Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Tu i tak będziesz do tego zmuszony.

Nie wprowadzaj w błąd.

Możesz spokojnie eksplorować świat i odkrywać tajemnice. Czas jest odliczany w oparciu właśnie o główną fabułę i zadania ale nie goni Cię w sposób ciągły. Możesz przespać pewne questy jeśli na nie nie zdążysz co je automatycznie zablokuje lub zamknie ale możesz też swobodnie się poruszać po świecie gdy jest na to czas. Twórcy zresztą sami powiedzieli ze nie da się prawdopodobnie uratować wszystkich w jednym podejściu do gry i doświadczyć całego spektrum konsekwencji z tym związanych. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Thanks 2
Opublikowano
26 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Nie wprowadzaj w błąd.

Możesz spokojnie eksplorować świat i odkrywać tajemnice. Czas jest odliczany w oparciu właśnie o główną fabułę i zadania ale nie goni Cię w sposób ciągły. Możesz przespać pewne questy jeśli na nie nie zdążysz co je automatycznie zablokuje lub zamknie ale możesz też swobodnie się poruszać po świecie gdy jest na to czas. Twórcy zresztą sami powiedzieli ze nie da się prawdopodobnie uratować wszystkich w jednym podejściu do gry i doświadczyć całego spektrum konsekwencji z tym związanych. 

Czyli i tak nie zrobisz wszystkiego jak to wszyscy mają tu w zwyczaju;)

Opublikowano
18 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Polecam zginąć w pierwszej walce, po co masz się dalej męczyć:yuppie:

W grze Torment: Tides of Numenera na samym początku spadasz z nieba. Jak wybierzesz z dwa czy trzy razy coś w stylu przyspiesz to walisz w ziemię giniesz i są napisy końcowe. To się nazywa speedrun bez wykorzystania glitchy :E

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

A gdzie to wygląda jak gry z tamtego okresu:hmm:

Kpisz, że wiedźmin wygląda dużo gorzej,tak?

Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Nigdzie, ludzie piszący tego typu komentarze nie pamiętają już, jak wyglądają ponad 10-letnie gry. Gdyby włączyli je teraz to byłby szok, jak bardzo odstają od współczesnych standardów AAA. 

Drogie radyjko, ja gram w sleeping dogs. Dla mnie to jak GTA 5. 2012.

Opublikowano
57 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Gdyby włączyli je teraz to byłby szok, jak bardzo odstają od współczesnych standardów AAA. 

Czy ja wiem... Taki Arkham Knight (2015) zjada na śniadanie Suicide Squad. Uncharted 4 z 2016 roku wciąż wygląda i rusza się lepiej niż połowa dzisiejszych nowości. :D 
RDR2 zaraz stuknie 8 lat, a detalami to nadal niedościgniony wzór.
Nawet podstawowy Wiedźmin 3 z 2015, wciąż potrafi zachwycić klimatem i pięknym światem. 

Czasami mam wrażenie, że momentami wręcz cofamy się w rozwoju. :E Paradoksalnie, jak było mniej technologii, to twórcy musieli nadrabiać art-direction i dbałością o detale, przez co te gry miały duszę i wyglądały obłędnie. Dzisiaj wrzucą Ray Tracing, dodadzą DLSSa i elo. :E 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie no, co Wy.

Resident, crimson, forza 6, kingdom 2, ac shadows to jest skok jakosci do tego co było 10 lat temu.

Wszyscy porównują do W3, który jest modyfikowany po dziś dzień. Porównajcie wersje 1.0 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie o tym mówię. Nawet jak włączycie teraz Asasyna Unity to jedynie animacje się nie zestarzały. Cała reszta dobrze wygląda z dużej odległości, ale z bliska widać kanciaste modele postaci itd. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, Jaycob napisał(a):

Czy ja wiem... Taki Arkham Knight (2015) zjada na śniadanie Suicide Squad. Uncharted 4 z 2016 roku wciąż wygląda i rusza się lepiej niż połowa dzisiejszych nowości. :D 
RDR2 zaraz stuknie 8 lat, a detalami to nadal niedościgniony wzór.
Nawet podstawowy Wiedźmin 3 z 2015, wciąż potrafi zachwycić klimatem i pięknym światem. 

Czasami mam wrażenie, że momentami wręcz cofamy się w rozwoju. :E Paradoksalnie, jak było mniej technologii, to twórcy musieli nadrabiać art-direction i dbałością o detale, przez co te gry miały duszę i wyglądały obłędnie. Dzisiaj wrzucą Ray Tracing, dodadzą DLSSa i elo. :E 

+1

Aż mi się to przypomniało 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@azgan

Właśnie to miałem wrzucać. Gra ma 11 lat na karku. :)   Tak samo: 

Ale ja nie mówię, że wszystkie nowe gry wyglądają gorzej. Jasne, że technologicznie poszliśmy do przodu i taki Alan Wake 2 czy Cyberpunk z Path Tracingiem wyrwa suty.

Chodzi mi o to, że 10 lat temu standardem było wyciskanie siódmych potów z silnika i dopieszczanie detali, a dziś masa gier AAA idzie na skróty, wciskając RT...

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2
Opublikowano

Zważywszy na to, że The Blood of Dawnwalker ma docelowo jakieś 70 godzin fabularnej zawartości, osoby pragnące poznać wszystko będą miały dobry powód, by ukończyć tytuł kilkakrotnie. 

tw-11134207-7r98z-lzbytk34nz1adr8.thumb.jpg.964d343a965423f3df804176d7dfd5fe.jpg

@azgan już kolejny raz jakoś dziwnie kodujesz linki, które nie mogę klikać :hmm:

• Haha 1