Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jednak mój głos na Zandberga :szatanek:

1745446039142-png.9124294

1745446994649-png.9124372

OSH9RgA.png

:gordon:

:rotfl2:

Cytat

Trzaskowski zmienia strategię w sprawie LGBT. Dlaczego to robi i jaka jest skala ryzyka

Sztab w końcu zrozumiał, że uciekanie przez tematem LGBT nie ma sensu. Szczególnie że w naszych badaniach też widać spadki poparcia dla Rafała Trzaskowskiego - słyszę od polityków Koalicji Obywatelskiej.

Mówi dalej: - Teraz przyszedł czas otrzeźwienia i mobilizacji własnego elektoratu. Zobaczymy, czy dzięki temu uda się odbudować sondaże. Bo musi pan wiedzieć, że w naszych badaniach też widać spadki. Rafał traci z tygodnia na tydzień.

Inny polityk: - Rafał fatalnie zachował się w czasie debaty, kiedy nie skomentował kretyńskiej zagrywki Nawrockiego, który na oczach całej Polski podał mu tęczową flagę. Mógł powiedzieć, że zawsze był po stronie gejów, postawić flagę przed sobą i wygrałby tym ruchem całą debatę - opowiada polityk, którego nie można posądzać o lewicowe poglądy. Przypomnijmy, że tęczową flagę ostatecznie odebrała Trzaskowskiemu Magdalena Biejat.

W kampanii Trzaskowskiego pojawia się temat LGBT

Zmiany w narracji Rafała Trzaskowskiego widać wyraźnie w ostatnich dniach. - Kiedy były atakowane mniejszości seksualne, broniliśmy ich. Tak, nie ze względu na jakąkolwiek ideologię, tylko właśnie tego uczy nas empatyczna polityka, że jeżeli ktoś jest atakowany, to trzeba mu pomóc, trzeba być razem z nim. Na tym polega prawdziwa, dojrzała polityka, oparta na wartościach - mówił na wiecu wyborczym w Częstochowie we wtorek 22 kwietnia.

Dosyć podobnie mówił tego samego dnia w Czeladzi. - Przez te ostatnie lata stałem na barykadzie, broniąc właśnie tych, którzy byli atakowani i robiliśmy to wszyscy, razem z przyjaciółmi, którzy dzisiaj też tutaj mnie witali. I warto o tym pamiętać, bo kiedy czasy są trudne, trzeba dawać świadectwo właśnie swoim działaniem. My to robiliśmy, kiedy byli atakowani nauczyciele, lekarze rezydenci. Kiedy były atakowane mniejszości seksualne, broniliśmy mniejszości seksualne dlatego, że nie ma zgody na to, żeby nas przez cały czas dzielić i przez cały czas nas atakować - mówił Trzaskowski.

Co za przypadek, wolą umizgać się do prawicy która i tak na nich nie zagłosuje a olewają swoich wyborców. 

Cytat

Kiepska kampania.
Moje osobiste zdanie jest takie, że ktoś w PO stwierdził że badania elektoratu muszą być złe, bo przecież oni i ich ziomki są bardziej konserwatywni i byczku, musimy w to pójść, przeciągniemy ludzi od Hołowni i może pojedynczych od PiS, uda się na 100% wszystko jest policzone.
Tymczasem wszystkie poważniejsze badania elektoratu rządzących jasno wskazują co się dla nich liczy i co jest ważne. I zdecydowana większość rozumiała, że jakiekolwiek progresywne tematy światopoglądowe nie przejdą bo Duda, ale już spora część nie rozumie, jak to się mogło wywalić na głosowaniu w Sejmie. I na tym etapie jeszcze byłem w stanie bronić rządu, bo ja wiem że w tym Sejmie nie ma szans inaczej niż przypadkiem uchwalić takich tematów.
Za to ani spora część elektoratu, ani ja nie byłem w stanie wyjaśnić tego dewelopersko-bankowego wzmożenia, tych korwinizmów ze składką zdrowotną, tego odpuszczenia robienia czegokolwiek poważniejszego po kilku miesiącach.
No i tu wchodzi Rafał cały na biało, bo jawi się jako ten bardziej progresywny, ten zachodni, taki fajny, może nie dość lewicowy dla lewicowców, może nie dość przaśny dla ludowców, ale taki do zaakceptowania przez 50%+.
I całą przewagę burzy sobie zostając rzecznikiem rządu, pomimo tego że publicznie dostępne badania wskazują, że źle czyni.
I w przeciwieństwie do Persa uważam, że sondaże nie myliły się za bardzo - Trzaskowski miał ogromną przewagę zarówno w I turze, jak i w zasadzie pewniaka w II. Wystarczyło posłuchać badań, zdrowego rozsądku, a nie robić konserwatywny pivot. I Nawrocki miał zdecydowanie mniejsze popracie od samego PiSu, ale teraz widzę nawet po lokalnych gdańskich pisowcach, że w nich się uruchomiła w ostatnim czasie taka nadzieja, tak że chociaż nie chcą tego Nawrockiego to zrobią jeszcze jeden zryw, jeszcze raz dadzą z siebie zrobić gnój, ale teraz jak się uda, to ta ich brunatna rewolucja wygra.

