Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, voltq napisał(a):

Moze do konca tygodnia uda sie dobic peak 100k to bylby sukces

Gothic Remake z peakiem w wysokości prawie 78 tysięcy miał 500 tysięcy sprzedanych egzemplarzy w pierwszym tygodniu. 

Ciekawe, jak jest w przypadku Dołnłokera. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Są areny typu kręgi gdzie blokukuje. W otwartym świecie normalnie można spieprzyć od walki.

Właśnie w otwartym świecie są problemy, bo często nie mogłem odskoczyć/odejść od przeciwnika przez co zamykał mnie przy niewidzialnej ścianie. Mowa tutaj o żołnierzach na drodze, nie bosach w zamkniętych murach. 

Wrzuciłem sobie mod na usunięcie niewidzialnych ścian, zaraz testy. 
Do tego wrzuciłem DLSS swapera i popatrzę jak to wygląda :D 

• Like 1
Opublikowano

Miałem najnowsze stery z mruganiem.

No i mam nauczkę beblania jednym na drugim!
Użyłem DLSS5 Sweepera i sobie banglało. 

Zachciało mi się popróbować innego (że może dorzuci MFG 3,4...) - doinstalowałem - DLSS5 Managera - "poprawiłem" grę nim i... zrobiło mi się 25 fps.
Shit! Odinstalowałem w złości pierwszy, drugi... a gra bez nich nadal ma natywne DLSS NR 25 fps. :)
Gdzie, to zaszywa te korekekty (?!), bo juz nie potrafię odpalić gry "z fabryki" ;)

JPDL. Chyba trzeba czekać na jakieś oficjalne implementacje, bo ta partyzantka, to jakaś praca na otwartym mózgu. ;)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

JPDL. Chyba trzeba czekać na jakieś oficjalne implementacje, bo ta partyzantka, to jakaś praca na otwartym mózgu. ;)

Właśnie dlatego czekam, aż twórcy gier zaczną sami dodawać DLSS 5. 

Tym bardziej, że deweloperzy mają możliwość dostosowania stopnia, w jakim Neural Rendering ingeruje w grę. Dzięki temu efekt końcowy będzie spójny z resztą obrazu. 

Zakładam, że do końca roku będziemy mieli dziesiątki gier z oficjalną implementacją. 

• Like 1
Opublikowano

Chyba zatrudnili tą samą niewidomą osobę co ustawiała domyślny poziom sharpness co w KDC2. Myślałem że mi oczy wypłyną. Do tego nie ma opcji tego przestawić w opcjach, a to już podpada pod znęcanie się nad użytkownikiem. Na szczęście są mody, bo jakbym grał na konsoli to bym chyba przestał dopóki by czegoś z tym nie zrobili.

Opublikowano (edytowane)

W RHI ten MFG jest od Maviego, czyli pierwszy który wziął "asi" z moda do Cyberpunka i zrobił uniwersalny. Ja używam od autora-dashdogy "asi", bo też wydał uniwersalny. RHI co ma to też jest dobra opcja. W końcu to też działa, bo sam testowałem.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, samsung70 napisał(a):

jaki mod na czas? czy ktorykolwiek?

pokaz ta anke w dlss5, uzywales rhi?

ja jutro pierwsze testy w Tomb Raider bede robil....

Używam Reshade 6.8. Nie wiem, co to jest RHI.

Dawnwalker2026-09-0512-05-13_9After.thumb.png.3062080581e3e38c6e849608a894fccb.pngDawnwalker2026-09-0512-05-44_12After.thumb.png.46c13586ba833f671adef27ef977d771.png

Edytowane przez tgolik
  • Like 2
Opublikowano
30 minut temu, Kanzu napisał(a):

@pieciak To jest dla serii 50xx ze sterownika. Dla 40xx jest w addons.

Wyżej masz shaders and addons, w addons zmieniasz global na select, zaznacz MFG Ada unlock i deploy.

Zrzutekranu2026-09-05115211.thumb.png.a40d43fdc18cc4d9af974ccaa6f880eb.png

dziekuje za podpowiedz jednak wciaz mam problem z aktywacją tego, napisalem wiadomosc

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

Ten DLSS5 wygląda pięknie, no ale z 85 klatek robi mi sie 50, może zacznę powoli przygotowywać się na gta 6...:E natomiast przy włączonym trybie dlss5 znowu mam cholerne migotanie ekranu, co chwile jest jasno/ciemno, dramat, wyłączałem vsync, ustawialem limit klatek, nie wiem jak to ogarnąć. 

U mnie to migotanie jest tylko po uruchomieniu gry trwa paręnaście sekund tak jakby się coś przeliczało ładowało. Potem występuje tylko sporadycznie albo wcale

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, tgolik napisał(a):

RHI.

Tyle razy podawałem pełną nazwę, to jeszcze raz mnie nie zbawi!
ReShade HDR Installer

Tak to wygląda, posiada też to samo co zwykły Swapper DLSS do podmiany plików dll i presetów. Ma też MFG i DLSS5.

Akurat w Wukongu używam RenoDX HDR, i zewnętrznie(ręcznie) dodałem MFG, który też bazuje na Reshade, wszystko działa i hula   :witojcie:
obraz.thumb.png.c8d1bbd32496836e2ec21e6eced8b034.png

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Co do gry to zacznę robić wszystkie poboczne zadania i oczywiście fabularne, nie zważając na to czy starczy czasu czy nie, po prostu ta familia będzie musiała się poświęcić w imię moich potrzeb *.*

Ale tu nie ma jasnego podziału na główne i poboczne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie używałem tego Swappera. Obstawiam, że po 1 uruchomieniu potrzeba będzie restart by Reshade zaaplikował. Streamline najlepiej dać na 2.13 albo oczko niżej, pliki widzę 310.8 więc prawie najnowsze. Może nie wrzuca wersji dla RTX 40? A domyślnie jest dla RTX 50? 
Dodam, że sterowniki muszą być w miarę najnowsze, nie muszą być te dla NBA 2k27 ale w miarę najnowsze.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 godzinę temu, ztx napisał(a):

Właśnie w otwartym świecie są problemy, bo często nie mogłem odskoczyć/odejść od przeciwnika przez co zamykał mnie przy niewidzialnej ścianie. Mowa tutaj o żołnierzach na drodze, nie bosach w zamkniętych murach. 

Wrzuciłem sobie mod na usunięcie niewidzialnych ścian, zaraz testy. 
Do tego wrzuciłem DLSS swapera i popatrzę jak to wygląda :D 

Odpaliła się walka z niedźwiedziem i zwiałem:hmm: