Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

nfshp2_f.thumb.jpg.11a87ec131b5c30638ee05f558d73d5f.jpg

Tego ostatniego wyszedl remaster całkiem spoko. Reszta niestety zapomniana przez EA :) ale muzyczka byla swetna w kazdym NFS. 

Dwójka miała remaster? Wątpię. Trójka miała i nic on nie wniósł.

No ale Hot Pursuit 2 był fajny, pamiętam początkową muzykę i mówienie przez gościa Ferrari 360 Spajder :)  nie wiem czy on był opcjonalny czy fabuła go nam narzucała, ale ja to zapamiętałem. No i model jazdy całkiem inny niż w tych nowych NFS, więc trochę można było obijać bandy.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kurde nie ten obraz sie przerzucil 
miał byc ten jakis format inny miał. 

OIP.jpg.942393563409d9c997fbef9eb4329439.jpg

Tak ma remaster wlasnie ogrywam na PS5 bo dali :D całkiem spoko

3131.thumb.webp.46b718c431ccdc1354441a81460ca4e0.webp6-1-674180-13.thumb.jpg.538ee353e6d712418d79a3a9288a8aae.jpg

Jeszcze taka gierka. Co prawda głównie w demo sie grało. Ale kiedys jak dodawałem 100 wagonów to na całkiem mocnym procu był 1fps... teraz dodałem tyle wagonów że cała mape dokoła wypełniło, pewnie ponad 200. I FPS bylo pierdyliard. Jaka róznica wydajnosci, a gra korzysta chyba tylko z 1 rdzenia :)

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

17376531396415854732658317156685.jpg.864701e5f132a01ad65aec5774726b00.jpg

Titan Quest

Premiera 26 czerwca 2006

producent: Dotemu wydawca: THQ Nordic / Nordic Games 

Gram dzisiaj, mam na telefonie zainstalowane, zajebisty H&S z klimatem, można było w co-op na kompie grać.

• Like 2
Opublikowano

To zły temat jest, co on z ludźmi robi..., zacząłem grać w Blade of Darkness, jestem już w trzeciej miejscówce, nawet jakieś mody poinstalowałem... :D

Titan Quest kurzy się na kupce wstydu.

• Like 3
Opublikowano

Outlaws

MV5BM2U5MTkzYjAtNTY3Yy00ZTAxLTk3ZDMtYjZk

Producent: LucasArts

Wydawca: LucasArts

Premiera: 27.09.1997

maxresdefault.jpg

Gra FPS z niezawodnej stajni LucasArts z akcją umiejscowioną na Dzikim Zachodzie. Bohater gry, szeryf James Anderson, musi zemścić się na bandytach którzy zabili jego żonę i porwali jego córkę.

Gram w tą grę teraz, jest na GOGu, grałem dawno temu tylko w demo, bardzo dobra strzelanka w czasach Dzikiego Zachodu, czasami całkiem trudna, trudniejsza niż RDR i RDR2, ale ma klimat.

• Like 3
Opublikowano

SPEEDY EGGBERT 

image.png.2cc8a42b7c54712e488b7ec292e748e3.png

Platforma: Microsoft Windows

Producent: eGames

Data wydania: 13 września 1998

image.png.141c69fc4b3588d2795e9a65caea2001.png

Re-Volt 1999 

Wyścigówka w której jeździsz samochodzikami RC na przysłowiowego pilota :D

Dostępna na komputery osobiste oraz konsole PlayStation, Nintendo 64 i Dreamcast

image.png.04f785041930afc85ddc5d81db823606.png

Producent:

Acclaim Entertainment, Probe Ltd;

Wydawca:

Acclaim Entertainment, Throwback Entertainmen;

Data Wydania:

EU: 3 września 1999

NA: 18 sierpnia 1999

image.thumb.png.3f8c164af9344cf035351da5bcfe35bb.png

Wymagania

Pentium II 266 MHz, 64 MB RAM, akcelerator 3D, Windows 98

Trzeba w niedługim czasie sparing zrobić w Re-volt'a 

• Like 6
Opublikowano

A nie za dobrzy jesteście? Bo jak cieniasy to ja bardzo chętnie zagram.

Jak grałem to byłem jeszcze młody, a i tak nie szło mi za dobrze i męczyłem się długo, zanim ukończyłem całą "kampanię". Dziś to nawet nie chcę myśleć jak bym lamił :D 

PS. Gra fajnie wygląda w 3D. Jak ktoś ma VR i da się w VR tego starocia odpalić z 3D, to polecam. 

Swoją drogą to pokazuje jak branża upadła.  (Postrzegalny) poziom graficzny w mainstreamowym VR nie jest niższy niż przy gre w Revolta prawie 20 lat temu, a tak dobracowanych i fajnych gier prawie nie ma. 

