Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ograłem w końcu demo. Bardzo, bardzo przyjemny gameplay, po ogarnięciu hakowania wchodzi się w przeciwników jak w masło, co w dużej mierze jest wynikiem niskiego poziomu trudności. Oprawa w porządku, muzyka trochę za bardzo wieje japońszczyzną, ale to zrozumiałe. Mam pewnie zastrzeżenia co do postaci, o ile dziewczynka-android jest spoko, główny bohater nie do końca mi do niej pasuje. Mogli dać kogoś bardziej stonowanego i kontrastowego, a to taki w sumie pan placek. :E Jego voice acting też IMO przeciętny. Ogólnie jednak, no kurdę podoba mi się. 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
18 minut temu, Vulc napisał(a):

Bardzo, bardzo przyjemny gameplay, po ogarnięciu hakowania wchodzi się w przeciwników jak w masło, co w dużej mierze jest wynikiem niskiego poziomu trudności.

Poza poziomem trudności gra jest rewelacyjna! Gram na poziomie Standard i idzie mi zbyt gładko. Słyszałem, że wyższy stopień trudności jest dostępny dopiero po przejściu, ale ja zazwyczaj kończę przygodę po napisach końcowych. 

Opublikowano
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Poza poziomem trudności gra jest rewelacyjna! Gram na poziomie Standard i idzie mi zbyt gładko. Słyszałem, że wyższy stopień trudności jest dostępny dopiero po przejściu, ale ja zazwyczaj kończę przygodę po napisach końcowych. 

Jaka fabuła, idzie się zaczepić? Generalnie jest chwalona w recenzjach, zwłaszcza relacja dwójki bohaterów. O gameplay się nie martwię, podobno jest sporo customizacji w późniejszej fazie, jest czym się bawić.

Opublikowano
16 minut temu, Vulc napisał(a):

Jaka fabuła, idzie się zaczepić? Generalnie jest chwalona w recenzjach, zwłaszcza relacja dwójki bohaterów. O gameplay się nie martwię, podobno jest sporo customizacji w późniejszej fazie, jest czym się bawić.

Fabularnie na razie jest dość prosto, bez żadnych zaskoczeń/twistów, ale to dopiero początek, więc ciężko powiedzieć*. Ja właśnie czytałem na odwrót, że historia jest najsłabszym ogniwem. 
Sama relacja "ojca” z dziewczynką jest jednak bardzo ciepła i optymistyczna. Mała jest urocza i ciekawa świata, jak to dziewczynka, reaguje na otoczenie i dopytuje, do czego służą różne przedmioty. Choć na ten moment takie klimaty to nie do końca moja bajka.  Może jak byłbym ojcem to poczułbym bardziej vibe. ;)  

*Wciąż o wiele ciekawiej niż w Crimson Desert. :E 

• Upvote 2
Opublikowano

tak samo jak przy krymzonie nic nie wiedziałem o grze. 

wiec, czym jest ta gra? czy to SCI FI shooter z głębokim fabułem? jeśli tak to biore i gram, bo dano w nic dobrego sci fi nie grałem. 

czekam na Wasze relacje. 

12 minut temu, Jaycob napisał(a):

Fabularnie na razie jest dość prosto, bez żadnych zaskoczeń/twistów, ale to dopiero początek, więc ciężko powiedzieć*. Ja właśnie czytałem na odwrót, że historia jest najsłabszym ogniwem. 
Sama relacja "ojca” z dziewczynką jest jednak bardzo ciepła i optymistyczna. Mała jest urocza i ciekawa świata, jak to dziewczynka, reaguje na otoczenie i dopytuje, do czego służą różne przedmioty. Choć na ten moment takie klimaty to nie do końca moja bajka.  Może jak byłbym ojcem to poczułbym bardziej vibe. ;)  

*Wciąż o wiele ciekawiej niż w Crimson Desert. :E 

o kurła sim ojca w kosmosie, tego mi trzeba było :/ 

Opublikowano (edytowane)

Haha, tak taki "Dad Space" :E  tylko ze spluwami i hakowaniem. :D

Gameplay dowozi, klimat jest, nowe IP i nie jest w pełnej cenie - czego chcieć więcej?:)

Zresztą na Steamie jest demo, więc można samemu sprawdzić, jak się w to gra.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Ograłem demo w podobnym czasie jak Ty @Jaycob  Wziąłbym ale nie da się wszystkiego kupować jak leci, nie mam nielimitowanego portfelu. Gdyby może miałbym kilka tysięcy więcej, to byłoby łatwiej podejmować takie decyzje. Potem jeszcze Gothic... Pójdę na bruk.:o

Póki co trzeba skończyć Crimsona, tego tzw mesjasza gamingu:wariat:

Demko było bardzo fajne.

