Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.07.2026 o 12:55, azgan napisał(a):

Dokładnie 👍 taki "Wiedźmin 3.5" 😉

Chciałeś powiedzieć 2.8. Bo to nie wygląda lepiej niż Wiedźmin 3. 

A lepiej może niż Wiedźmin 2 choć mam wątpliwości - pamiętacie że tam był UBERantialiasing ;)

Opublikowano
27 minut temu, Keller napisał(a):

Chciałeś powiedzieć 2.8. Bo to nie wygląda lepiej niż Wiedźmin 3. 

A lepiej może niż Wiedźmin 2 choć mam wątpliwości - pamiętacie że tam był UBERantialiasing ;)

Proponuje udać do okulisty, skoro Dawnwalker wygląda podobnie lub trochę lepiej niż Wiedźmin 2.

obraz.thumb.png.592c0151e308e69b7e415671a00a8162.png

Żyjesz kolego nostalgią czy -10 dioptri?

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Już między Wiedźminem 2 a Wiedźminem 3 jest przepaść, a Dawnwalker jest po prostu ładniejszy od obu gier z Geraltem. Czy ładniejszy od Cyberpunka to można się kłócić, ale to, że  oprawa graficzna jest ładniejsza niż w Wiedźminach nie podlega dyskusji. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O nie! Gdyby tylko można się było dobrze bawić dzięki warstwie fabularno-mechanicznej, a nie tylko patrzeć pusto na grafikę :) 

Połowa ludzi  tutaj kupi grę za 300zł aby spędzić 20h w benchmarku także no

36 minut temu, DITMD napisał(a):

Przecież to wygląda jak dodatek do Wiedźmina 3, a te gry dzieli 11 lat :lol2:

W3 wygląda lepiej. I kto mówi inaczej to patrzy tylko na rozdzielczość i szczegółowość tekstur. Cały klimat, cienie, oświetlenie w W3 wygląda dużo lepiej. Chyba, że patrzymy na ostrość tekstur i odbicia RT to wtedy i gothic 1 remake będzie dla kogoś wyglądał jak współczesna gra z topki.

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O nie! Gdyby tylko można się było dobrze bawić dzięki warstwie fabularno-mechanicznej, a nie tylko patrzeć pusto na grafikę :) 

Niby tak, ale jednak używają silnika dosyć mocno nastawionego na grafikę a wymagania mieli z czapy więc… 

Co zjada te wymagania jak oferowana jakość wizualna jest na poziomie 10 letniego silnika? 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Fatality napisał(a):

W3 wygląda lepiej. I kto mówi inaczej to patrzy tylko na rozdzielczość i szczegółowość tekstur. 

Uwielbiam tego typu teksty. Moja prawda jest mojsza i najmojsza, a kto mówi inaczej ten debil! 

1 godzinę temu, Keller napisał(a):

Jak ktoś nie widzi vibe 2010 to niestety widać chyba już preoder kupiony i ślepy.

Nic jeszcze nie zamówiłem bo czekam na opinię na temat warstwy fabularnej i czy mechaniki gry będą dobre. Niestety ale nadal jesteś według mnie ślepcem aby porównywać W2 do tej gry. Owszem W3 bardzo podobny poziom, ale W2? Myślę że w Twoim przypadku to już nawet nie okulista, ale inny specjalista jest potrzebny ;) Niepotrzebnie próbujesz umniejszyć tej grze. Ja mam taką taktykę że jak mi coś się nie podoba to tego nie kupuję, a nie próbuję na siłę umniejszać.

Edytowane przez Strilok
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

Niby tak, ale jednak używają silnika dosyć mocno nastawionego na grafikę a wymagania mieli z czapy więc… 

Co zjada te wymagania jak oferowana jakość wizualna jest na poziomie 10 letniego silnika? 

Nie wiem, mam to gdzieś. Ja lubię się dobrze bawić, a nie analizować :) 

Opublikowano
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

UE5.

Opublikowano
3 minuty temu, Keller napisał(a):

Ewidetnie wiedźmin 2.8. proszę mi nie mówić że jak 2. Ciut lepiej.

Mamy ogromne szczęście że nie pracujesz jako developer. Bo nazewnictwo gier było by naprawdę ciekawe. 

4 minuty temu, Keller napisał(a):

No cóż, inny gość podał więcej screenów.

Tak z W3, a nie z W2. Czytałeś co napisałem? Czy czytasz po łebkach tak jak oceniasz grę po łebkach?

5 minut temu, Keller napisał(a):

proszę mi nie mówić że jak 2. Ciut lepiej.

To dlaczego dajesz porównania z W2? Ja już zupełnie się tutaj pogubiłem w tym co piszesz.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Keller napisał(a):

No to screeny przypominają W3 czy 2? Proszę jasno odpowiedzieć.

Które screeny? Ten co podałeś jest z W2.

obraz.thumb.png.cad411c84c0aee17f546897da286b62a.png

Chłopie najpierw mówisz że Dawnwalker wygląda gorzej lub podobnie do W2. Później mówisz że jednak ciut lepiej, ale gorzej od W3. Zdecyduj się!

Dla mnie Dawnwalker jest podobny W3. No i co z tego? 

Edytowane przez Strilok
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Napisałem wieśmin 2.8.

Podaj liczbę jaka Tobie pasuje. Z 3.5 się nie zgadzam.

Nie będę podawał żadnej liczby. To jest całkiem inna gra. A że graficznie podobna, no i co z tego? Ja nie jestem na tyle wredny że porównuje ją z W2 i mówię że mam wątpliwości czy oprawa nie jest tutaj gorsza od W2. Skończ waść, wstydu oszczędź. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No typowy fanboj preołder.

Pisałem przecież że nie zamówiłem jeszcze gry. Czytasz co piszę? Czy nadal po łebkach?

A wystarczyłoby napisać jaka liczba pasuje

Nie! Bo nie bawię się z Tobą w kiepską grę porównawczą.

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Nie wolno porównywać gier bo wychodzą jakby były z 2010 xD 

Rozmowa na poziomie 10 latka z Tobą jest. Pisałem chłopie że krzywdzące jest porównywanie gry do W2, a Ty odwracasz kota ogonem. Później próbujesz wciągnąć mnie w swoje gierki abym określił jaką liczbą jest ta gra. Powtórzę jeszcze raz. Skończ Waść wstydu oszczędź.