Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, samsung70 napisał(a):

moja postać jest tak słaba, że ciągler ginę

Daj sobie chwilę i będziesz każdego kładł. Od początku gram na najwyższym poziomie trudności, na ok 20 (może niższym) lvlu robiłem campy z czerwonymi czaszkami. 

Teraz (szczególnie nocą) mogę smashować RB i zabijam każdego. Dziś za drugim podejściem zrobiłem Xanthe (tylko dlatego, że za pierwszym podejściem nie kapnąłem się, że jest na nią limit czasu). Ogólnie każdy przeciwnik robiony jest za pierwszym razem. Gra jest bardzo prosta, mechaniki przeciwników poznajesz na początku gry, później zmieniają się tylko ich skiny/moc.

Mam 9 dni do koronacji, a jeszcze nawet nie użyłem ani razu kowala żeby ulepszyć eq lub nie odczuwam potrzeby korzystania z alchemii. Jak zacząłem grać to myślałem, że dużo będę korzystać z alchemii (nawet kumplowi mówiłem, że czuję, że crafting będzie potrzebny). Po kilku godzinach gry zauważyłem, że gra jest tak prosta, że szkoda czasu na klikanie eliksirów :V  

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomcug napisał(a):

To tak nie działa ;) Poczytaj uważnie opis moda, to się dowiesz, dlaczego druga karta musi mieć podłączony monitor.

Czytałem opis i stąd pojawił się pomysł użycia dummy pluga.

Obecnie mod działa tak, że na jednym monitorze widzimy grę bez fajerwerków, natomiast drugi monitor podłączony do drugiej karty wyświetla obraz z  "doklejonym" Neural Rendering. 

I odpowiadając na twoje pytanie @samsung70zamysł mam taki, że RTX 5070 Ti dostaje dummy pluga symulującego monitor. 5070 Ti będzie też dźwigać całą grę oprócz Neural Rendering. 

Natomiast RTX 5060 Ti zostanie faktycznie podłączony do monitora, abym widział końcowy efekt z Neural Rendering. 

Czy to zadziała - zobaczymy w praktyce, 13 zł za dummy pluga to nie majątek. 

• Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, slafec napisał(a):

Prawie na każdym polu jest coś do poprawy, obawiam się że twórców ta seria przerośnie.

Coen to taki no name z generatora, który reaguje na decyzje gracza. Zakończeń jest kilka (i to dość różnych), ciężko będzie zachować spójność i zbudować jakiś konkretny charakter. Do tego zapowiadali, że będą skakali po różnych epokach, jak w jakimś AC od Ubi :D 

@ODIN85Ta scena po napisach była pokazywana podczas SGF, także nie wszyscy odczują efekt wow.

Zatrzymałem się na etapie pierwszego trailera więc miałem niespodziankę.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

zamysł mam taki, że RTX 5070 Ti dostaje dummy pluga symulującego monitor. 5070 Ti będzie też dźwigać całą grę oprócz Neural Rendering. 

Natomiast RTX 5060 Ti zostanie faktycznie podłączony do monitora, abym widział końcowy efekt z Neural Rendering.

To dobry pomysł, ugryzłeś to od drugiej strony, może zadziała. U mnie ten mod nie działa wcale, wyświetla błąd, że wynik działania NR jest taki sam jak wejście i na tym się kończy xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, slafec napisał(a):

Ta scena po napisach była pokazywana podczas SGF, także nie wszyscy odczują efekt wow.

Ja na szczescie nic nie widzialem.

43 minuty temu, ztx napisał(a):

Mam 9 dni do koronacji, a jeszcze nawet nie użyłem ani razu kowala żeby ulepszyć eq lub nie odczuwam potrzeby korzystania z alchemii. Jak zacząłem grać to myślałem, że dużo będę korzystać z alchemii (nawet kumplowi mówiłem, że czuję, że crafting będzie potrzebny). Po kilku godzinach gry zauważyłem, że gra jest tak prosta, że szkoda czasu na klikanie eliksirów :V  

95% przedmiotow ktore zebralem do niczego mi sie kompletnie nie przydaje, do kowala wskoczylem kilka razy zeby wzmocnic bron/zbroje i to wszystko. Takie zbieractwo dla zbieractwa. Eliksiry? Moze ze 2 razy uzylem. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, ztx napisał(a):

Mnie martwi to, że już mówią o następnych częściach, a nim dostaniem hotfixy na częste problemy to wszyscy już przejdziemy tę grę :D 

To nie powinno cie martwic jako takie. Ci co pracuja juz nad nowa czescia, sa w fazie projektowania.

