie nie przypadło do gustu albo nie kliknęło, nie czyni z tego od razu średniaka. Obejrzałem cały ten filmik z modowanego Skyrima, w którym miejscu to wygląda lepiej od Crimsona?

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Przeciez ta gra zywcem sciagnieta jest z LEGO... Zbierasz kwadraciki ktore czasmai nawet kaskadowo sa ulozone przed platforma. Zabijasz robota to wybucha jak w lego sie rozpadal...

C'mon, porównanie do LEGO to już trochę mocna gimnastyka. W takim razie większość gier z dropami i rozpadającymi się przeciwnikami też by pod to podeszła jak w ReturnalNieR: Automata czy Horizonie, gdzie maszyny rozpadły się na części z lootem do zebrania. Taki efekt wizualny jest przecież w wielu grach.

Opublikowano
33 minuty temu, DITMD napisał(a):

Średniaki raczej nie mają przytłaczająco pozytywnych ocen na Steamie. To, że coś tobie nie przypadło do gustu albo nie kliknęło, nie czyni z tego od razu średniaka. Obejrzałem cały ten filmik z modowanego Skyrima, w którym miejscu to wygląda lepiej od Crimsona?

"Jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić" czyli jak cos jest popularne to musi byc dobre... Dla mnie sredniak... Gdyby nie capcom gra by przeszla bez echa, takie jest moje zdanie. 

6 minut temu, Jaycob napisał(a):

C'mon, porównanie do LEGO to już trochę mocna gimnastyka. W takim razie większość gier z dropami i rozpadającymi się przeciwnikami też by pod to podeszła jak w ReturnalNieR: Automata czy Horizonie, gdzie maszyny rozpadły się na części z lootem do zebrania. Taki efekt wizualny jest przecież w wielu grach.

W HzD byla genialna fabula i po wrogach zostawalo truchło tu nic nie zostaje oprocz kwadracikow, Nier i Returnal nie gralem. Gra kojarzy mi sie z lego bo w to gralem sporo z synem jak byl maly. 

Nie bede Cie przekonywac, ze jest srednia a Ty nie musisz mnie przekonywac ze jest dobra bo dla mnie i tak nie bedzie :) Peace! :metal:

42 minuty temu, DITMD napisał(a):

image.thumb.png.9327303fb1f00b8cd9033cda38659ee4.png

Uwazasz, ze zle to wyglada? Ok. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

Średniaki raczej nie mają przytłaczająco pozytywnych ocen na Steamie

24 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

"Jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić" czyli jak cos jest popularne to musi byc dobre...

Wszyscy już wiemy, popularność vs bardzo wysokie oceny gry to dla Ciebie symboliczna róznica :hihot:

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

no-pt-looks-like-low-graphics-now-even-with-rt-v0-56llvv3yp0vg1.png

no-pt-looks-like-low-graphics-now-even-with-rt-v0-gd7ea22yp0vg1.png

No a teraz powiedz jaką trzeba mieć kartę, żeby ten cały PT podziwiać w znośnych cyferkach FPS 😁

Opublikowano
27 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Uwazasz, ze zle to wyglada? Ok. 

Wszystko na tym screenie wygląda sztucznie, od razu widać, że to stara gra. Jak na swój wiek i silnik wygląda to ok, ale do Crimsona nie ma to żadnego podejścia. 

Opublikowano (edytowane)

Crimson desert wyglda odbrze tylko o okreslonych porach dnia, glownie w poludnie bo jak slonce sie obniza to sie robi zle :P

image.thumb.png.a20752e2abfc459f18f314285f19cd4b.png

Nolvus ma swoje momenty :P

Zreszta to nie temat o CD tylko botce z pragmaty. Dla mnie sredniak dla Was mesjasz i spoko nie mam z tym problemu 8:E