Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Dla mnie netflix wydawał się gorszy bo wiem co dostałbym zamiast nowej Gry o Tron.

Paramount+ odpowiada za ten badziew, więc... czy byłoby lepiej?

2026-02-2710_14_33-StarTrek_AkademiaGwiezdnejFloty(TVSeries2026)-IMDb.thumb.png.6b3d52cff494bd787e26796ee15d6c97.png

Adaptacja Halo też nie spotkała się z przesadnie ciepłym przyjęciem przez fanów marki i po dwóch sezonach cancel.

Co ciekawe, decyzję o wycofaniu się Netflixa giełda przyjęła pozytywnie - akcje o ponad 10% w górę. Tak samo, jak pozytywnie przyjęte zostało nabycie przez Paramout - akcje o prawie 20% w górę. Netflix mógł, Paramount musiał, tak wychodzi.

Update: bez Toma Cruise'a to by już dawno gryźli piach.

2026-02-2711_58_04-ParamountPictures-Wikipedia.png.06330d6a3179ec3166a7337da436a954.png

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
9 godzin temu, Lypton napisał(a):

Przecież Paramount Skydance (razem jak i wcześniej osobno) to tragiczne studio, kompletnie niemające pojęcia, co robić ze swoimi markami, zaliczające finansowe i artystyczne porażki raz za razem. Dodatkowo właściciel to przydupas Trumpa.

Ostatnio zarżnęli Scream 7, który zbiera kiepskie oceny, bo wywalili Barrerę za pro-palestyńskie komentarze, co stało się lawiną, która pociągnęła innych aktorów i reżysera.

Za ubiegły rok mieli 621 mln dolarów straty i gdyby nie nieskończone zasoby finansowe rodziny Ellisonów, to by już dawno zawinęli biznes. Sam Skydance przed połączeniem też nie przynosił zysków, więc David Ellison to nie był to rycerz na białym koniu, co rusza ratować legendę amerykańskiej kinematografii.

Dla mnie wszytko lepsze niż Netflix w kwestii tego przejęcia.

Opublikowano (edytowane)

Netflix prędzej czy później i tak dziabnie Warnera. 

Merge trzech fatalnie zarządzanych firm, przynoszących rokroczne straty, nie zapowiada się na sukces. Nawet hajs Ellisonów może być tutaj niewystarczający, wliczając długi Paramount Skydance i Warnera oraz hajs pożyczony na zakup.  

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Też tak myślę ale zobaczymy. Nie chciałbym GoT w formie netflixowego wiedźmina.

Seriale od HBO mają to coś.

A na razie transakcja przyklepana

Cytat

Warner Bros. Discovery zgodził się na przejęcie przez Paramount Skydance w ramach umowy o wartości 110 miliardów dolarów podpisanej w piątkowy poranek - przekazał Reuters.