Opublikowano

Dad Space to mega trafne określenie tej gry, mam wrażenie. :E Co do fabuły, chwali się relację dwójki bohaterów, stanowi ona ponoć motor napędowy całej historii. Zarzuty, a raczej rozczarowanie, dotyczy głównie wątków AI i motywów korporacyjnych, które zostały zarysowane raczej powierzchowne. Żeby nie powiedzieć, spłycone. Szkoda, choć to jest gra ewidentnie nastawiona bardziej na action niż "impactful story", więc chyba można to twórcom wybaczyć. Sam lubię jak w tych klimatach sięga się trochę głębiej (przykładem może być chociażby Dead Space i motywy religijne w postaci Unitologii, tworzące świetny fabularny background).

Fajnie, że takie produkcje nadal powstają i prezentują dobry poziom - korytarzówki z dobrym tempem i stosunkowo prostym, miodnym gameplay'em. Bez pchania się na siłę w open world, żeby wcisnąć jak najwięcej i się tym później chwalić w materiałach przedpremierowych. 

• Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Vulc napisał(a):

Dad Space to mega trafne określenie tej gry, mam wrażenie. :E Co do fabuły, chwali się relację dwójki bohaterów, stanowi ona ponoć motor napędowy całej historii. Zarzuty, a raczej rozczarowanie, dotyczy głównie wątków AI i motywów korporacyjnych, które zostały zarysowane raczej powierzchowne. Żeby nie powiedzieć, spłycone. Szkoda, choć to jest gra ewidentnie nastawiona bardziej na action niż "impactful story", więc chyba można to twórcom wybaczyć. Sam lubię jak w tych klimatach sięga się trochę głębiej (przykładem może być chociażby Dead Space i motywy religijne w postaci Unitologii, tworzące świetny fabularny background).

Fajnie, że takie produkcje nadal powstają i prezentują dobry poziom - korytarzówki z dobrym tempem i stosunkowo prostym, miodnym gameplay'em. Bez pchania się na siłę w open world, żeby wcisnąć jak najwięcej i się tym później chwalić w materiałach przedpremierowych. 

kusicie, chyba sprawdzę Dad Space demo po powrocie.  <spogląda na Krumzona z politowaniem> 

Opublikowano (edytowane)

I7 4790K+RTX2060 - początkowy level na średnich z dlssq 1080p trzyma sztywno 60 fps.

Czy ja wiem czy tak nie warto bez PT podchodzić? Nawet bez gra wygląda zupełnie w porządku, mieści się w 6GB buforze vram (5,5gb) i działa przyzwoicie na procku, który jest starszy niż niektórzy użytkownicy tego forum xD 

@Vulc

Cytat

Mam pewnie zastrzeżenia co do postaci, o ile dziewczynka-android jest spoko, główny bohater nie do końca mi do niej pasuje. Mogli dać kogoś bardziej stonowanego i kontrastowego, a to taki w sumie pan placek.

A pamiętasz Vanquish ? :D dla mnie typ 1:1 wzięty z tamtej gry :> Patrząc na promki nawet myślałem że to jakiś duchowy spadkobierca.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
6 minut temu, Qrdello napisał(a):

@Vulc

A pamiętasz Vanquish ? :D dla mnie typ 1:1 wzięty z tamtej gry :> Patrząc na promki nawet myślałem że to jakiś duchowy spadkobierca.

Yep, Vanquish nie do końca odpowiadał mi dynamiką gameplay'u i ogólnym feelingiem, skończyło się tylko na demie. Tutaj po demie mam chęć na więcej. 

Opublikowano
4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Sciagam sobie demo na steam, bo nie wiem czy mi podpasuje ten klimat w kosmosie :D Ostatni raz coś ala podobnego to był u mnie chyba Prey od arkane i bethesdy ;) 

Klimat jest cukierkowy i lekki. Nie każdego to kupi.