Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, azgan napisał(a):

A Banishers: Ghosts of New Eden wygląda i działa jak złoto więc da się zrobić to dobrze na Unreal Engine 

Da się ale nie sądzisz chyba że oni olali temat i zrobili to na odwal ?

Widocznie brakło czasu, budżetu albo kompetentnych osób w tej dziedzinie, część rzeczy zrobili dobrze a inne źle i mamy wersję cyberbuga na PS4 że gra na słabszym sprzęcie jest niegrywalna , dlatego polecam odwrotność tego co było przy cyberpunku ograjcie ten tytuł na ps5/pro

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Da się ale nie sądzisz chyba że oni olali temat i zrobili to na odwal ?

Widocznie brakło czasu, budżetu albo kompetentnych osób w tej dziedzinie, część rzeczy zrobili dobrze a inne źle i mamy wersję cyberbuga na PS4 że gra na słabszym sprzęcie jest niegrywalna , dlatego polecam odwrotność tego co było przy cyberpunku ograjcie ten tytuł na ps5/pro

Zdecydowanie 🙄

Opublikowano
15 minut temu, tgolik napisał(a):

A ja w ogóle nie ogarniam tej walki. Dwóch żołnierzy i na najłatwiejszym nie daję rady. Parować nie umiem a odskoczyć się nie da. Po tym mignięciu drugiego  przeciwnika mam za plecami. Chyba odpuszczę sobie tę grę.

Miałem dokładnie to samo, jakakolwiek próba walki kończyła się zgonem, byle śmieć załatwiał mnie jak chciał. Poszło dopiero jak zacząłem blokować i kontrować, ale fun z takiej walki jest totalnie zerowy. Kompletnie nie pomagają sztuczne ściany, i to że przy kilku przeciwnikach kamera głupieje. Powiem Ci szczerze, że też się zastanawiam czy tego nie odpuścić, porobiło się tutaj strasznie dużo czerwonych flag. Fabuła jest naprawdę fajna, ale gameplay leży i kwiczy. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Wyobrażasz sobie, że jesteś w otwartym świecie, a w momencie kiedy dochodzi do walki, nagle tworzą się dookoła sztuczne ściany, poza które nie możesz wyjść? Kto to wymyślił? 

Ja chyba tą grę odłożę, aż ktoś ogarnie ten system walki, bo jest po prostu idiotyczny, i psuje mi całą radość z gry. 

To jest tak głupie rozwiązanie że brak słów :boink:

Opublikowano
Teraz, azgan napisał(a):

To jest tak głupie rozwiązanie że brak słów :boink:

Tak, to jest absurd dekady, przy każdej walce to samo, jesteś na otwartej przestrzeni, cofasz się i nagle kuku dalej nie możesz. Nie rozumiem, kto i po co zaimplementował coś takiego. Chyba jedyna nadzieja w moderach, że ktoś zrobi kompletny revamp tego idiotycznego systemu. 

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Wyobrażasz sobie, że jesteś w otwartym świecie, a w momencie kiedy dochodzi do walki, nagle tworzą się dookoła sztuczne ściany, poza które nie możesz wyjść? Kto to wymyślił? 

Ja chyba tą grę odłożę, aż ktoś ogarnie ten system walki, bo jest po prostu idiotyczny, i psuje mi całą radość z gry. 

Gra jest dla Ciebie za trudna i tyle. Ja nietmam z tym problemu. Zmień poziom trudności na Fabułę.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Gra jest dla Ciebie za trudna i tyle. Ja nietmam z tym problemu. Zmień poziom trudności na Fabułę.

Nie, ona nie jest za trudna, bo sobie radzę, ten system jest po prostu zwalony, i co gorsza - nudny. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

system walki wzorowany byl na Kingdom Come, widocznie TA GRA NIE JEST DLA CIEBIE  :D
jedni lubia wyzwania a inni lubia klikac jeden przycisk i zabijac wszystkich :rotfl:

i tak... mnie tez momentami irytuje :D

PS w opcjach se wlaczacie autoblok - pomaga

Edytowane przez Ali
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Ali napisał(a):

system walki wzorowany byl na Kingdom Come, widocznie TA GRA NIE JEST DLA CIEBIE  :D
jedni lubia wyzwania a inni lubia klikac jeden przycisk i zabijac wszystkich :rotfl:

tak? a to dziwne, bo KCD ukończyłem. I jakoś było dla mnie.

dobra, nie dogadamy się, bo widzę tutaj ludzie mylą wymagający system walki z idiotycznie zrobionym. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

No tak, blok kontra i tak kolejne 30-40 godzin. 

W prologu jest już więcej opcji walki 

15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie, ona nie jest za trudna, bo sobie radzę, ten system jest po prostu zwalony, i co gorsza - nudny. 

