Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, DITMD napisał(a):

W menu możesz sobie dostosować intensywność NR, żeby poprawiało obraz, ale nie wyglądało sztucznie. Ja dałem 0.80 i jest git.

0.80? ja dałem 0.40 i wygląda jak generowany slop. albo ja mam jakąś inną wersję tego dlss 5 albo Wy macie coś z oczami. 

Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

@Reddzik

Dzięki, pomogło, ale na ten moment DLSS5 jest u mnie kompletnie niegrywalny, jak tylko włączę to temp na GPU śmiga z 60 do +80 stopni w kilka sekund.

Fabularnie jest dobrze, naprawdę niewiele zrobiłem a 5 dni już poszło, serio w ciągu 30 to ja bym tu chyba więcej ominął niż zrobił, niszczenie beczek za 3 segmenty czasu to jakiś żart.

Ogromny bugfest jak się używa zdolności wampira, czy to skok w tesktury, blokada na skale, ogólnie duży problem z poruszaniem.

@Element Wojny Jesteś pewien że GPU wspiera Ci DLSS5 w pełni?

Opublikowano
42 minuty temu, samsung70 napisał(a):

powiedz jak to skonfigurowales, mozesz pokazac jakies screeny?

szkoda tylko, ze kiedy NR jest on to wycina wszystkie cenie, i ambient occlusion czy jak tam się zwą te efekty, przynajmniej u mnie to tak wygląda obecnie, 

tak jak u Ciebie te postaci wyglądaja interesująca, tak pewnie nie ma dobrego cieniowania, ale domyślam sie, że da się to jakoś ztweakować 

by the odpaliłem teraz i już nie ma migotania obrazu, wtf 

U mnie migotanie też "samo" ustało.

Config = żaden. 
Automat, który robi DLSS5 Sweeper.
I gotowce ReShade pod HOME - dwa presety od NR: preset 1 + preset Cinematic.
W zasadzie samo się robi. Nic nie przestawiałem.

No to czas na piątkę z @Element Wojny.
Właśnie po prologu wszedłem na otwarty świat i to jest POYEBANE!
Po pierwsze okłada mnie każdy napotkany kmiot (no ok, jest ich zwykle 3).

A tworzenie się tej "bańki", w której się walczy i nie można z niej uciec, to jakiś jebany żart!
Włażę gdzieś nieopacznie (niedziewdzi00f najbane jak mr00fkoof!) i... nie mogę sobie elegancko spierdzielić (w open worldzie!), tylko musze się ścierać z jakimś turem!?
Aaaale zjebali. 

24 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiem, może 4070 Ti Super nie wspiera.

Jak nie wspiera. Przeca masz.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Element Wojny napisał(a):

0.80? ja dałem 0.40 i wygląda jak generowany slop. albo ja mam jakąś inną wersję tego dlss 5 albo Wy macie coś z oczami. 

do cut scenek to dlss5 jest okej, ale do normalnego grania według mnie się nie nadaje, 

5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

U mnie migotanie też "samo" ustało.

Config = żaden. 
Automat, który robi DLSS5 Sweeper.
I gotowce ReShade pod HOME - dwa presety od NR: preset 1 + preset Cinematic.
W zasadzie samo się robi. Nic nie przestawiałem.

no ja używałem wersji tych dll i reno które HRI wrzuca, ... chociaż.. czekaj, musiałem wrzucić chyba ver 4.55 abo taka wersja jedynie mi działała z Tomb Raider, i po prostu dałem kopiuj wklej, a najnowsza wersja chyba jest 4.7, ale nieważne, flickering/migotanie ustało po wyłączeniu FG - ale teraz mam około 40 - 60 fps z DLSS, kurła nie wygrasz mości panie :D ja pasuje te zabawy na dziś pora trochę pograć i wkręcić się, 

offtop- ale nie ma bata muszę to jutro obadać w Cities Skylines 2:wariat:, na YT nie znalazłem żadnego materiału 

Opublikowano

Mega swietny jest pomys z przekazem historii poprzez malunki na scianach czy freski.

Ogolnie w grze widac ze chcieli cos nowego wniesc, aczkolwiek ograniczenie czasowe to nie moj klimat. Za bardzo lubiw wszedzie zahladac.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Mega swietny jest pomys z przekazem historii poprzez malunki na scianach czy freski.

Ogolnie w grze widac ze chcieli cos nowego wniesc, aczkolwiek ograniczenie czasowe to nie moj klimat. Za bardzo lubiw wszedzie zahladac.

poszedl mod na czas w ruch?

16 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

A tworzenie się tej "bańki", w której się walczy i nie można z niej uciec, to jakiś jebany żart!
Włażę gdzieś nieopacznie (niedziewdzi00f najbane jak mr00fkoof!) i... nie mogę sobie elegancko spierdzielić (w open worldzie!), tylko musze się ścierać z jakimś turem!?
Aaaale zjebali. 

podobno jest mod na to

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, samsung70 napisał(a):

poszedl mod na czas w ruch?

podobno jest mod na to

Poszedl, dodalem dni i zabralem uplyw czasu przy perkach. Deadlines nie sa dla mnie😁

Z drugiej strony rozumiem ich zalozenia, cel ktory chcieli tym uzyskac. Napewno znajdzie swoich zwolennikow, ale to nie dla mnie. Jedno przejscie z jak najwieksza iloscia questow zrobionych dla poznania swiata i opowiesci mi wystarczy w  jak zupelnosci. 

Edytowane przez Sheenek
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Sheenek napisał(a):

Poszedl, dodalem dni i zabralem uplyw czasu przy perkach. Deadlines nie sa dla mnie😁

ja jutro wrzucam jak wyjdę z prologu, mam 2h i zbieram się chyba na msze już, podrzuć który modzik, bo trochę ich tam nawaliło.

rozumiem, że do tej pory obyło się bez żadnych bugów i gliczy? 

