Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Inne gry to po kilka razy przechodzą a tu nagle się nie chce:hihot:

3 minuty temu, Strilok napisał(a):

Nie wiem ale chyba oglądałeś jaką inną wersję bo ja słyszę różne motywy np. wystarczy wejść do kościoła aby usłyszeć inny ;)

btw. dziwi mnie że aż tak dużo osób korzysta z tego moda na zwiększenie czasu. Zupełnie tak jak byście nie lubili myśleć i planować co się opłaca robić a co nie. Tylko lecieć od punktu do punktu i robić zadania. Nie widzę całkowicie w tym sensu. To tak jak by grać w sapera z modem na niewidzialność ;)

.

Opublikowano
5 minut temu, Strilok napisał(a):

Nie wiem ale chyba oglądałeś jaką inną wersję bo ja słyszę różne motywy np. wystarczy wejść do kościoła aby usłyszeć inny ;)

btw. dziwi mnie że aż tak dużo osób korzysta z tego moda na zwiększenie czasu. Zupełnie tak jak byście nie lubili myśleć i planować co się opłaca robić a co nie. Tylko lecieć od punktu do punktu i robić zadania. Nie widzę całkowicie w tym sensu. To tak jak by grać w sapera z modem na niewidzialność ;)

Ja gram z modem, że czas nie leci podczas nauki umiejętności, i tyle.

Opublikowano
35 minut temu, DITMD napisał(a):

Akurat te rzeczy najmniej mnie interesują. Tutaj liczy się fabuła, questy, eksploracja i walka, a pod tym względem jest lepiej niż w większości tytułów. Jakbym miał tak siedzieć i wypisywać, co mi się nie podoba, to w żadną grę bym nie grał.

No cóż obejrzałem 3 pierwsze godziny gameplay/fabuły i wnioski mam jakie mam. Widocznie ty masz mniejsze/inne wymagania ale ja od produkcji za 300zł wymagam więcej... znacznie więcej. Nie skreślam jej i widząc oceny 77% pozytywnych zapewne na jakiejś promce skorzystam licząc na to, że może grając albo w dalszej fazie jest inny odbiór...

Ps np. Gothica kupiłem jak zobaczyłem gameplay w sieci. Od razu mi się spodobał i tak pozostało do końca. Swoją drogą to będzie chyba moja gra roku pomimo, że "tylko" 150h na liczniku. A wad tam można by wymieniać i wymieniać:D

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Sprawdzałeś ile wynosi spadek klatek na sekundę na swojej konfiguracji? 

W 4k wszystko na ultra + FG + DLSS5 mam w wiosce:

- 50 klatek w DLAA,

- 60 klatek w Jakość,

- do 70 w balans.

Gram na balans. Jest trochę usterek obrazu - jakieś migotania ale nie zwracam na to na razie uwagi. Twarze i ubrania wyglądają świetnie. Ogólny klimat sceny, krajobrazy wyglądają świetnie. W najmniejszym stopniu nie wygląda to jak AI slop.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Twórcy wprowadzają mechanikę, którą wszyscy są wniebowzięci...po premierze a wuj z tym wgrywamy moda :E

Widać lubią dobre zakończenia:E

Mi już w prologu 

Spoiler

matka

padła.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Widać lubią dobre zakończenia:E

Mi już w prologu 

Pokaż ukrytą zawartość

matka

padła.

U mnie też, bo nie przeczytałem kartki, i popieprzyłem składniki 

Spoiler

I ją dojechali, plus tą z wioski powiesili, bo olałem jej misję 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

U mnie też, bo nie przeczytałem kartki, i popieprzyłem składniki 

Pokaż ukrytą zawartość

I ją dojechali

Ja też nie przeczytałem przepisu ale jakimś cudem trafiłem:D

Podobało mi się to, że gra nie pozwoliła mi zajrzeć do tej notatki. Podoba mi się też, że coś mogę stracić nie mogąc wypełnić wszystkich misji ze względu na upływający czas.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Twórcy wprowadzają mechanikę, którą wszyscy są wniebowzięci...po premierze a wuj z tym wgrywamy moda :E

Mi nie przeszkadza mechanika, tylko brak konsekwencji i losowość.

Do tego jeszcze jedna głupotka. Robię dosłownie całe zadanie poboczne i na koniec (5 sekund), jeśli chcę odebrać nagrodę to muszę stracić 1 segment czasu.

• Like 2
Opublikowano
51 minut temu, Strilok napisał(a):

Niektórzy też nie chcą / nie mają czasu kilka razy przechodzić grę, a chcą zobaczyć całą zawartość za jaką zapłacili. 

Opublikowano
39 minut temu, tgolik napisał(a):

Ja też nie przeczytałem przepisu ale jakimś cudem trafiłem:D

Podobało mi się to, że gra nie pozwoliła mi zajrzeć do tej notatki. Podoba mi się też, że coś mogę stracić nie mogąc wypełnić wszystkich misji ze względu na upływający czas.

Spoiler

Ale wtedy matka przeżywa i ją zabiera na koronację?

18 minut temu, TmK napisał(a):

Niektórzy też nie chcą / nie mają czasu kilka razy przechodzić grę, a chcą zobaczyć całą zawartość za jaką zapłacili. 

Lol? W normalnych grach z wyborami też nie zobaczysz wszystkiego.

Opublikowano
19 minut temu, TmK napisał(a):

Inne gry również odcinają graczy od części contentu i jakoś nie widzę, żeby na nie narzekano.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
46 minut temu, tgolik napisał(a):

Podobało mi się

A mi się nie podobało, bo jak w domu gotuje zupę, to nikt mi nie zabrania spojrzeć do przepisu. 

Ja raczej odpuszczam. Jak mówiłem, nie jest to mój gatunek. Walka też średnio mi się podoba. Ide na indyki, a później może kupię Unimushe. 

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Ale wtedy matka przeżywa i ją zabiera na koronację?

Lol? W normalnych grach z wyborami też nie zobaczysz wszystkiego.

Ale tutaj mechanika pozwala na zablokowanie jej modem, a w takiej gierce w stylu Detroit Become Human nie. Tylko ten typ gier (typowo filmowo-fabularny) jak ktoś kupuje to raczej z myślą kilku przejść w różnych wariantach (bo one z reguły są krótkie). RPG na 30, 50 czy ileś godzin to jednak trochę inny temat. Sam nie będę używał takich modów jeśli w ogóle zagram, bo nie jestem członkiem PC Mustard Race, a bieda console enjoyer :E Ale jestem w stanie zrozumieć ludzi, których ta mechanika czasu po prostu wkurza. 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, j4z napisał(a):

A mi się nie podobało, bo jak w domu gotuje zupę, to nikt mi nie zabrania spojrzeć do przepisu. 

Ja raczej odpuszczam. Jak mówiłem, nie jest to mój gatunek. Walka też średnio mi się podoba. Ide na indyki, a później może kupię Unimushe. 

Ty pisałeś kiedyś, że gry teraz są odtwórcze- no to jak szukasz powiewu świeżości to tu ciężko bo nawet ja nie ogrywając jakiejś wielkiej ilości tytułów mam uczucie, że już to widziałem. Może gdyby to wyszło jako dodatek do wiedźmina to inaczej bym patrzył ale wyszło jako pełnoprawna nowa gra. Mam w cholerę dysonans z tym tytułem- niby nowe a stare:boink: