Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

1.4T-GDI miały lekko basowe wydechy to prawda, w 1.5T-GDI ooooczywiścieeee to zmienili i jest ciszej. 

Nie dość że basowe to pierdzi jak się dobrze gazu doda na postoju :E 

Te 1.5 T-GDI coś im nie wyszły, problemy z GPF, olejem i takie tam. Dlatego szukałem 1.4, pojeżdżę kilka lat i zmiana.

Opublikowano (edytowane)

@galakty ja liczę, że 6 lat bezawaryjnie lub bezobjawowo pojeżdżę czyli jeszcze 3 przede mną a później niech się martwi ktoś inny :P Pierwsze 3 lata serwisy w ASO robiłem a następne 3 lata będą w znajomym mi serwisie. Mówię, 50kkm myślę nim zrobię, może 60kkm więc powinno być OK i tego się trzymam. Myślenie życzeniowe. 

W Kijance mam podstawowe audio, nie JBL. Brzmi jak kartonowa deska z nasypanymi na nią gwoździami %-)
W koniu też mam podstawowe audio, które zjada Kijowskie na śniadanie, jest bas, jest przestrzeń, nie ma piachu w uszach, ech. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Hmmm u mnie nie jest tak źle, ale używam AA + EQ na S23. 

Nawet Kia z 2007 grała ładnie. 

Jak dla mnie brakuje w tym audio w Kijance przestrzenności i są za wysokie tony...wysokie %-) A główny problem to midbasy w tylnych drzwiach, brak wysokich z tyłu psuje przestrzeń IMO.
Ja też używam AA + Pixel 10 ale w sumie nie robiłem żadnego EQ w telefonie a to EQ w aucie można sobie w pupę wsadzić bardzo głęboko. 
Tak czy srak audio w koniu zjada Kijowskie i to mnie troszkę boli bo zrobienie audio w aucie (drzwi mam wygłuszone w Kijance) to około 7000zł najtańszym kosztem (6 głośników, subwooferek w koło zapasowe lub pod siedzenie i procesor DSP) i nie wiem czy warto :/ a dużo słucham i jestem "domowym audiofilem" i kijowa jakość audio mnie wkurza :hmm:

Miałem Ceeda z 2007/2008 - 10x lepsze audio miała niż aktualna...

20230120_160229.thumb.jpg.dbd7ae4605c73eaf78c5901431ee4ee3.jpg

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

@MJRegul No to spróbuj może Wavelet na telefonie, mi poprawiło nieco audio.

Pytanie czy to kwestia radia czy głośników. To drugie można poprawić, radia raczej nie wymieniam (choć są na Aliexpress do 2019 fajne)

Ja mam jeszcze 2007 na podwórku, generalnie spoko auto jak na swój wiek :D