Opublikowano

Nooooo, jestem zaskoczony. Biegałem przez dobre 20 minut po jednej takiej lokacji, szukając jakiegoś zasranego klucza do szopy, a zamiast tego nadziałem totalnie z dupy na jakąś pokręconą ceremonię, z jednym z bossów w roli głównej - no i zabiłem go xD

Ale klucza do tej zasranej szopy nie znalazłem... 

image.png.b62a7481894376bc4d494457f210b2a9.png

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nooooo, jestem zaskoczony. Biegałem przez dobre 20 minut po jednej takiej lokacji, szukając jakiegoś zasranego klucza do szopy, a zamiast tego nadziałem totalnie z dupy na jakąś pokręconą ceremonię, z jednym z bossów w roli głównej - no i zabiłem go xD

Ale klucza do tej zasranej szopy nie znalazłem... 

image.png.b62a7481894376bc4d494457f210b2a9.png

eee, czyli jest postęp, ogarniasz już góra dół lewo prawo w takim razie %-)

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

ja jutro wrzucam jak wyjdę z prologu, mam 2h i zbieram się chyba na msze już, podrzuć który modzik, bo trochę ich tam nawaliło.

rozumiem, że do tej pory obyło się bez żadnych bugów i gliczy? 

Jak chcesz oszczedzic czas w prologu to znajdzki do zebrania (Starbucks itp) mozna swobodnie zrobic po prologu.

Spoiler

A nawet lokacje powiazana z quested odszukania ziomka co zagina ktorego z prologu nie zrobilem.

Trudna ta walka nie jest, ale faktycznie nudzi bo non stop tak samo angazuje. Za duzo tego blokowania, niby fajnie bo fechtunek i sredniowiecze ale ilez mozna.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zapuściłem się w las, ale szybko stamtąd spierdzieliłem, walki z przeciętnym mobami były jak z bossem, ale warto było, bo znalazłem takie coś. Fajnie jest to, że u kowala można podnosić poziom naszego starego ekwipunku.

Zrzutekranu2026-09-05233150.thumb.png.0a13e639a1049bb0b0bf2d0f255ce615.png

Edytowane przez DITMD
Opublikowano (edytowane)

Dobrze że robię save'y co 15-20 minut, główny quest mi się zwalił poprzez quest poboczny - jedna z postaci która szła za mną do lokacji, nagle z tyłka wyjęła miecz, zaatakowała strażników, potem mnie, więc ją ubiłem, ale w tym momencie dosłownie pokasowały mi się questy z listy zadań, w tym quest Anki, po prostu wyparowały. 

Chodzi o quest poboczny związany z gościem o imieniu

Spoiler

Andrei

W razie czego jak usłyszycie to imię, to zróbcie extra save'y.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

dobra mam 24 lvl i coś koło 18h. niestety walka stała się bardzo prosta, te umiejętności są op. trochę szkoda bo wiecej frajdy miałem na początku jak było trochę wyzwania. chyba zostaje usunąć znaczniki kierunku ataku. 

a no i ta polska wersja jakoś mi nie leży.. do wiedźmina to jest przepaść.

Edytowane przez Lyman66
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Na jakich ustawieniach grasz i ile fps masz? Ta gra ora srogo GPU, a Ty dorzucasz jeszcze NR.

Ustawienia medium/high (rekomendowane ustawienia przez chyba PC Gamer), 1440p, DLSS Balans i FGx2. Mam stałe 60 fps'ów, ale procek skacze z temperaturami jak powalony. 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Lyman66 napisał(a):

a no i ta polska wersja jakoś mi nie leży.. do wiedźmina to jest przepaść.

Z tego co w wywiadach czytalem fabula byla pisana po angielsku, przez polaka. Dopiero na podstawie tego robili pl.

Gram po ang i jest calkiem dobrze.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra, na dziś starczy.

Mam już 20 level, za mną 7 dni, 1 boss ubity, mapy już całkiem spory kawałek zwiedziłem, ale questów jest ogrom, ledwo je tknąłem. Fabuła jest naprawdę dobra, ale dziwnie skonstruowana. Ciężko podzielić co tu jest fabułą główną a poboczną, bo one jakby się przeplatają w wielu momentach. Dubbing jest naprawdę niezły. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, azgan napisał(a):

Bez kitu :hihot:

Mam w pracy licencję na Copilota i Claude'a, na najwyższych wersjach, więc mogę sobie tworzyć w zasadzie co chcę i ile chcę. 90% tego co zrobię wrzucam potem na nasze panele dotykowe albo ekrany digital signage, ale te pozostałe 10% to już sobie testuję co chcę. Do tego najnowsze systemy kamer i audio które zakupiłem, wszystko na wspomaganiu AI, to jest z pewnością łatwe i fajne dla osób bez jakiejkolwiek wiedzy technicznej, ale mnie - przy tak dużej styczności z tym całym AI -  to cholernie drażni. Nawet zdjęcia profilowe na Teams ludzie już mają tak przerobione i poprawione, że nie idzie rozpoznać o którą osobę chodzi. Jedna dziewczyna - która ma może ze 25 lat - tak się poprzerabiała cyfrowo, że ludzie po jej zdjęciu myśleli że to jakaś inna babka po 50-tce. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jedna dziewczyna - która ma może ze 25 lat - tak się poprzerabiała cyfrowo, że ludzie po jej zdjęciu myśleli że to jakaś inna babka po 50-tce. 

Widzisz co ludzie muszą robić aby mieć 30 lat doświadczenia jako 25 latka :E 

• Like 1