azgan 1 130 Opublikowano 3 Listopada 2024 Opublikowano 3 Listopada 2024 (edytowane) https://ithardware.pl/aktualnosci/control_2_remedy_entertainment-36278.html Ukryta zajawka Control II w DLC do Alan Wake II? Edytowane 3 Listopada 2024 przez azgan
MAKU 56 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Chcialbym zeby byla bardziej psycho niz jedynka, pierwsza czesc spoko czasem nudzila po dlugiej sesji. Edytowane 4 Listopada 2024 przez MAKU
Keller 728 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 Control był git, choć na początku kompletnie nie ogarniałem tej gry, notatek... jakoś to rozwiązali niezbyt przystępnie.
Vulc 2 191 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 Jedynka technicznie miejscami niedomagała, ale setting miała fantastyczny. Sama idea biura, połączenie z innymi produkcjami, sposób w jaki gra sprzedawała fabułę - palce lizać. Fakt, potrafiła przyprawić o ból głowy ludzi przyzwyczajonych do tego, że się ich prowadzi za rękę i wszystko podaje na tacy. Trochę z własnej winy. Zobaczymy co z tego będzie, jestem dobrej myśli. 2
Gość Kelam Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 7 godzin temu, MAKU napisał(a): Chcialbym zeby byla bardziej psycho niz jedynka, pierwsza czesc spoko czasem nudzila po dlugiej sesji. Jedynka zmęczyła mnie mocno na poziomie dodatków. Za groma nie mogłem się zmusić do grania, a bardzo rzadko porzucam gierkę w trackie ogrywania. Odpuściłem i nie wróciłem.
Lypton 953 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 Jedynka była fantastyczna. Klimat siadł mi idealnie, kiedyś ostro wkręciłem się w lore SCP. Konstrukcja poziomów też - jestem fanem metroidvanii. Labirynt Popielniczki - złoto. Dwójka to top 2 wyczekiwanych gier, zaraz za KC:D2. 1 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 Fajnie, ale to narazie jakieś wyssane z palca informacje od fanów. Remedy teraz robi jakieś PVP.
azgan 1 130 Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Opublikowano 20 Listopada 2024 Nowe informacje https://www.eurogamer.pl/control-2-moze-zaskoczyc-skala-zmian-remedy-okresla-gre-jako-rpg-akcji
Phoenix. 4 730 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 https://www.ppe.pl/news/357619/nowe-tytuly-remedy-maja-przed-soba-nielatwe-zadanie-do-zrealizowania-wiemy-ile-kopii-musza-sprzedac.html
Phoenix. 4 730 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca https://www.ppe.pl/news/365200/control-otrzymalo-duza-aktualizacje-ulepszenia-grafiki-hdr-misja-i-wiecej.html
userKAMIL 857 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Ktoś sprawdzał ten HDR? Chyba pobiorę bo na premierę nie przeszedłem. Edit: Pobrałem wersje z epica (mam tylko podstawową) i nie ma tam nic z tego co wyżej. Oni naprawdę dodali te bajery graficzne tylko do wersji Ultimate? XD Edytowane 10 Marca przez userKAMIL
Ryszawy 403 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca He, he, ja to mam jeszcze zainstalowane razem z tymi dwoma DLC (bo niby chciałem je przejść), za które zapłaciłem osobno. Czyli niby też wersja Ultimate, ale mogę pocałować się w tutkę. Dzięki Remedy...
Element Wojny 4 776 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Mam na GOGu z jakiegoś rozdawnictwa, nigdy nawet w to nie grałem, zainstaluję by zobaczyć co i jak.
userKAMIL 857 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Dochodzimy do momentu w branży gdzie trzeba płacić za opcje graficzne. XD Co następne? Extra amunicja? Niby 4€ tylko na epicu za tureckie liry. Jak tak dalej będzie to naprawdę chętnie wrócę do piratów! Edytowane 10 Marca przez userKAMIL
Element Wojny 4 776 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Łykać darmówki na GOG'a, a nie na Epica.
some1 536 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Darmowy mod na HDR działa fajnie, sporo opcji konfiguracji, można ustawić wygląd zbliżony do oryginału z nieco spranymi kolorami, albo podkręcić kontrast i czerń na 100%. To jest chyba ten sam mod (zrobiony przez pracownika Remedy), albo coś podobnego, tylko zintegrowany z grą. Więc możecie sobie moda potestować zamiast tego. https://www.nexusmods.com/control/mods/90
userKAMIL 857 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Tu powinien być ostry bojkot z każdej strony. Nie tylko za HDR trzeba ''zapłacić'' ale też aktualizacje DLSS i możliwość wyboru DLAA. Czy nawet dodatkową opcję ''Ultra RT'' XD Bez kitu idę do zatoki tak dla zasady... Edytowane 10 Marca przez userKAMIL 1
galakty 3 332 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Wystarczy nie kupować, oh wait, przecież już pewnie się sprzedała gra Ja ją raz przeszedłem, ale tak po omacku, w sumie chętnie ograłbym drugi raz z HDR na OLED, ale nie będę płacił 1
Ryszawy 403 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Ja mam zainstalowany ten mod (od gościa z Remedy) na UberRT i HDR, działa OK, tylko jeden minus, UberRT i natywna rozdzielczość to u mnie 50 klatek na sekundę, ale nie ma tego wkurzającego szumu na tych powierzchniach, które są półmatowe. Z DLSS grywalne, tylko wkurzające artefakty. Co wybrać?
Pavel87 703 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Gierka miała super klimat, ale niestety przez backtracking nie byłem w stanie jej skończyć. Raczej w drugiej części można się spodziewać takiego samego podejścia
Phoenix. 4 730 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) W dniu 10.03.2025 o 16:56, userKAMIL napisał(a): Oni naprawdę dodali te bajery graficzne tylko do wersji Ultimate? XD Podstawka tez dostala https://www.ppe.pl/news/365472/zamieszanie-wokol-aktualizacji-do-control-tworcy-potwierdzaja-dobra-wiadomosc.html Edytowane 13 Marca przez Phoenix. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca W dniu 11.03.2025 o 13:43, Pavel87 napisał(a): Gierka miała super klimat, ale niestety przez backtracking nie byłem w stanie jej skończyć. Raczej w drugiej części można się spodziewać takiego samego podejścia Backtracking faktycznie był uciążliwy, ale gra nadrabiała narracją i atmosferą. Dla mnie sztos produkcja, czeka na dwójkę. 3
Element Wojny 4 776 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Właśnie wrzuciłem na listę do ogrania, słyszałem że gra nie jest długa, więc idealnie wpasowuje się w oczekiwanie na nadal ostro patchowany KCD2.
ODIN85 3 502 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Czy ja wiem? Sama podstawka jest dość długa jak chceszystko zrobić a jeszcze masz dodatki.
Rekomendowane odpowiedzi