To calkiem inny zespol/ludzie niz ci co naprawiaja bledy.

Wiadomo, milo by bylo zobaczyc jakies info od nich ze pracuja tez nad bolaczkami. Bo ze pracuja to raczej pewne.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

hej wąpierze! 

wczoraj pograłem całe 47 minut! mam 6 godzin w grze 
nie wiem jak u was ale mnie walka z omniblokiem i ogólnie walka męczy, moja postać jest tak słaba, że ciągler ginę, więc staram się unikać walki kiedy tylko mogę... może uda mi się trochę podreperowac postac. ale męczy mnie walka, mam level 9 postaci i jestem lekko po poznaniu Sary( chyba tak miała na imię) 

w weekend może coś więcej przycisnę, no gra jest świetna, ale walczyć nie umiem... ta stamina co ucieka przy omnibloku to padaka, chyba poternuję relfeks i zagram z kirunkowym! 

jak to wygląda z dugą kartą? jak ją podłączysz? jakie karty bedą używane? 

Spróbuj na niższym poziomie trudności, ja gram na 3 poziomie i mam rozwinięta postać może na 10% , przedmioty niebieskie czyli też tragedia a bez problemu sobie radzę , daj sobie czas plus zmniejsz poziom trudności 

35 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ja na szczescie nic nie widzialem.

95% przedmiotow ktore zebralem do niczego mi sie kompletnie nie przydaje, do kowala wskoczylem kilka razy zeby wzmocnic bron/zbroje i to wszystko. Takie zbieractwo dla zbieractwa. Eliksiry? Moze ze 2 razy uzylem. 

Ja używam eliksiry często, przedmioty to wiadomo pod przeciwnika najlepiej zakładać 

• Upvote 1
Opublikowano
54 minuty temu, Sheenek napisał(a):

To calkiem inny zespol/ludzie niz ci co naprawiaja bledy.

Taaa, jestem tego świadomy. Napisałem to raczej z przekąsem :D Nie zmienia to faktu, że tydzień od premiery nie poprawili tragicznie działającego locka. Nie mówię już o jakiś "mocniejszych" poprawkach.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wiesiek i Cyber też były ekstremalnie wolno łatane, więc nie ma tutaj wielkiego zaskoczenia. Zresztą Dawnwalker jest o wiele krótszy od obu, byłem naprawdę zaskoczony że po raptem 5 dniach grania wyskoczyła mi droga bez powrotu, na koncie mam jedynie 25 godzin, a robiłem sporo łażenia bez celu po mapie i ubijania jakichś randomów. 

• Like 1
Opublikowano

Szukałem moda na reskill, ale póki co nic nie ma. Saveeditor działa, można sobie przypisać ilość umiejętności do wydania, ale jak wpiszemy "0" w rozdanych skillach to nic się nie zmienia.

Drzewko od craftingu zbędne, niższe ceny i specjalne przedmioty tym bardziej. Czarnoksięstwo nawet fajne, ale wydajniej jest po prostu wydawać wszystko w fechtunek.

Te 30 dni to jest aż nadto jeśli ktoś gra w grę "normalnie" i nie chce robić wszystkich dostępnych zadań tylko po to by robić. Dużo z nich jest nudnych. Podoba mi się możliwość ubicia bossów podczas innych zadań lub już na początku questa. Nie trzeba przechodzić całej linii wydarzeń. Finałowa walka dobra, ale przemiana bohatera trochę nijaka, dalej teksty jak nastolatek.

BTW. Co sądzicie o tym czarnoskórym Morfeuszu? Ktoś tam się żalił, że wszyscy biali :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Sheenek napisał(a):

Wydluzales czas w koncu?