Na czym polega nuda systemu ? , zepsuty może być choć tego blokowania się w małym kwadraciku jeszcze nie doświadczyłem ale muszę pewnie wyjść z prologu

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, voltq napisał(a):

jeszcze nie doświadczyłem ale muszę pewnie wyjść z prologu

dokładnie, masz wyjść z prologu, żeby okienko 2 godzin na zwrot już Ci się skończyło - a wtedy hop, walka i klatka. dobra panowie, grajcie sobie w to, ja mam długą listę gier do ogrania więc nudzić się nie będę. 

ps. scena moderska na PC nigdy nie zawodzi:

image.thumb.png.cb38ab1c3e2e612c75391b346e541abe.png

Nie minie tydzień a wyjdzie jakiś COMBAT OVERHAUL. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, tgolik napisał(a):

Już znowu mi się podoba.;) Historia i przerywniki są pierwsza klasa. A z Anki w DLSS5 niezła laska.

jaki mod na czas? czy ktorykolwiek?

3 minuty temu, tgolik napisał(a):

Już znowu mi się podoba.;) Historia i przerywniki są pierwsza klasa. A z Anki w DLSS5 niezła laska.

Zrobienie prologu zajęło mi 3 godziny.

pokaz ta anke w dlss5, uzywales rhi?

ja jutro pierwsze testy w Tomb Raider bede robil....

• Like 1
Opublikowano

I co gracie z jakimś modem od czasu ? Ja się zastanawiam nas tym który nie przyspiesza czasu przy uczeniu się skilli, mogę zaakceptować przyspieszenie czasu w questach , powiedzmy że to jest podstawa w tej grze wybór itd, no ale kurwa te przyspieszanie czasu przy skillach to jest głupota x100. A co do walki to nie kminie tego jak ktoś kto ograł kcd może tutaj narzekać. Jest szybciej płynniej efektowniej , ja czuję duża satysfakcję po obiciu mord. Do tego dalej dochodzą fajne umiejętności. No kto by pomyślał że walka może polegać na unikach kontrze ataku, no ja prd :E jak uwielbiam Wieśka , to tam walka przy tej tutaj jest po prostu smutna , tu jest przynajmniej system gdzie trzeba choć trochę się wysilić , no a w wiesku..well :Epodejrzewam problem mogą mieć już starsi ludzie którzy już mają nie ten refleks, czas reakcji..przy czym tu na prawdę jest spore okienko czasowe na unik/blok. No ale ten przy nauce skilli to jest największy dla mnie wkurwiacz na ten moment i głupota. Sporo wędruje po tej mapie , Idę na południe w strone miasta, są wrogowie z czerwonymi czaszkami gdzie jestem cieciem do obijania ryja, no jest to słabe rozwiązanie , najwidoczniej muszę szukać questów gdzieś wyżej na mapie , no a czas mi ucieka , zrobiłem sporo questów , wybiłem np cały ten garnizon uwalniając więźnia , a zostało 26 dni i jakiegoś wielkiego zamieszania nie zrobiłem mam wrażenie , moja rodzina ma w tej grze przeje***ne :E

Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Tak, to jest absurd dekady, przy każdej walce to samo, jesteś na otwartej przestrzeni, cofasz się i nagle kuku dalej nie możesz. Nie rozumiem, kto i po co zaimplementował coś takiego. Chyba jedyna nadzieja w moderach, że ktoś zrobi kompletny revamp tego idiotycznego systemu. 

Ale że jak? To nie błąd? Jak gra wykryje walkę to tworzy jakas zamknięta strefę na walkę? Coś jak w Mortal Kombat 4? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

I co gracie z jakimś modem od czasu ? Ja się zastanawiam nas tym który nie przyspiesza czasu przy uczeniu się skilli, mogę zaakceptować przyspieszenie czasu w questach , powiedzmy że to jest podstawa w tej grze wybór itd, no ale kurwa te przyspieszanie czasu przy skillach to jest głupota x100. A co do walki to nie kminie tego jak ktoś kto ograł kcd może tutaj narzekać. Jest szybciej płynniej efektowniej , ja czuję duża satysfakcję po obiciu mord. Do tego dalej dochodzą fajne umiejętności. No kto by pomyślał że walka może polegać na unikach kontrze ataku, no ja prd :E jak uwielbiam Wieśka , to tam walka przy tej tutaj jest po prostu smutna , tu jest przynajmniej system gdzie trzeba choć trochę się wysilić , no a w wiesku..well :Epodejrzewam problem mogą mieć już starsi ludzie którzy już mają nie ten refleks, czas reakcji..przy czym tu na prawdę jest spore okienko czasowe na unik/blok. No ale ten przy nauce skilli to jest największy dla mnie wkurwiacz na ten moment i głupota. Sporo wędruje po tej mapie , Idę na południe w strone miasta, są wrogowie z czerwonymi czaszkami gdzie jestem cieciem do obijania ryja, no jest to słabe rozwiązanie , najwidoczniej muszę szukać questów gdzieś wyżej na mapie , no a czas mi ucieka , zrobiłem sporo questów , wybiłem np cały ten garnizon uwalniając więźnia , a zostało 26 dni i jakiegoś wielkiego zamieszania nie zrobiłem mam wrażenie , moja rodzina ma w tej grze przeje***ne :E

Ja jestem 81 rocznik czyli dość stary choć pewnie na forum mogą być starsi i daje radę 

• Like 1