Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Fajny środek. Jeszcze mógłbyś się pokusić o radio 2DIN w postaci RNS-E Led.

Chcę na ile to możliwe zostawić wszystko w oryginalnym stanie 😉 Radia i tak nie słucham, a jak już to używam transmitera i jestem szczęśliwy 🙂 

1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Piękne wnętrze i zegary, nowe elektroniczne to już nie dla mnie... 

Najstarszy, ale najmocniejszy rodzynek powoli składa się w garażu i wnętrze też piękne, ale już trochę do poprawy jest.

Opublikowano

FM, ideał to nie jest, ale w większości i tak nie korzystam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Auto po ~40 tys. km od ostatniej wizyty trafiło na weryfikację zbieżności;
Poprawione położenie kierownicy, reszta to mikro-kosmetyka bo nic nie rozjechało się ponad zalecenia producenta (i/lub w ogóle od ostatnich odczytów);

Wahacze / końcówki drążków Febi, łączniki staba Delphi po ~40 tys. przebiegu, reszta to fabryka po ~116 tys. km;
Te 40tys. km to również szutry, drogi leśne czy inne drogi 3/4 kategorii dziurawe jak ser szwajcarski..

Opublikowano

Korekta zbieżności po 2 latach i ~40 tys. kilometrów;
W zasadzie nie było co poprawiać bo wyniki praktycznie 1:1 do tych z kwietnia 2024 (czyli całość "na zielono").
No ale kierownica ustawiona znowu na prosto, więc już nie irytuje :E 

Opublikowano

- naprawa utraty masy w tylnym prawym (od strony pasażera) wkładzie żarówek poprzez wyprowadzenie jej poza wkład / do nadwozia;
Klasyka gatunku w Renault i klasyczny sposób trwałej naprawy; U mnie akurat jeden pin tylko wypaliło;
- wymiana żarówek pozycyjne/stop + kierunki w tylnych lampach (dla pewności + kierunki traciły farbę więc mrugały już prawie białym światłem)

- wymiana żarówek przód (mijania do kompletu lewa Osram +220, drogowe Osram Silver +100)

- przekładka kół przód/tył + wyważenie (wielosezon zrobił już ~11-12 tys. km, nie chce dobić jednej pary jak poprzednich 4S)

- serwis klimatyzacji

- ogólny przegląd przed-urlopowy: brak uwag co do hamulców, zawieszenia, brak ew. wycieków czy uszkodzeń ukł. wydechowego

Opublikowano

Wymieniłem filtr kabinowy, bo ostatnio miałem wrażenie że klima się kończy skoro przez kilka lat nie była napełniana i dowiedziałem się że w pierwszej kolejności filtr i rzeczywiście po wymianie tak mocno poleciało zimne powietrze że trzeba było od razu zwiększyć temperaturę żeby nie zmarznąć.

Opublikowano
W dniu 13.06.2026 o 23:37, Klima napisał(a):

Piana, mycie ręczne, wosk Fusso i na koniec spadł deszcz... 

IMG_20260613_233309.jpg

Jak deszcz pada co drugi dzień to ciężko żeby było inaczej :E też się ostatnio urobiłem, 2h zeszło i następnego dnia cyk deszczyk