Wydłużyłem, ale raczej to wydłużenie na nic mi się nie przyda, o ile nagle skądś nie wypadną zadania fabularne, skończę całość przed 30 dniem. Nie traciłem czasu na jakieś ratowanie wieśniaków, przypadkowe znaczniki czy inne pierdoły, większość czasu szła na questy i rozwijanie fechtunku/wampira. Zaraz idę na ostatniego bojara, potem jeszcze został mi do skończenia wątek jednej laski. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Poboczne zadania bywają ciekawe, ale wybieram tylko te za które dostaję punkty do rozwoju, lub zaczynam je ale nie kończę, jak widzę że dostaję tylko punkty doświadczenia (QuickLoad).
Tylko że ja od początku założyłem, że rodzinka musi poświęcić się dla moich wyższych potrzeb *.* i gra zaczęła sprawiać przyjemność, a nie presję czasu :yuppie:

Edytowane przez PaVLo
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wleciał kolejny hotfix

Cytat

Improvements to the shader compilation pipeline, which can fix stuttering issues for some users.

Każdy update waży około 2gb, dziwne.

/po 30h zorientowałem się, że podczas walki wampirem można wciskać E żeby zrobić ten cienisty przeskok, czasem się przydaje żeby uciec jak przeciwnicy nas przyblokują

Edytowane przez barteke
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

ja dopiero 30 godzin na konsoli ale już 

Spoiler

dwa zakończenia mam zrobione

staram sie robic wszystkie zadania te zołte z ! juz mam 24 dni do uratowanai rodziny a jeszcze nawet nie walczyłem z pierwszym bojarem 

Spoiler

dopiero robie zadanie ktore ma mi ulatwic walke z nim

rozumiem ze zdaze uratowac rodzinke? czy nie starczy czasu ? , skrzynek nie otwieram na utrate czasu biore wszystkie przedmioty jeden zostawiam , postac ulepszyłem moze w 15%

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Na dziś starczy. 28 dzień, nie mam już na mapie żadnych questów fabularnych, wszyscy bojarzy ubici, a questów ubi żeby dostać jakieś pierdoły do niczego nieprzydatne nie chce mi się robić. Na mnie czeka już tylko wielki finał - mam chyba 4 albo 5 otwartych możliwych zakończeń, jestem już zdecydowany które jutro wybiorę, czy będzie to dobra czy zła decyzja - okaże się po :) 

Odnoszę wrażenie, że twórcy trochę się wypalili z pomysłami w drugiej połowie gry. Gdyby nie Lacra i jej wątek, a także quest fabularny z takim jednym gościem co miał problemy z pamięcią - to byłoby naprawdę słabo. No ale pozostaje mieć nadzieję, że finał zrzuci mi na głowę jakąś totalną bombę. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, barteke napisał(a):

Szukałem moda na reskill, ale póki co nic nie ma. Saveeditor działa, można sobie przypisać ilość umiejętności do wydania, ale jak wpiszemy "0" w rozdanych skillach to nic się nie zmienia.

Drzewko od craftingu zbędne, niższe ceny i specjalne przedmioty tym bardziej. Czarnoksięstwo nawet fajne, ale wydajniej jest po prostu wydawać wszystko w fechtunek.

Te 30 dni to jest aż nadto jeśli ktoś gra w grę "normalnie" i nie chce robić wszystkich dostępnych zadań tylko po to by robić. Dużo z nich jest nudnych. Podoba mi się możliwość ubicia bossów podczas innych zadań lub już na początku questa. Nie trzeba przechodzić całej linii wydarzeń. Finałowa walka dobra, ale przemiana bohatera trochę nijaka, dalej teksty jak nastolatek.

BTW. Co sądzicie o tym czarnoskórym Morfeuszu? Ktoś tam się żalił, że wszyscy biali :E

Chyba słabo czytałeś finałowe dialogi. Padają mocne słowa i dojrzałe.

18+

Spoiler

Zaraz zginiesz ty łysy chuju!

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Chyba wiem które rozwiązanie na koniec wybierzesz, chyba też w to pójde

Nie mylisz sie. Inne finalowe opcje w ogole mi nie podchodza - goscia co chcial zebym mu umyl plecy omijam dalekim lukiem, a motywacje/plany/cele innych osob oferujacych pomoc albo mi nie pasuja albo maja drugie dno. 

• Like 1
  • Upvote 1