A ja stoję, patrzę na to wszystko i zaczynam dochodzić do wniosku, że najlepsze co mogę zrobić to przeżyć aktualnie dominujące pokolenia. Skończyły mi się pokłady idealizmu i poświęceń.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192991093

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Jednak mój głos na Zandberga

A śmiali się z Rafaua z Zenkiem.

Cringe.

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Co za przypadek, wolą umizgać się do prawicy która i tak na nich nie zagłosuje a olewają swoich wyborców. 

No jest problem. Bo niemała część wyborców KO może nie jest przeciw LGTV jak PiS, ale nie jest za paradami i wieszaniem tych idiotycznych flag.

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie w robocie większości wyszedł Zandberg/Biejat/Senyszyn.

Ale w sumie tylko ja idę głosować na Zandberga a 6 osób na Trzaskowskiego.

I tak to się kręci... idziemy głosować na tego kogo wskażą sondaże.

Realnie wynik wyborów u mnie: Zandberg 7, Trzaskowski 0... ale po SONDAŻACH: Trzaskowski 6 Zandberg 1

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

kogo nie pytam, gdzie nie patrzę to każdy ma w top3 potężnego duńczyka, a zapewne skończy się na 4%.

:E

Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Realnie wynik wyborów u mnie: Zandberg 7, Trzaskowski 0... ale po SONDAŻACH: Trzaskowski 6 Zandberg 1

w punkt

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Z Czarneckim już od dawna nie są razem, aktualnie są na etapie wzajemnego obrzucania się gówn... znaczy oświadczeniami. Przemoc domowa, alkoholizm, jazda po pijaku z dzieckiem itp. - typowe tematy katolickiego, konserwatywnego związku.

Czarnecki twierdzi, że uskuteczniał cimcirimci z Mariannką jeszcze przed jej separacją z mężem.

A w sprawie Marianny i Piotra

516238743ff6196c7b815dcb68c4fac08eaa4eef9fe7799160c6ce6817ec4274.png.f2088fe69e53f7c5dea4eac26394de6d.png

Edytowane przez Lypton
  • Haha 4
Opublikowano

Zrobiłem test na myPolitics i wyszło, że liderem moich wyborów jest Zandberg. Choć zgodność była na poziomie 52% czy tam 54%. Na Latarniku jest za mało pytań i nie są rozszerzone o dodatkowe pytania. Jak pytają się o zabranie 800+ niepracującym Ukraińcom, to kolejne powinno być o zabranie niepracującym Polakom. To samo jak pytają o obowiązkową służbę wojskową dla mężczyzn, to kolejne powinno być o pójście w kamasze płci pięknej :D

