Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale mi podeszła ta walka! Najpierw grałem z omniblokiem, ale po jakimś czasie przerzuciłem się na bloki kierunkowe. Frajda, gdy robisz kilka perfekcyjnych parowań, odbijasz ataki przeciwników nadchodzące z różnych stron, a potem rozjeżdżasz ich ripostami i wyrzucasz z kapci, nie dając im nic do powiedzenia, coś pięknego.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Koniec na dziś. 19 dni za mną, historia mocno poszła do przodu, sporo się dzieje. Klimat jest konkretny, atmosfera się zagęszcza, momentami robi się ciekawie. Ale też i trochę różowo... 

1ff774369543ad2ab154a8f3474ff861.gif

Po prawie 30h gry zaczynają być dostrzegalne problemy:

- sporo bardzo powtarzalnych ubisoftowych zadań, szczególnie tych związanych z infamą

- fabuła główna ciekawa, ale brakuje w niej pazura, elementu wow, większych emocji. Były 2 takie momenty dziś, które przy lepszym rozpisaniu postaci mogły wywołać całkiem sporą reakcję emocjonalną, ale tak źle je rozpisano i pokazano w cutscenkach, że wywołały co najwyżej ziewanie. 

- antagoniści lekki żart, są tylko po to by ich poubijać, tych dwóch co już załatwiłem to w zasadzie no-name'y, które pojawiły się dosłownie na chwilę przed walką, powiedziały parę tekstów na do widzenia i tyle. Mam nadzieję, że Brencis będzie rozpisany lepiej. 

- fechtunek mam rozwinięty na +/- 80%, wampira na jakieś 70% - sporo legendarnych itemków, ale jakoś tego nie czuję, dla mnie ten system walki w ogóle nie ewoluuje. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 3
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, DITMD napisał(a):

Ale mi podeszła ta walka! Najpierw grałem z omniblokiem, ale po jakimś czasie przerzuciłem się na bloki kierunkowe. Frajda, gdy robisz kilka perfekcyjnych parowań, odbijasz ataki przeciwników nadchodzące z różnych stron, a potem rozjeżdżasz ich ripostami i wyrzucasz z kapci, nie dając im nic do powiedzenia, coś pięknego.

co to jest ten omniblok bo to nie jest opisane lol

Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

ja mam dyskotekę nawet z wyłączonym G-Synciem

żeby nie było - tylko w tej grze

ja miałem podobnie- jedyna rzecz, która mi pomogła. zmieniłem ustawienia z Ultra na wysokie w grze + restart gry.

po ponownym uruchomieniu gry było ok i znowu na ultra i wszystko jest ok :)

AI mi doradziło i u mnie zadziałało. 

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, samsung70 napisał(a):

co to jest ten omniblok bo to nie jest opisane lol

Jest to opisane. To blok uniwersalny, który zabiera wytrzymałość. Jeśli nie potrafisz blokować kierunkowych ataków, używasz właśnie tego bloku. Możesz go włączyć w opcjach.

Ciosy specjalne nie powinny spowalniać czasu, trochę psuje to flow walki. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
5 godzin temu, JeanPepin napisał(a):

Ogarnałem że zrobiłem chyba sporą wtope fabularną

Pokaż ukrytą zawartość

wbiłem w mieście do katedry  i była tam lady bajarka z jakimis przydupsami i po krótkim dialogu nie chciała za bardzo gadać i od razu miałem z nią walke, na końcu zaczeła gadac o córce, że już jej nie pomoge itp, w internecie czytam że jakiś spoko quest z nią związany mnie ominął. Z jednej strony fajnie że jest taka opcja no ale to jest jednocześnie spora mina. Teraz została pokonana a na mapie jest ciągle sporo zapchaj questów związanych z jej działalnością. 

Żadna wtopa spokojnie.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DITMD napisał(a):

Jest to opisane. To blok uniwersalny, który zabiera wytrzymałość. Jeśli nie potrafisz blokować kierunkowych ataków, używasz właśnie tego bloku. Możesz go włączyć w opcjach.

Ciosy specjalne nie powinny spowalniać czasu, trochę psuje to flow walki. 

dobra czaje - AUTOblok 

wanie go uywam, ale chyba zmienie na manual bo drani to jak szybko ucieka stamina przez to ch....stwo 

Edytowane przez samsung70
Opublikowano (edytowane)

Ten hotfix właśnie popsuł mi grę :sciana:

I tak se wisi i na dysku nic nie robi od kilku minut :heu:

Weryfikacja plików też nie pomaga ...

Zrzutekranu2026-09-09140021.png.e0aa0aaae854a87497fe6692d45c33f6.png

//edycja

Po restarcie Steam pojawił się instalator

image.thumb.png.0997fbe1d5e2102f95e9d4a10c532f74.png

Edytowane przez PaVLo
  • Sad 3
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Ten hotfix właśnie popsuł mi grę :sciana:

I tak se wisi i na dysku nic nie robi od kilku minut :heu:

Weryfikacja plików też nie pomaga ...

Zrzutekranu2026-09-09140021.png.e0aa0aaae854a87497fe6692d45c33f6.png

//edycja

Po restarcie Steam pojawił się instalator

image.thumb.png.0997fbe1d5e2102f95e9d4a10c532f74.png

Ja kliknąłem OK, zainstalował się Microsoft GameInput i gra normalnie ruszyła

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, slafec napisał(a):

Beznadziejny hotfix. Zamiast zająć się "normalnymi" problemami to nic dalej nie jest ruszone. 
Mówiąc nic mam na myśli kretyńskie bugi przy walce (gubienie locka z przeciwnika, na którym użyliśmy czaru), wyjęcie broni przed walką często i tak nie pozwala zlockować na przeciwniku tylko trzeba czekać aż łaskawie przejdzie w "tryb bojowy", brak HDR, brak wyboru ekranu. 

Do tego ten świetny hotfix przy instalacji GameInput stoi i stoi i nie mogę włączyć gry, brawo rebelsi!

Edit: Wyłączenie instalatora przez menadżer zadań i nie pozwolenie Steamowi na instalacje włącza grę. Tak dla wiadomości jakby ktoś też miał z tym problem.

Edytowane przez ztx
  • Like 1
Opublikowano

Mnie też na jednym przypadkowym NPC (Sara), gra się jakby zawiesiła i po skończeniu handlu, miałem ciemny ekran z jakąś informacją i wczytywaniu.

Tutaj mam zrzut z tą dziołszką, niestety nie ma opcji chędożenia  :wariat:

Dawnwalker_2026_09_08_18_04_52_729s.thumb.jpg.5e36a1e36971a47abe72d2b16c5a5e29.jpg

• Like 1