marko 715 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Zależy. Jeśli IC jest powszechnie dostępne i tanie, to ok. Jeśli auto to daily i z IC było kombinowanie, to jeden większy kamyk i może być problem
Totek 784 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Szczerze mówiąc to te najtańsze chińskie icki są pancerne. Montowałem już 3 i latają już od wielu lat. Wielu znajomych też je ma i jeszcze nie słyszałem by komuś się podziurawił. Wydajność też mają spoko, na pewno nie ma dużej różnicy w porównaniu z markowymi rozwiązaniami za 2k. Jedyne czego mi brakuje to prowadnic powietrza na wlocie bo przy większych gabarytach (230mm+) może nierównomiernie rozprowadzać się powietrze ale to już taki niuans.
Gret 557 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Wymieniłem filtr powietrza, w sumie nie wiem po co bo stary wyglądał jak nowy. Ogarnąłem interfejs na sobotę do zmiany oleju w skrzyni.
marko 715 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Może nie dla 4 ale dla 2 kółek: - odzyskałem zgubę! - jako, że pocięte były kable od stacyjki, kupiłem nową stacyjkę, jakiś zamiennik, ważne były dla mnie wtyczka i kawałek wiązki. Przelutowałem całą wiązkę do starej stacyjki. Skuter odpala. 1
Gret 557 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Wymieniłem olej w silniku i przepłukałem w skrzyni Jeszcze odkurzyłem i nałożyłem dressing na plastiki a niech ma bo nowy właściciel nie wiadomo jaki się trafi Edytowane 13 Września przez Gret
Petru23 251 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Zostawiłem mazdę na wymianę sprzęgła. Co za czasy, że robocizna kosztuje 2x co część...
Krzysiak 1 526 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września W dniu 15.09.2025 o 08:57, Petru23 napisał(a): Zostawiłem mazdę na wymianę sprzęgła. Co za czasy, że robocizna kosztuje 2x co część... Norma...dobrze że robię sam przy autach w wolnym czasie, a mam go trochę bo pracuje 3 dni tygodniowo
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Zrobiłem podsufitkę w swoim gruzie, nawet, nawet to ładnie wygląda 3 1
huudyy 2 848 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Jeszcze słupki ogarnij bo trochę dziwnie to wygląda, tak to lux 1
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 1 minutę temu, huudyy napisał(a): Jeszcze słupki ogarnij bo trochę dziwnie to wygląda, tak to lux wiesz ile to roboty? komu by się chciało to ponownie odrywać nie po to ja się męczył żeby to teraz ściągać.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Pojechałem do wulkanizatora naprawić oponę
Petru23 251 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września (edytowane) W dniu 18.09.2025 o 18:10, Pan Ciastovy napisał(a): Zrobiłem podsufitkę w swoim gruzie, nawet, nawet to ładnie wygląda Ale, że czarna? Zajefajnie. Kto dużo jeździ doceni czarne wnętrze w szczególności podsufitkę. Nie będę się rozwodził, ale nocna jazda nabiera nowego wymiaru - coś jak w collinie kamera znad maski a nie z wnętrza samochodu. Powiedziałbym, że większa immersja jazdy, brak odbitej od szyby podsufitki od światła np. latarni (mam też słupki czarne). Płyniesz drogą... Taka refleksja Edytowane 20 Września przez Petru23
Katystopej 986 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września Oddałem w końcu do naprawy alternator, po 17 latach i 360kkm w fabrycznym Valeo padło....łożysko, reszta w perfekcyjnym stanie po pomiarach i testach
bleidd 484 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września W końcu namierzyłem te nieszczęsne spinki a więc tera jest elegancko 1 1
MadDog 303 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września Dzisiaj dynamiczna wymiana oleju w automacie+adaptacja skrzyni. Poprzedni właściciel nie kwapił się zrobić przez 100 000km Olej mocno przepracowany ale na szczęście filterek czysty bez opiłków. 2
galakty 3 332 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września (edytowane) Ojciec kiedyś w Punto też zrobił płukankę (siedziało CVT które nigdy wymiany nie widziało), po kilku miesiącach wymiana skrzyni na manual bo padła I teraz każdy automat uważa za złom, ehhh a szkoda. Mnie czeka porządne mycie i woskowanie, tylko wróciłem z wakacji i pogoda się zepsuła Edytowane 26 Września przez galakty
MadDog 303 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września Jak auto jeździło całe życie bez wymiany to lepiej już nie ruszać. Taki stary olej to działa wtedy jak lepik, który wszystko trzyma razem do kupy Porządny serwis powinien wiedzieć kiedy i jakiej skrzyni nie ruszać Kolejne w kolejce to prostowanie tylnej felgi i w przyszłym miesiącu kupno i montaż porządnych tarcz i hamulców. Wleci zestaw DBA 4000 T3 i klocki DBA Xtreme Performance. Wtedy uznam, że mogę wrócić i poszaleć na Nurburgringu
galakty 3 332 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września W końcu myjnia poszła w ruch, do tego czyste szyby, kokpit i czernidło do opon. Na wosk niestety pogoda za słaba, za zimno
Petru23 251 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Godzinę temu, galakty napisał(a): W końcu myjnia poszła w ruch, do tego czyste szyby, kokpit i czernidło do opon. Na wosk niestety pogoda za słaba, za zimno Ha. Właśnie z takiej zjeżdżam. Wmerw jest, bo działała tylko piana, spłukiwanie i wosk. Pozostałe nie reagują. Musiałem zapanować i opłukać tylko, bez dodatkowych trybów a wosk i demineralka u mnie obowiązkowo Muszę jechać na inną i kolejne 10zl w ściek
SylwesterI. 865 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września A u mnie dziś ostatni dzień ładnej pogody, po myjni woskowanie i czernidła VID-20250928-WA0002.mp4 4
Petru23 251 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Podkładki/maty ochronne pod foteliki Athlon Tools
Rekomendowane odpowiedzi