Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie wygląda słabo. Ta jaskinia, skały bardzo przeciętnie się prezentują, to już mam wrażenie, że w gothicu remake wygląda to lepiej. Słaba mimika i ogólnie kiepsko dobrany fragment, jak na 8 min prezentacje. Nuuuuudy.

Opublikowano
44 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Spoko to wygląda, tylko walka taka trochę z Gothica LOL

Jak modzik do Wiedźmina 3

28 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Dla mnie wygląda słabo. Ta jaskinia, skały bardzo przeciętnie się prezentują, to już mam wrażenie, że w gothicu remake wygląda to lepiej. Słaba mimika i ogólnie kiepsko dobrany fragment, jak na 8 min prezentacje. Nuuuuudy.

Gothic Remake lepiej wygląda 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Gdyby zrobili to w grze From Software to co 2 metry byłoby skupisko interaktywnych dupereli, gdzie postacie walą komentarz. :E 
Naprawdę tak słabo wierzą w environmental storytelling - narrację środowiskową lub nie potrafią sensownie zaprojektować otoczenia i muszą walić milion komentarzy, oczywiście obok jakiegoś durnia w potrzebie, aby uzasadnić gadanie do siebie... Wystarczyłyby 1-3 takie interakcje lub mimowolny dialog, gdy coś istotnego jest na ścianie i patrzymy na to.

Co będzie w kolejnych latach? Komentarze typu "To musi być woda, wygląda ma mokrą" lub "To jest ściana, musze znaleźć drzwi".

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
Opublikowano

Włączyłem sobie ten film wstawiony wyżej przez ODINA i osłupiałem. 

Przecież to kucanie przy zwłokach w jaskini, wyostrzanie zmysłów przy jednoczesnym przybliżeniu kamery jest przeniesione 1:1 z Wiedźmina 3.

Jakby tam wstawić Geralta to każdy by myślał, że to gameplay z tego nowego dodatku do trójki. 

• Upvote 1
Opublikowano

Jeszcze jakby to kosztowało z 150 zł, a oni sobie życzą 290:o Pierwsza gra debiutującego studia. Gdyby nie robili tego twórcy wiedzmina 3 a taki np. ubisoft, to ludzie by to obśmiali z góry na dół.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Gdyby zrobili to w grze From Software to co 2 metry byłoby skupisko interaktywnych dupereli, gdzie postacie walą komentarz. :E 
Naprawdę tak słabo wierzą w environmental storytelling - narrację środowiskową lub nie potrafią sensownie zaprojektować otoczenia i muszą walić milion komentarzy, oczywiście obok jakiegoś durnia w potrzebie, aby uzasadnić gadanie do siebie... Wystarczyłyby 1-3 takie interakcje lub mimowolny dialog, gdy coś istotnego jest na ścianie i patrzymy na to.

Co będzie w kolejnych latach? Komentarze typu "To musi być woda, wygląda ma mokrą" lub "To jest ściana, musze znaleźć drzwi".

Pół żartem, pół serio. :) IQ obywateli w zachodnich społeczeństwach spada z roku na rok i to jest fakt potwierdzony róznymi badaniami. Szczególnie producenci gier kierowanych do masowego odbiorcy muszą uwzgledniać takie dane w swoich produkcjach. To też jest fakt. Te wszystkie znaczniki, podpowiedzi, zółte markety mają spowodować by bardzie ułomny lub młodszy gracz sie nie pogubił. Chodź uważam, że to akurat bardzo nie przeszkadza. Znacznie większym problemem jest profilowanie całej gry w każdym jej sapekcie pod takich graczy. Gorzej jak fundament gry równa się w dół. Weźmy taką fabułe. Jeżeli nie jest podana w oczywisty sposób, to bardzo duża częśc graczy uzna, że nie wie o co w grze chodzilo lub po prostu jej nie było. :) Czy weźmy ten wspomniany przez Ciebie "environmental storytelling", któy uwielbiam - Scorn był świetny pod tym względem. Do brzegu. Będzie masa komentarzy, że fabuła jest uboga albo gra jest po prostu nudna. Tu dochodzimy do sedna w któym gracz, będący docelowym większościowym odbiorcą gry jest sprofilowany jako taki, powiedzmy ogladacz tik-toka. Wtedy, bez tych inteaktywnych dupereli zalewających ekran gra może okazać sie dla niego w zwykły sposób nudna. Fresk na ścianie jakiejś tam jaskini nie zobliguje go do głębszej refleksji, bo nie jest do tego zdolny. On potrzebuje dodoatkowgo bodźca, kttóry da mu wyjaśnienie, przykuje uwagę lub da chwilowy skok dopaminy. I chłopaki z RW najwyraźniej  wiedzą jak w taką gre grać.  :)