Aż się prosi, żeby poprzenosić te starocie na Questa, ale się jakoś nikt nie garnie.

Re-Volt VR, będący nawet tylko stuprocentowym portem, bez żadnych zmian poza dodaniem widoku z VR i 3D, odniósłby sukces, a ludzie by się przy tym świetnie bawili. 

Gram w różne indie gierki wyścigowe w VR, i poziom dopracowania, kunsztu i nawet rzemiosła tych produkcji jest o kilka poziomów niżej. 

A wtedy jeszcze gra wyglądała nextgenowo. Chyba jedna z pierwszych w superwysokiej rozdzielczości (wtedy 1280x960 z MSAA). Wyglądała ostro jak żyleta, bez żadnych pikseli i to już na Rivach TNT czy Geforce 256 (nie pamiętam już, bo na TNT widziałem w 1999r. a sam grałem później na 256)

Ostrość obrazu przy kompletnym braku pikselozy te 25 lat temu zawstydziłaby nowe gry odpalane na 5090tce. 

A co do Outlaws. Ależ ja cholernie chciałem w to zagrać po recce w Secret Service. Niestety nie udało się. Później oprawa i archaiczność odpychała za mocno. Ale może kiedyś spróbuję, skoro piszecie, że nadal  jest klimat.

Osobiście byłem za to wielkim fanem Duke Nukem 3D I Redneck Rampage. Dla mnie żartobliwy klimat to najlepszy możliwy klimat w grach, a RR kupił mnie już samym udźwiękowieniem :D 

• Like 2
Opublikowano
@Jaycob Znalazłem kilka gier wymienionych w wątku „Kiedyś to było.. gry pełnoletnie ;)”. Oto spis, który udało mi się przygotować z posortowaniem według daty premiery:

1. **The Settlers III**
- **Premiera:** 30.11.1998
- **Opis:** Trzecia odsłona serii wyprodukowana przez Blue Byte Software. Strategia czasu rzeczywistego (RTS) z rozbudowanym aspektem ekonomicznym.

2. **Aliens versus Predator (1999)**
- **Premiera:** 14.07.1999
- **Opis:** 1-osobowa gra wideo science fiction stworzona przez Rebellion i wydana przez Fox Interactive.

3. **Fable: The Lost Chapters (2005)**
- **Premiera:** 20.09.2005
- **Opis:** Akcja gry przenosi nas do krainy Albionu, gdzie główny bohater szuka zemsty na sprawcach napaści na rodzinną wioskę. Klasyka RPG wydana przez Lionhead Studios.

Chyba wszystko. Jeśli znajdę dodatkowe informacje w miarę rozwoju wątku, mogę to uzupełnić. Daj znać, czy coś jeszcze wykopać!
Opublikowano (edytowane)

Od siebie dodam kolejną grę multi w którą grałem w kawiarenkach, lan-ach i z botami w domu, później jak w domu pokazała się neostrada 128kb/s z limitem 5gb na miesiąc zaczęło się granie przez Internet.

Counter-Strike 1.0 - 9 listopada 2000

Counter-Strike 1.5 - 12 czerwiec 2002

Counter-Strike 1.6 - 15 września 2003 

Razem z CS 1.6 powstała też platforma steam która jest z nami do dzisiaj.

images.jpeg.9156bbc588ef9d1c67807f4138686cc3.jpeg

images(1).jpeg.c9806daf78d8d1d5df89f5ef8e0a2212.jpeg

Edytowane przez Keleris
  • Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Keleris napisał(a):

Od siebie dodam kolejną grę multi w którą grałem w kawiarenkach, lan-ach i z botami w domu, później jak w domu pokazała się neostrada 128kb/s z limitem 5gb na miesiąc zaczęło się granie przez Internet.

Counter-Strike 1.0 - 9 listopada 2000

Counter-Strike 1.5 - 12 czerwiec 2002

Counter-Strike 1.6 - 15 września 2003 

Razem z CS 1.6 powstała też platforma steam która jest z nami do dzisiaj.

images.jpeg.9156bbc588ef9d1c67807f4138686cc3.jpeg

images(1).jpeg.c9806daf78d8d1d5df89f5ef8e0a2212.jpeg

Timerefresh na cs 1.3 pokazuje 15 000 XD a czasmi 30 000 fps

Opublikowano (edytowane)

Ja nie polecam powrót do kupki wstydu gier z playstation 2. Przez sterowanie się odbiłem od prawie każego tytułu.

