Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JacekRTX napisał(a):

Ja dzisiaj zapodam Kapitana Amerykę - Zimowy Żołnierz, może nie będzie taki kiepski jak ten ostatni...

Odbiór będzie uzależniony od ilości wypitych piw podczas seansu:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja właśnie skończyłem Iron Man, za chwilę druga część. Przypominamy sobie wszystko do End Game. Złote czasy normalnych filmów, bez propagandowej ideologi wciskanej na siłę co drugą scenę.

55 minut temu, miro napisał(a):

Stan Lee wtedy żył jeszcze i wszystko się kleiło...

PXL_20250622_190713067.jpg

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, miro napisał(a):

nie no , to czasy kozackiego marvela, ten film ma 11lat

Stan Lee wtedy żył jeszcze i wszystko się kleiło...

Korzystam z promki Disney+, oglądając Kapitana Amerykę w odwrotnej kolejności xD 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Send1N napisał(a):

Odin kino maniak jak z koziej :dupa: trąba xD kilka dni temu pisał że final destination bloodlines to "dobre filmidło" a sugeruje że do zimowego żołnierza trzeba w siebie wlać kilka browarów  :doopa:

A źle przeczytałem. Myślałem że o tego nowego chodzi:E

• Upvote 1
Opublikowano

Boneyard (Dotyk śmierci) 2024 3/10

Leciał na C+. Patrzę na obsadę i nie jest źle. Mel Gibson, 50 Cent, reszta to znane twarze ale nazwisk nie kojarzę. Okazało się, że film jest strasznie nudny i chaotyczny, dialogi słabe, a scenariusz mało ciekawy, choć to historia o masowym grobie kobiet.

• Upvote 1
Opublikowano

Jurassic World: Odrodzenie najsłabszy park jurajski. 

Fabuła i dialog słabo, w filmie dominują mutanty nie dinozaury więc nawet dla fana dinozaurów może być mało zjadliwe

Filmy na youtube tworzone dla młodych o dinozaurach mutantach maja setki milionów wyświetleń więc koncepcja pewnie wyszła stąd.

Opublikowano
8 minut temu, Dimazz napisał(a):

Fabuła i dialog słabo, w filmie dominują mutanty nie dinozaury więc nawet dla fana dinozaurów może być mało zjadliwe

Filmy na youtube tworzone dla młodych o dinozaurach mutantach maja setki milionów wyświetleń więc koncepcja pewnie wyszła stąd.

To chyba lepiej iść w tygodniu na F1 :hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Akcje dobre ponoć.

Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Akcje dobre ponoć.

Akcje z dinkami jedne z lepszych w serii i ogólnie film bardzo ładnie wyglądający. Ogólnie nie jest taki zły jak większość marudzi. Jego największym problemem jest to, że to kolejna część serii i tyle. Żadne nowe rozdanie, nowy początek jakby tytuł sugerował. Już prędzej ten tytuł pasowałby do JW z 2015, który był nowym rozdaniem. Tylko problem pojawił się z nim póxniej - za ch*lerę nie mieli pomysłu na większą całość poza - robimy kolejną część. I tutaj jest ten sam problem - będzie kolejna część tylko jakoś nie widzę zarysu na coś co mogłoby wyniknąć z tego filmu. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.07.2025 o 20:39, Bardak napisał(a):

(....) Żadne nowe rozdanie, nowy początek jakby tytuł sugerował. Już prędzej ten tytuł pasowałby do JW z 2015, który był nowym rozdaniem. (...)

No i dlatego nazwali tamten film Jurassic World, a nie Jurassic Park coś tam czy ileś tam.

23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Nie oszukujmy się, w tej serii od dawna nie chodzi o fabułę a akcje z groźnymi dinozaurami, hybrydami itd. I ta część dowiozła temat.

I wyniki finansowe to potwierdzają.

Nie do końca. Widać już zmęczenie. Potrzebował 5 dni, żeby zarobić tyle, co Dominion i Fallen Kingdom zarobiły w weekend.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

@Lypton No ok. Ale nadal to hit. Równocześnie obecnie pobijanie dawnych rekordów przychodów będzie trudne. VoDy i szybkie premiery filmów na nich sporo zmieniły na rynku filmowym.

W temacie "czego nie oglądać" spodziewałbym się faktycznych crapów a nie hitów.

Opublikowano (edytowane)

nie chciałem spoilerować filmu dla mnie jest po prostu słaby.

oglądałem polski dubbing dialogi są kiepskie gra aktorska też słaba i w różnych momentach czuć zielony ekran za aktorami a nie przedstawiony świat. 
Chciałem zobaczyć jak obecnie postrzegane są dinozaury bo wizje ich wyglądu zmieniają się z czasem po różnych odkryciach naukowców.

Niestety dostałem mutanty. Całkiem przyjemny wizualnie film o mutantach z dobrą muzyką z pierwszej części JP ale cała reszta leży

[spoiler] treść [/spoiler]

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
9 godzin temu, Dimazz napisał(a):

nie chciałem spoilerować filmu dla mnie jest po prostu słaby.

oglądałem polski dubbing dialogi są kiepskie gra aktorska też słaba i w różnych momentach czuć zielony ekran za aktorami a nie przedstawiony świat. 
Chciałem zobaczyć jak obecnie postrzegane są dinozaury bo wizje ich wyglądu zmieniają się z czasem po różnych odkryciach naukowców.

Niestety dostałem mutanty. Całkiem przyjemny wizualnie film o mutantach z dobrą muzyką z pierwszej części JP ale cała reszta leży

[spoiler] treść [/spoiler]

Już nie przesadzajmy, większość tak p*doli o tych mutantach jakby bite dwie godziny były na ekranie a tak był pół minuty na początku i dopiero finałowa akcja jak wjechały mutadony i d-rex.