Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację - sprzęgło praktycznie się skończyło z dnia na dzień.

W piątek wszystko ok, w sobotę rano ciężko wchodziły biegi i ślizga się tarcza.

Płynu nie ubyło.

Tak, czy owak - całość do wymiany, ale dotychczas padające sprzęgło było bardziej rozłożonym w czasie procesem.

Opublikowano

Pozycyjna prawa i lewa mijania. Żarówka oczywiście.

Opublikowano
W dniu 6.01.2025 o 12:19, marko napisał(a):

W służbowym (2022) przed świętami wymieniony akumulator. Ciągle wywalał komunikat o niskim napięciu.

W służbowej yarisce cross(2024) po 3 tygodniowym postoju aku pomocniczy miał lekko ponad 2V :E Gdzie ten akumulator jest jedynie potrzebny do podniesienia elektroniki do czasu załączenia się głównej przetwornicy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Mój ostatnio coś złapał, że raz silnik chodzi cicho i ma moc a innym razem jak się go odpali chodzi zauważalnie głośniej, brakuje mu trochę mocy a jak depnie się do końca to czkawki dostaje. Próbowałem z benzyną 98 ale loteria jak była tak jest.

Opublikowano
20 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Tył czy przód? :Up_to_s:

Przód.

18 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Dziś jak jechałem do pracy, auto nagle  weszło w tryb awaryjny. Pierwszy raz coś takiego się mi przydarzyło.

Mam nadzieję, że to nic poważnego. :kwasny:

Polecam to. Przydaje się.

IMG_20250130_154400861.jpg

W dniu 27.01.2025 o 12:24, baQus napisał(a):

Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację - sprzęgło praktycznie się skończyło z dnia na dzień.

W piątek wszystko ok, w sobotę rano ciężko wchodziły biegi i ślizga się tarcza.

Płynu nie ubyło.

Tak, czy owak - całość do wymiany, ale dotychczas padające sprzęgło było bardziej rozłożonym w czasie procesem.

A jakie auto? Ja tak miałem przy lince automatycznie regulowanej i ona była przyczyną.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.01.2025 o 15:43, Petru23 napisał(a):

A jakie auto? Ja tak miałem przy lince automatycznie regulowanej i ona była przyczyną.

Focus MK2, brak linki dlatego pierwsze co sprawdziłem, to czy płyn jest :) 

Oddane dzisiaj do mechanika, jutro będzie walczył - w razie czego komplet sprzęgła jest już u niego - jak okaże się jakaś pierdoła, to najwyżej pójdzie do zwrotu :) 

Edit: Już wiadomo, pękł docisk. Wymieniony komplet, odebrane i jeździ.

Edytowane przez baQus
Opublikowano (edytowane)

Osłona termiczna nad tłumikiem z tyłu się obluzowała. Widocznie przy wymianie tłumika majster coś ruszył i teraz się mocowania urwały. 

Jeszcze dziś się za to wezmę, póki kanał wolny i teściu dostępny :E

Edit

Zrobione. Przy okazji czujnik parkowania z tyłu się znalazł, wisiał dziad na kablu.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)

Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości. Tak jak miałem kilka akceptowalnych rys, tak teraz jakaś masakra :sciana:

No co jeszcze? Zrobiłem auto - kurier. Odebrałem po naprawie - maska. Pierdzielę, nic nie robię. Zgodnie ze schematem, jeśli to naprawie to stanie się coś innego 8:E

Takze jakaś zaprawka tylko, sztyft czy cos i wale to.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
11 godzin temu, Petru23 napisał(a):

Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości. Tak jak miałem kilka akceptowalnych rys, tak teraz jakaś masakra :sciana:

No co jeszcze? Zrobiłem auto - kurier. Odebrałem po naprawie - maska. Pierdzielę, nic nie robię. Zgodnie ze schematem, jeśli to naprawie to stanie się coś innego 8:E

Takze jakaś zaprawka tylko, sztyft czy cos i wale to.

To jak ja parę lat temu - oddałem auto na detailing i korektę lakieru, w tym samym tygodniu po odbiorze jakiś cieć na parkingu rysę mi zrobił :| na szczęście etap przejmowania się tym mam już za sobą... 

Opublikowano
16 godzin temu, Petru23 napisał(a):

Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości.

Ja mam na pracowym parkingu taką miłośniczkę i mnie i moich aut, tylko na moich siada. Każde auto po korekcie lakieru, każde z rysami. Pomarańczowe już ex, teraz mam czarne 370Z, żeby lepiej było widać rysy po pazurach (a widać, oj widać) xD

395705306_1016801279371091_8693840569990070954_n.thumb.jpg.3c9573fc91091b8132b69a60133c573f.jpg417253199_918212596573308_6760860576843388139_n.thumb.jpg.1d531643212cfcb2bc1da714508f4603.jpg

Opublikowano (edytowane)

Walnął wtrysk adblue w 508.

W dniu 4.02.2025 o 22:51, Petru23 napisał(a):

To zemsta losu za to żeś polecał ludziom auta, których później nigdy nie kupiłeś :E

Edytowane przez Krzysiak
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Bez problemu go się wymienia, odłączyć wtyczkę, odkręcić jedną śrubkę/nakrętkę, zdjąć taką jakby łączącą z układem wydechowym opaskę i jest wolny, składanie wiadomo w odwrotnej kolejności. Ogarnę w pracy w wolnej chwili :) Ogólnie on już cieknął od lata bratu, także żadne zdziwienie z mojej strony, kwestią czasu było aż padnie. 

Edit 

Zapomniałem jeszcze o przewodzie z samym adblue, który do wtrysku dochodzi.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
12 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Walnął wtrysk adblue w 508.

To zemsta losu za to żeś polecał ludziom auta, których później nigdy nie kupiłeś :E

Mazdy nikomu nie polecałem nigdy :sciana:

Opublikowano

Mam peugeota 207 z silnikiem 1.4 vti

Władowałem już ok 10 tysięcy w naprawy, nikt nie umie go naprawić. Było kilku mechaników, był remont silnika. Teraz mechanik jeden stwierdził, że on już się poddaje, nie wie jak to naprawić i jutro jadę do Bobrownikow do gościa, który się specjalizuje w tych silnikach i on powiedzial, że zdiagnozuje.

Najgorszy silnik ever, mechanicy nie chcą go dotykać. Byłem w jednym dużym warsztacie i koles mi na starcie powiedział "ja tego nie chce" .

Opublikowano

Rozrząd wymieniany 3 lata temu.

No teraz jadę do gościa, który pracował w ASO i ma komputery serwisowe więc ogarnie myślę.

Błąd to wypadanie zapłonu na 3 cylindrze oraz czujnik cisnienia w kolektorze ssącym. 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Kto pierwszy tu dziś napisze, że mu aku poszedł przy tym mrozie? :E 

No to ja. I to w benzyniaku, w którym aku wymieniałem w zeszłym roku, stary diesel ze starym aku odpalił bez problemu O_o

• Sad 1