W sumie zapomniałem o jednej grze, wiggles. NIgdy nie ukończyłem. Chyba była w jakiejś gazetce. Nie pamiętam czy była za trudna, czy słaba, ale wtedy jakoś się przebiła że każdy wiedział o wiggles, i był polski dubbing.woggles.jpg.16f138c046aea734cc2e5538b3ed1e8f.jpg

Edytowane przez Dresiq
  • Like 1
Opublikowano

Kingpin: Life of Crime

51-T6fE6FEL._AC_UF350,350_QL50_.jpg

Producent: Gray Matter / Xatrix Entertainment

Wydawca: Interplay Entertainment

Wydawca PL: Licomp Empirical Multimedia

Premiera: 29.06.1999

Przeznaczona wyłącznie dla dorosłych brutalna gra FPS. Wcielamy się w zdradzonego bandziora, który postanawia się zemścić na swoich dawnych kompanach. Akcja została osadzona w fikcyjnym mieście Wind City, które łączy klimat czasów prohibicji z elementami futurystycznymi.

Niezła gra, brutalna jak wcześniej wspomniany Manhunt, na engine IDTech 2. Grę można dostać na Steam i GOG.

ss_2f4456a093004b6f2f6428c05412e1dbbed2d

• Like 8
Opublikowano

Codename Eagle (2000), ciekawy FPS w którym można było kierować różnymi pojazdami oraz latać samolotami, pamiętam jak zakradłem się do bazy i miałem ukraść samolot i faktycznie nim odlecieć - wtedy to robiło na mnie duże wrażenie

image.thumb.png.e8dca14f02cb12eabf0089a236d24404.png

image.png.1fa73c474ec31d1c3382d059b4cfd605.png

image.png.22eb91765eb2991d584892ba604a7b7f.png

image.png.8637d3a4eaca9121a28dc9d7bfaa7465.png

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, bbandi napisał(a):

Codename Eagle (2000), ciekawy FPS w którym można było kierować różnymi pojazdami oraz latać samolotami, pamiętam jak zakradłem się do bazy i miałem ukraść samolot i faktycznie nim odlecieć - wtedy to robiło na mnie duże wrażenie

Protoplasta Battlefielda :)

• Like 1
Opublikowano

N&S to gra idealna:

- świetnie się w to grało z kolegami/bratem

- oprawa zachwycała i do dziś zachwyca na kineskopowym TV albo dobrej emulacji CRT (wymagane 4K i duża jasność początkowa)

- absolutnie genialne udźwiękowienie, wzmacniające zabawny klimacić, a przy tym po prostu genialnie dobrane. Dźwięk otwierania sejfu po pociągu pozostanie w mojej pamięci aż do śmierci. Mojej lub jej (pamięci) ;)

- humor ogólnie. Pokładaliśmy się ze śmiechu jak pierwszy raz Meksykaniec wstał i dowalił. Sejf zrzuca strażnika, a zdobywanie fortu z racji stylu wizualnego i animacji, samo w sobie wygląda śmiesznie. No i można kliknąć na dupę fotografa, co przynajmniej wtedy, w 1991/2r. nas bardzo bawiło :D

- ogólna stylistyka. Nawet nie wiedziałem, że to jest na podstawie stylu z komiksów.  Dowiedziałem się po ponad 20 latach.

Remake oczywiście popsuli i oprawa do pięt nie dorasta pierwowzorowi. Jest dużo gorzej niż w Eartworm Jimie i Monkey Island. Tamte remake'i przynajmniej są tylko trochę gorsze i tylko trochę gubią urok stylistyki oryginału. Tutaj jest porażka. Niektórzy się nigdy nie nauczą, że remake'u gry 2D się w 3D nie robi, szczególnie jak się nie rozumie niczego, co sprawiało, że oryginalna stylistyka tak się ludziom podoba. 

Na szczęście od niedawna symulacja TV CRT weszła na nowy poziom i już można cieszyć oczy obrazem jak na prawdziwej Amidze podpiętej do prawdziwego TV CRT. 

Walić te remake'i. Już nie potrzeba. :) 

PS. Brat i koledzy nie chcieli ze mną grać. Najpierw mi kazali grać naklawiaturze (wtedy jeszcze granie na strzałkach to była nowość, nikt nie umiał) a potem nawet tam ich kosiłem w bitwach. W zasadzie jak się ogarnęło strzelanie z armat, to się miało wygrane w kieszeni.

Dla mnie N&S to była jedna z tych wspaniałych gier-legend, jedna z tych gier next-gen, która pokazywała mi, gdzie sobie mogę wsadzić moje 8-bitowe Atari, a nawet w czym mogę w łazience spuścić PC speakera i kupiasty pecetowy monitor, na którym nie dość, że był tragiczny port, to jeszcze brak efektu TV CRT sprawiał, że wyglądało to jeszcze gorzej. 

W ogóle na dzień dobry mi się gra na PC odpaliła w CGA. Wszystko na różowo. 

Ten ból zawodu wrył mi się w banię tak, że mam traumę do dzisiaj. Potem odpaliłem w trybie EGA, ale i tak gra wyglądała przy Amigowej wersji jak.. no nie wyglądała.

• Like 2