Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że gdybyśmy przespali pod lodem ostatnie 10 lat, to inaczej byśmy do tematu podchodzili. A tak, nawalili nam gówna do łbów, a i mimochodem uczestniczymy w tym całym syfie. ZAWSZE były laski babochłopy w filmach i grach. I nie tylko nam to nie przeszkadzało, ale były one raczej obdarzone sporą dawką sympatii. A dziś sapiemy. A Ripley z obcego? A Vasques z obcego? A Sarah Connor w teminatorze? Charlize Theron w mad maxie? Wszystkie IMO genialne. I nie przeszkadzało.  I myślę, że gdybym tu poświecił z 10 min i ruszyłbym czapką, to ta lista byłaby zdecydowanie dłuższa.  

Opublikowano

Sarah Connor przeszła przemianę pomiędzy Terminatorem I a II i zachowała swoja kobiecość. Silna kobieta nie oznacza, że musi być szpetna. Tutaj autorzy chcą nam zaserwować bezpłciowość, takie "homo-niewiadomo".

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Stjepan napisał(a):

Neil Druckmann z Naughty Dog ujawnił, co zainspirowało go do stworzenia Intergalactic: The Heretic Prophet. To klasyka sci-fi, Akira.

Neil Cuckman i jego nowe woke dzieło inspirowane taką zajebistą anime, jedno obok drugiego nie stało.

Nie ma tu żadnego woke, niektórzy mają już mózg wyprany nt woke jak widać. I ty do nich nalezysz. 

Ludzie dziś nawet nie odróżniają woke dei itp od normalnych wyborów i takich debili jest mnóstwo. 

To samo jest z tymi idiotami w temacie wieska 4 gdzie niektórzy nie mogą się trzepać do postaci to piszą o woke..

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Silna kobieta nie oznacza, że musi być szpetna. Tutaj autorzy chcą nam zaserwować bezpłciowość, takie "homo-niewiadomo".

Nie brnijmy w kretynizmy. "Siła" postaci to cecha głównie psychiczna / psychologiczna, a nie fizyczna. I co znaczy szpetna? Że nie w only fatałaszkach? Laska z zajawki jest po prostu ścięta "na jeża". Podobnie jak  Ripley albo Vasques w obcym albo Charlize Theron w mad maxie. Dla mnie to te same laski (!) tyle, że ze zgolonym łbem i koszulce wojskowej. Demy Moore w G.I. Jane też była szpetna (?), bo miała łysą głowę? Nie dajmy się ześwirować.

Lepiej się zastanówmy na takimi zagrywkami, jak poniżej, a nie szukajmy dziury w całym.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

472063130.jpg

Chłop czy baba? Tutaj bardziej chłop. Jak ktoś serio nie widzi, że to podejrzana kreacja męsko-żeńsko-nijoko-azjatycko murzyńska niech lepiej wybierze się do okulisty.

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.12.2024 o 11:57, slafec napisał(a):

@VulcByła to okropna reklama szkodliwych dla zdrowia energetyków, ale poza kilkoma artykułami nie przypominam sobie, żeby wpłynęło to negatywnie na odbiór i ocenę gry wielkiego wizjonera Kojimy.

Wręcz przeciwnie, zazwyczaj ludzie się cieszą i mówią o nostalgii, gdy w MGS używają starych sprzętów od Sony i innych znanych marek. Pogrzebałem trochę i dowiedziałem się, że w MGS5 biegało się w butach Pumy xD  

Gry Kojimi to memy same w sobie. W jego produkcjach jest masa nawiązań do popkultury, otaczającej nas rzeczywistości czy samego przełamywania czwartej ściany. 

Sam product placement w grach czy filmach to nie jest nic nowego i odkrywczego (i uwaga - nie zawsze to jest złe). W samej serii MGS dla przykładu jest tego sporo jak sam zauważyłeś. Tylko tam takie rzeczy odkrywasz już grając albo nie są one tak łopatologicznie eksponowane jak w tym trailerze.

Co do nawiązań do Akiry to te jednak widać i to na pewno trzeba zaliczyć na plus:

Kolejnego plusika postawiłbym przy muzyce. Atticus Ross i Trent Reznor to mimo wszystko gwarant co najmniej porządnej oprawy audio. Muza z takiego Challengers towarzyszy mi gdzieś tam z boku praktycznie od momentu wyjścia z kina i często do tego soundtracku wracam. 

Edytowane przez Kszyrztow
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tankietka napisał(a):

472063130.jpg

Chłop czy baba? Tutaj bardziej chłop. 

Gdybys obejrzał cały zwiastun a nie wybierał sobie tylko fragment to byś widział że to kobieta. Ale trzeba robić z siebie idiote i robić drame na podstawie jednego  ujęcia udając że nie wie się kto to jest gdzie doskonale wiesz że to kobieta ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Gdybys obejrzał cały zwiastun a nie wybierał sobie tylko fragment to byś widział że to kobieta. Ale trzeba robić z siebie idiote.

Bardzo emocjonalnie (osobiście?) podchodzisz i w poprzednim poście i dalej. Otwórz oczy i zluzuj majtki z bluzgami. Na zwiastunie to samo, raz ujęcie kobiece raz męskie.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tankietka napisał(a):

Bardzo emocjonalnie (osobiście?)

Przecież ja mam z tego bekę tylko i wyłącznie jak ludzie wymyślają bzdury nie poparte faktami 🤣

5 minut temu, Tankietka napisał(a):

Czyli jednak bolesna, osobista struna. Ok raport za już typowo personalne wyzwiska. Zerowy partner do dyskusji.

Tak jesteś zerowym partnerem od dyskusji, bo żeby dyskutować to trzeba mieć o czym a ty wymyślasz i zmyślasz bajki więc nie bardzo mam ochotę otym dyskutować. Tworzysz pod swoja narrację kłamstwa bo tak ci wygodnie ale jak przychodzi do faktów to niestety leżysz i kwiczysz. 

5 minut temu, Tankietka napisał(a):

Ok raport za już typowo personalne wyzwiska

Zgłaszaj, mam to gdzieś. Bardziej mnie zastanawia to jak można być takim idiota i żyć z tym z samym soba. Bo nie trawie fałszywych i zakłamanych ludzi. 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Nie ma tu żadnego woke, niektórzy mają już mózg wyprany nt woke jak widać. I ty do nich nalezysz. 

Ludzie dziś nawet nie odróżniają woke dei itp od normalnych wyborów i takich debili jest mnóstwo. 

To samo jest z tymi idiotami w temacie wieska 4 gdzie niektórzy nie mogą się trzepać do postaci to piszą o woke..

Ty lubisz Assassin's Creedy więc Twoje zdanie to trochę jak głuchy o muzyce. xD

• Haha 1