Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

Gra jest zrobiona na co najmniej na dwa przejścia tak jak Wiedźmin 1 2 3 

Przy takim zalewie premier jakie mamy tej jesieni to niech się cieszą jak skończę to tylko raz. Poza tym nie mam raczej zwyczaju wracania do ukończonych tytułów więc mierzi mnie te sztuczne ograniczenie w odbiorze treści.

Opublikowano
Teraz, raziel88 napisał(a):

Przy takim zalewie premier jakie mamy tej jesieni to niech się cieszą jak skończę to tylko raz. Poza tym nie mam raczej zwyczaju wracania do ukończonych tytułów więc mierzi mnie te sztuczne ograniczenie w odbiorze treści.

A ja mam odwrotnie kocham tytuły które można przejść jeszcze raz z innymi wyborami jak właśnie Wiedźmin 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no bez przesady, optymalizacja w tej grze kompletnie nie istnieje. Na RTX 4090 w 4k Ultra z DLSS Q i częste spadki poniżej 60 kl/s(z FG grać nie będę, bo to dla mnie pomyłka), a graficznie ta gra to nic specjalnego mówiąc delikatnie. Nie mam pojęcia jakim cudem coś takiego przeszło przez wewnętrzne QA, no chyba, że takowego w ogóle nie było. Ja rozumiem, że to UE, ale z tego silnika można wycisnąć naprawdę sporo jeśli choć trochę przyłożyliby się do optymalizacji. 

Edytowane przez Imm
Opublikowano
19 minut temu, raziel88 napisał(a):

A potem i tak jedno będzie kanoniczne.

Opublikowano (edytowane)

Czytam oceny na steam i ludzie wystawiają negatywne  tej grze głównie z powodu słabej optymalizacji , nie każdy ma sprzęt za 20 tysięcy, tutaj się kłania syndrom cyberpunka z wersji PS4 , aż kusi mnie żeby kupić wersję na PC i porównać z konsolową , może być tak że lepiej zagrać na konsoli niż na słabszych sprzętach 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
16 minut temu, voltq napisał(a):

Czytam oceny na steam i ludzie wystawiają negatywne  tej grze głównie z powodu słabej optymalizacji , nie każdy ma sprzęt za 20 tysięcy, tutaj się kłania syndrom cyberpunka z wersji PS4 , aż kusi mnie żeby kupić wersję na PC i porównać z konsolową , może być tak że lepiej zagrać na konsoli niż na słabszych sprzętach 

Masz 9800X3D, RTX 4080, 32 GB DDR5, więc co dokładnie jest dla Ciebie tym słabszym sprzętem? :EBo przy takim PC ta gra nie powinna być żadnym problemem. :D 

A i nie powiedziałbym, że negatywy są głównie z powodu optymalizacji. Są narzekania na sztywne poruszanie się, lock 30 FPS w cutscenkach, słabe animacje, problemy z kontrolerem czy właśnie presję czasu (chociaż tego akurat nie rozumiem, bo podobno czasu jest aż nadto:hmm:).

Opublikowano
49 minut temu, Jaycob napisał(a):

właśnie presję czasu (chociaż tego akurat nie rozumiem, bo podobno czasu jest aż nadto:hmm:).

Ogółem czasu podobno jest pod dostatkiem, ale w pierwszej lokacji samouczkowej nie zrobisz wszystkich zadań tylko połowę, bo skończy się dzień i ruszą wydarzenia fabularne. Chyba to ludzi boli. Musisz wybrać komu chcesz pomóc, bo całego świata nie zbawisz.

U mnie cutscenki też się naprawiły po gmeraniu w ustawieniach, początkowo miały 30fps i wyraźnie szarpały.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, barteke napisał(a):

Chyba to ludzi boli. Musisz wybrać komu chcesz pomóc, bo całego świata nie zbawisz.

O to przecież w tej grze chodzi. Ta mechanika ma właśnie pokazywać konsekwencje podjętych decyzji. :D 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Odpaliłem dopiero godzinę temu i masakra jak to fatalnie działa w porównaniu jak sie prezentuje wizualnie.

Spadki w 4k do 35 klatek :E

A w mieście już byłeś? Bo jak nie, to lepiej czekaj na patche :) 

Opublikowano
4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Odpaliłem dopiero godzinę temu i masakra jak to fatalnie działa w porównaniu jak sie prezentuje wizualnie.

Spadki w 4k do 35 klatek :E

Jak masz okno bez ramek to zmień na Full a jak Full to zmień na okno.

Opublikowano (edytowane)

W sumie nie jest źle i w porównaniu do tego drewnianego syfu remake Gothika. Nawet te animacje dają radę! Walka po czasie naprawdę responsywna się robi. Świetny PL dubbing i tak samo muzyka! Zostawię sobie na ''gorsze czasy'' jak nie będzie w co grać bo lubię klimaty wampirów. U mnie 4K\DLAA wszystko Full i FGx2 (nie potrafię już chyba bez tego grać i wszystko mega płynne się robi) 120FPS nic mniej.

Brak HDR w 2026 to naprawdę w dyby powinni tam pójść! 

Dobrze, że jutro Onimusha!

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Ty dalej żyjesz w świecie gdzie wyznacznikiem czegokolwiek jest ilość ludzie w danym momencie? XD

nie dlaczego, gothic remake to świetna gra - zaskoczenie roku :)

Największy syf to jednak aktualnie crimson, ale ty wyjebales tam chyba z 200h gdzie ja odpałem po 14 .

• Thanks 1