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Nie interesuje mnie drugi sezon tylko naprawa radaru w pojazdach latających. Ile im to jeszcze zajmie? 10 lat? A może przy sezonie 20?   Jak radar nadal nie będzie działał po tak długim czasie to pora zawiesić rękawice na hak i dać umrzeć tej grze.
    • niepowazni są ludzie 1200W platnium za 280zł BEZ KABLI chłop miliony pytan a na koncu - jednak rezygnuje bo nie ma kabli  
    • BAIC:   Witam. Mam problem z synchronizacją wyświetlania czasu na desce rozdzielczej i wyświetlaczu multimedialnym. W ustawieniach systemowych android włączyłem prawidłową strefę czasową oraz synchronizację z sieci i jest ok na obydwu wyświetlaczach ten sam czas ale jak zamknę auto i wrócę za jakiś czas na rozdzielczej mam czas godzinę do tyłu tzn UTC a na multimedialnym jest czas prawidłowy tylko. Wchodząc w ustawienia wszystko jakby automatycznie robi się domyślnie jak było przed zmianą ustawień. Ktoś z Was jest w stanie podpowiedzieć jak to ogarnąć? Z góry THX.   Justyna Kieszek Onofrio Po aktualizacji u mnie dziala do ponownego wlaczenia auta. Zyje w dwóch strefach czasowych. ********************* Marcin Korus erosdntoSp9289alz0l5 27a:cclt8nt09o3l41hc71ym 31g hcsi12u2c4  · Witam czy miał ktoś problem w nowym Baic 5 z trzęsieniem samochodu przy chamowniu i pulsującym pedałe chamulca ? Przebieg 50 km.. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że one tak mają i klocki muszą się dotrzeć ... Pzd   Robert Dowbór Tak faktycznie było na początku. U mnie była to kwestia źle wyważonych kół.   Adam Kowal Tak, wżarta korozja w tarcze hamulcowe od długiego stania przed sprzedażą i stąd bicie. Po wymianie gwarancyjnej bicie przy hamowaniu ustalo   Marcin Urbanowicz Witam. Ja również miałem bicie na tarczach przy hamowaniu. Serwis powiedział że musi się dotrzeć ale nie dotarło się i wymienili tarcze w ramach reklamacji. Serwisant mówił że firma baic daje pół roczną gwarancję na tarcze ale jak jest naprawdę to nie wnikałem bo powiedział że wymienią. Pozdrawiam   Marcin Oblizajek Ja zrobiłem 250 i dalej mam   Michał Chludziński Tylko wymiana. Nic sie nie dociera. Miałem tak i przejeżdziłem.2000km i nic. Kazali jezdzic po obwodnicy i hamowac. Na tarczy pojawia sie korozja i jezeli podczas hamowania powstanie tzw szkliwo klocek tego nie zbieze i powstsje lekka góreczka w tym miejscu. Nie bardzo chcą wymieniac ale warto naciskac.   *****************   Piotr Szymczyk espotorndSghc79904hogs1 63h8i  tf8:1m14ia80faf63uttn9h1flyzh  · Witam Mam pytanie do posiadaczy 5 ja w swojej odnoszę wrażenie że na ogrzewaniu ustawionym na automat grzeje najbardziej na stopy przy ustawieniach ręcznych nie mogę ustawić nawiewu na szybę i na środek zawsze jest na stopy i środek lub szybę jak jest u was   Marcin Powroźnik Serwis. Mialem to samo. Jest do tego zestaw naprawczy. Wymiana około 1h. Teraz dziala super.   Piotr Szymczyk Autor Marcin Powroźnik jaki zestaw naprawczy coś jest nowe a już zepsute ?   Marcin Powroźnik Piotr Szymczyk Serwis ma na tą usterkę zestaw naprawczy. Jak nie mają na miejscu to jest dostępny praktycznie na następny dzień. U mnie wymiana zajęła około godzinę i teraz nawiew działa tak jak powinien. Temat jest dla nich z tego co zrozumialem znany.   Marcin Powroźnik Darro Slaw tak, po naprawie można ustawiać nawiew np. na nogi i szybę.   Sylwia Kłoda Zgłoś się do serwisu, u mnie jest to samo albo podobnie. Nie da się ustawić na samą twarz albo na samą szybę, właściwie jakby nie ustawić to leci zawsze na nogi i trochę na szybę, ale minimalnie, i trochę na zewnętrzne , te przy drzwiach. Można powiedzieć, że nawiewy żyją własnym życiem. Diagnoza - zacinają się przekładki. Miałem już 2 naprawy, niestety bezskuteczne, czeka mnie trzecia, najbardziej inwazyjna, ponieważ trzeba rozebrać cały kokpit i wymienić mechanizm przekładni nawiewów, tzw. mieszalnik, no ale to dopiero w lutym, bo oczywiście nie ma go w Europie. Radzę wszystkim sprawdzić swoje nawiewy, bo ja zauważyłem to całkiem przypadkowo, a okazało się, że problem występuje w wielu egzemplarzach (info z serwisu).   ******************   OMODA:   Tomasz Skobyłko epotSdornsti0 g8cai3iw0t3g14z3r382c3gmąfa6ia008he6P571ildg0l  · Auto-inspekcja.pl - inspekcje pojazdów przed kupnem Nowy samochód. Salon. Kluczyki w ręku. