Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.04.2026 o 18:23, wahoo napisał(a):

No dobra, ale czy ktoś faktycznie próbował chociaż pójść za radą @leven i wyłączyć wszystkie czary-mary voodoo oraz wrócić na stock z ustawieniami przed przewalaniem wszystkich możliwych sterowników? Każdy popodkręca i poundervoltuje ile się da, a później cięgi zbierają programiści, którzy zazwyczaj są temu wszystkiemu najmniej winni.

Bo ja też miałem konfigurację stabilną od x lat na 100% (tak mi się wydawało). Działało wszystko, zawsze i wszędzie, tylko jedna nieszczęsna FIFA 23 się wysypywała do pulpitu z błędem sterownika nvlddmkm. Przeszukiwanie internetu dało wiadome rezultaty - gra jest zbugowana, nowe sterowniki są do d..., EA to partacze, nvidia nie umie napisać sterowników, MS i Windows to dziady.

U mnie problemem było zbyt niskie napięcie VCCSA. Podniosłem do 1.2 i problem zniknął :cool:

To nie ma nic wspólnego z OC czy UV ;)

Dużo osób ma ten problem nowy build Win11 + nowe stery ;) Wrzucają starsze i problem znika, ale niektórzy prostych rzeczy nie potrafią zrozumieć.

Nie ma stabilnego kodu w systemie tylko non stop grzebanie to robi swoje.

Tak samo mogę powiedzieć, że NV już zlała temat sterów Win10 od Blackwella. Na wszystkich sterach do Blackwella na Win10 miałem po czasie artefakty w przeglądarce i blackscreeny. Na Win11 21H2 to samo, ale na 22H2 nagle spokój ;)

W tym roku i tak koniec wsparcia dla Win10 ;) 

Generalnie jakość sterów od NV mocno podupadła właśnie wraz z premierą Blackwella ;) Takie są fakty.

• Upvote 1