Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też nie umiem wywołać takiego menu.
Ja odpuszczam. Po wczorajszym zachwycie DLSS5 Sweeperem - od kopa poszlo ReShade + NR (i 75 fps w pięknie wyglądającej grze), zachciało mi się kombinować, że tak ją skopałem, ze teraz mam 50 fps nawet na low. FUCK!
Nie wiem, gdzie te softy jeszcze zapisują w systemie swoje śmieciuchy, ale pół soboty walcze, by zagrać w grę i odkręcić to, co zakręciłem. :(

Opublikowano
20 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale tu nie ma jasnego podziału na główne i poboczne.

Łatwo odróżnić, bo szukanie zagubionej świni, złodzieja grobowego czy zaginionego brata jakiegoś npc to z fabułą raczej się nie wiąże.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Co do gry to zacznę robić wszystkie poboczne zadania i oczywiście fabularne, nie zważając na to czy starczy czasu czy nie, po prostu ta familia będzie musiała się poświęcić w imię moich potrzeb *.*

Ale taka jest prawda, mi też totalnie zwisa ich ratowanie :hihot:

Edytowane przez azgan
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie wiem, gdzie te softy jeszcze zapisują w systemie swoje śmieciuchy, ale pół soboty walcze, by zagrać w grę i odkręcić to, co zakręciłem. :(

Masz jakiś świeży punkt przywracania systemu? Dajmy na to z ostatniego tygodnia? Gorzej niż teraz nie będzie. 

• Like 1
Opublikowano

Po prostu gra wygląda z DLSS5 i NR obłędnie.

Dobra. Udało mi się odkręcić do g00wno.
Mam 70 fps z NR.

Winny był (uj wie, jak sie przestawił, kiedy?) profil AfterBurnera.
Dopatrzyłem się dopiero w OSD, że karta leci na 100%... i 210Mhz! 
JPDL. Stary profil UV i, jak ręką odjął (oczywiste).
Mogę wracać do gry!

A. I oczywiście profil NR = Cinematic = poezja.

• Like 1
Opublikowano

DLSS SWAPER daje duzo wiecej opcji niz reno apka.

U mnie migotanie ekranu nie do przejscia.

2k DLAA i trzyma ok 100 fps.

Nie wgrywajcie zadnego tweaka na hdr - ta gra wyglada na sdr o wiele lepiej niz na protezie.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Po prostu gra wygląda z DLSS5 i NR obłędnie.

Dobra. Udało mi się odkręcić do g00wno.
Mam 70 fps z NR.

Winny był (uj wie, jak sie przestawił, kiedy?) profil AfterBurnera.
Dopatrzyłem się dopiero w OSD, że karta leci na 100%... i 210Mhz! 
JPDL. Stary profil UV i, jak ręką odjął (oczywiste).
Mogę wracać do gry!

A. I oczywiście profil NR = Cinematic = poezja.

Jakie masz ustawienie zwykłego DLSS?

Czy ktoś wie co może mi blokować dostęp do odkrytych już kapliczek?

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@tgolik chodzi o które mam zapięte? Balans.

Sobota. Musze poogarniać życie, skoro wolny dzień i... DAWNO już tak nie miałem (!), że nie chcę, albo będę się teraz spieszył, żeby... jak najszybciej wrócić do gry!
Kupiony.

Oczywiście entuzjazm dzielić przez pół, ;) bo dopiero jakieś 3h grania na poważnie z walką z DLSS5, więc może przyjść meh.
Ale póki co, siada.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
Opublikowano

Ja zainstalowałem RHI z ciekawości, bo nigdy wcześniej się tym nie bawiłem. Odblokowałem MFG i ustawiłem x3. Działa i nie widzę żadnego ghostingu, migotania ani innych artefaktów, więc oczywiście musiałem dorzucić DLSS 5 i NR. Powiem szczerze, byłem sceptyczny, ale to naprawdę robi różnicę. Gra wygląda z tym o wiele lepiej. Z 4K z DLSSQ mam jakieś 80-100 fps, sterowanie postacią jest responsywne, nie czuję żadnego input laga ani niczego podobnego, więc chyba jest git. Następny w kolejności to mod na otwartą walkę, bo strasznie mnie wkurza to ograniczenie. Czuję się jakbym był przyciągany do przeciwnika, a moja postać często atakuje nie tę osobę którą chciałem.

Opublikowano (edytowane)

No patrzcie, wystarczy trochę makijażu AI, nagle 25-30fps klatek nie przeszkadza, bo jest generator x2-x3. :E

Drewno, ale wygląda super po filtrze. Czarno widzę przyszłość gier AAA, a już jest licho.

19 minut temu, elfuegoxxx napisał(a):

witam jak odpalić to dlss5 Panowie.

Z rtx5060 zapomnij, :E ci powyżej mieli rtx4090, 5080 i 25-35fps w 1440p, po użyciu DLSS i generatora już 4k i 50-100fps.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

Co do gry, ma pierwiastek tego czegoś.

Ciężko ją ocenić w kontekście 2026.

Grafika ok, walka bardzo ok, muzyka jest, świat nieco zbudowany pod znaczniki, niewidzialne ściany, brak ekonomii, level scaling pod regiony? Te same dziki w innym obszarze nie do ubicia 😅.

Jest ok w przypadku dużego studia, tutaj jest super, rzec można, dla startupu nowej marki, studia!

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano

@Reddzik

Dzięki, pomogło, ale na ten moment DLSS5 jest u mnie kompletnie niegrywalny, jak tylko włączę to temp na GPU śmiga z 60 do +80 stopni w kilka sekund.

Fabularnie jest dobrze, naprawdę niewiele zrobiłem a 5 dni już poszło, serio w ciągu 30 to ja bym tu chyba więcej ominął niż zrobił, niszczenie beczek za 3 segmenty czasu to jakiś żart.

Ogromny bugfest jak się używa zdolności wampira, czy to skok w tesktury, blokada na skale, ogólnie duży problem z poruszaniem.

• Like 1
Opublikowano

Dałem tego moda, ale jeśli chodzi o walkę wampirem, niewiele się zmieniło. Nadal jest jakaś dziwna, jakby coś mnie blokowało. Nie mam takiej swobody ruchów jak w innych grach. Już nie wspominając o tym, że twoja postać potrafi się zablokować na pięciocentymetrowym kamyczku. Dziwne to jest.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

No patrzcie, wystarczy trochę makijażu AI, nagle 25-30fps klatek nie przeszkadza, bo jest generator x2-x3. :E

Drewno, ale wygląda super po filtrze. Czarno widzę przyszłość gier AAA, a już jest licho.

Z rtx5060 zapomnij, :E ci powyżej mieli rtx4090, 5080 i 25-35fps w 1440p, po użyciu DLSS i generatora już 4k i 50-100fps.

to jest jakas podmianka plikow ? przed śmiercią zobaczyłby te dlss5 choćby w 15 klatkach  dlss5 oneclick wystarczy , pewne to jest na jutube znalazlem

Edytowane przez elfuegoxxx