Opublikowano

Włączyłem w losowym momencie, akurat trafiło na 10:48. 

Zachowanie NPC do poprawy. Ten dżentelmen zamiast od razu ruszyć z łapami na gracza, to zaczął go w jakiś dziwaczny sposób obchodzić, oddalając się coraz bardziej. Walka na pieści nie powinna tak wyglądać. 

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to od pierwszego materiału wygląda na max 6/10 według uczciwej 10-stopniowej skali i nic się nie zmienia. Ni pies, ni wydra... coś na kształt moda do W3. Zero "wampirycznego" klimatu, to mogłoby być dosłownie wszystko w tym świecie. Gdy się kiedyś odpaliło demko Vampire: The Masquerade - Redemption to można było ciąć nożem powietrze, taka była gęsta atmosfera. A tutaj nic.

Zacofana technologicznie, generyczny artstyle. W ludzkiej postaci kopniakiem typ odrzuca niedźwiedzia do tyłu. Dużo by gadać, dla mnie straszliwy przeciętniak. No ale w dzisiejszym ocenianiu gier pewnie skończy ze średnią 80% coś.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Ciekawe co będzie z wydajnością. Michał Pisarski mówił, że grali na RTX 4090 na ultra w DLSS jakość w 1440p i był problem z utrzymaniem 60 fps.

Z drugiej strony 2 miesiące do premiery i ci co grali mówią, że nie widzieli jakichś większych bugów i całkiem okej to wygląda. Może im się uda to jeszcze zoptymalizować.

Byłem trochę sceptyczny do tego tytułu, ale dla mnie na prawdę dobrze się to zapowiada.

-klimacik słowiański, który bardzo lubię

-questy wydaje się że będą dość jakościowe i ciekawe w stylu Wiedźmina 

-walka dla mnie wygląda przyzwoicie, nie jestem żadnym fanem soulsów :E 

-system czasu ciekawy i wprowadzający trochę odświeżenia do gatunku i wydaje się być przemyślany - podczas zwykłego chodzenia po świecie czas nie będzie nam upływal

Super realistyczna grafika mnie nie obchodzi, nie po to gram w gry, dla mnie ważniejszy jest klimat, dobry gameplay czy właśnie fabuła :D 

Ja po Wiedźminie miałem duży niedosyt i chęć zagrania w coś podobnego to się w końcu doczekałem :E

Opublikowano
2 minuty temu, mazi636 napisał(a):

Ciekawe co będzie z wydajnością. Michał Pisarski mówił, że grali na RTX 4090 na ultra w DLSS jakość w 1440p i był problem z utrzymaniem 60 fps.

nie dziwi, w końcu to karta starej generacji, na RTX 5060 na pewno bedzie lepiej %-)

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Dla mnie to od pierwszego materiału wygląda na max 6/10 według uczciwej 10-stopniowej skali i nic się nie zmienia. Ni pies, ni wydra... coś na kształt moda do W3. Zero "wampirycznego" klimatu, to mogłoby być dosłownie wszystko w tym świecie. Gdy się kiedyś odpaliło demko Vampire: The Masquerade - Redemption to można było ciąć nożem powietrze, taka była gęsta atmosfera. A tutaj nic.

Zacofana technologicznie, generyczny artstyle. W ludzkiej postaci kopniakiem typ odrzuca niedźwiedzia do tyłu. Dużo by gadać, dla mnie straszliwy przeciętniak. No ale w dzisiejszym ocenianiu gier pewnie skończy ze średnią 80% coś.

Dokładnie 👍 taki "Wiedźmin 3.5" 😉

Edytowane przez azgan