Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Strilok napisał(a):

Opinię bombardują ruskie onuce, bo są wściekli że nie mają swojego języka w grze

Językiem diabła tj. rosyjskim nie posługują się tylko rodacy Putina.

Połowa Ukraińców, Tadżykistany, Kazachstany itd. również mówią po rosyjsku. 

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Językiem diabła tj. rosyjskim nie posługują się tylko rodacy Putina.

Połowa Ukraińców, Tadżykistany, Kazachstany itd. również mówią po rosyjsku. 

Nie to mają problem :lol2:

Opublikowano (edytowane)

Dużo hałasu o  gierce , ale  gra mocno średnia  , widocznie  hałas sponsorowany  .

Graficznie  gra wygląda ubogo nawet w 4k , dialogi są  infantylne  i prostackie ....  gierka to  taka podróba wiedźmina  

Edytowane przez raiders
  • Confused 1
  • Sad 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, raiders napisał(a):

Dużo hałasu o  gierce , ale  gra mocno średnia  , widocznie  hałas sponsorowany  .

A czego się spodziewałeś? Pierwsza gra niezależnego, małego studia? Marketing swoje robi. Ja od razu się nastawiałem, że to będzie bardziej w stronę Inkwizytora, niż Wiedźmina.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, DITMD napisał(a):

A czego się spodziewałeś? Pierwsza gra niezależnego, małego studia? Marketing swoje robi.

Już nie przesadzajmy z tym niezależnym. :E Bandai Namco jest wydawcą, a sam Dawnwalker to przecież duży RPG robiony przez ludzi z doświadczeniem z Wiedźmina. To nie jest jakieś indie z garażu. ;) 

A ja czytam internety i jednak sporo graczy grę chwali, nawet tę obawianą przez wszystkich walkę. 

Cytat

The controls are WAY better than I expected.
The UI and menu interface is better than a lot of triple AAA games.
I was expecting a clunky mess like the Witcher or Crimson Desert, but no.
Terrain transversal is quick and reactive.
Lots of QoL stuff that make exploring and looting smoother than most western games. Items and lore, etc. all have auto-organized tabs to browse through. Interactions are snappy.

Gdyby tylko nie ten nieszczęsny UE5. Łatka czy dwie i będzie dobrze. ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Już nie przesadzajmy z tym niezależnym. :E Bandai Namco jest wydawcą, a sam Dawnwalker to przecież duży RPG robiony przez ludzi z doświadczeniem z Wiedźmina. To nie jest jakieś indie z garażu.

To jest mała, rodzinna firma założona z milosci do gier video. W czerwcu mieli jedynie 166 pracowników :witojcie2:

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

To jest mała, rodzinna firma założona z milosci do gier video. W czerwcu mieli jedynie 166 pracowników :witojcie2:

Clair Obscur: Expedition 33 też było debiutem małego studia, i to jeszcze mniejszego, nie licząc outsourcingu. A wyszła z tego pełnoprawna, bardzo ambitna produkcja. :) 

A fakt, że studio od ex dev Widźmina ma "tylko” 166 osób, nie jest przecież argumentem, żeby z góry obniżać oczekiwania wobec Dawnwalkera. Zwłaszcza że za tą grą stoi Bandai Namco. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Czytając opinie, widać, że największe zarzuty to stutter i optymalizacja. :E Kto by się spodziewał...

Na PC też muszą wyciąć parę drzew i będzie dobrze :hihot:

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
18 minut temu, Strilok napisał(a):

obraz.thumb.png.70110a5c0d6a39ac5d4f2dfd8b345ea6.png

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/10

Szybciutko poszło ;) Oczywiście ja tej modyfikacji nie potrzebuję, ale dla chętnych wstawiam :D

Stosowanie tego imo mija się z celem, bo odbiera poczucie konsekwencji podejmowanych decyzji.
Poza tym z tego, co czytałem, presja czasu wcale nie jest taka duża np. Rock pod koniec miał jeszcze z 15 dni zapasu.

Tutaj kolejny przypadek:

Cytat

But to begin with, and for a lot of the adventure, it’s more of an existential threat than a pressing one. You’re aware that you’re spending a limited resource but there’s so much of it early on that it doesn’t seem to matter. There’s plenty of time to do things.

https://wp.gamers-net.com/the-blood-of-dawnwalker-review/

No, ale niech każdy gra, jak uważa. Z tego, co widzę, chętnych nie brakuje :E  prawie 1000 pobrań już jest.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, slafec napisał(a):

Na PC też muszą wyciąć parę drzew i będzie dobrze :hihot:

Na PC przesuniesz sobie suwaczkiem 1-2 opcje, wł DLSS/FSR i będziesz miał ładną i płynną grę bez wycinki połowy lasu. :E 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Stosowanie tego imo mija się z celem, bo odbiera poczucie konsekwencji podejmowanych decyzji.

Ja takich modów nie potrzebuje bo zabija to immersję w grze. Tak samo jak mod na udźwig w stalkerze i lepsze ceny u handlarzy. Wstawiłem tylko dla tych wszystkich płaczków, którzy nie grając narzekali że to jest największy mankament gry.

• Upvote 1
Opublikowano

a mój ziomek, co gra dosłownie we wszystko jak leci, mówi, że gra MIAŻDZY, cały Steam kłamie, mówi, że gra działa jak bajka, że śmiga świetnie na 5080, że nawet FG nie trzeba, mówi, że Steam to kłamcy, zapomina, że 5080 to topowa gra dla wybranych, niewielki odsetek graczy Steam, 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

To się nazywa fanatyzm 🙂

Gdyby gra była zrobiona przez zagraniczne studio i nie była firmowana tytułem "gra twórców wiedźmina" to by przeszła bez większego echa i bez taki ochów i achów jak w Polsce.

Gra mogła by być gniotem (choć nie jest) ale że to gra robiona przez Polaków to większość dostaje klapki na oczy i z automatu +5 do oceny.

"-Jesteś potworem.

-Nie zesraj się"

Dialogi to będzie mistrzostwo jak w Wiedźminie 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, azgan napisał(a):

Meh. IMO słabo - podbili tylko kontrast i saturację, do tego twarze wyglądają na postarzałe. Klasyk jak na ten DLSS, a spadki FPS-ów spore. :E 
No i nie podoba mi się kolorystyka uzbrojenia na Coenie w DLSS 5, jest jakby "wyprana" z kolorów.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Meh. IMO słabo - podbili tylko kontrast i saturację, do tego twarze wyglądają na postarzałe. Klasyk jak na ten DLSS, a spadki FPS-ów spore. :E 

ale jest hype na to DLSS5... nie mam czasu sam sobie sprawdzić, ale wedlug mnie jedyna grą do tej pory co widziałem, to było GTA 4 w którym, wyglądało to bardzo zachęcająco, i jak już znajdę chwilę to sprawdzę to właśnie w tej grze, bo nie widzę sensu czegoś takiego w nowych grach używac. 

pozdrawiam. 

a Bloodłoker miażdzy! ;)

• Like 1
  • Upvote 2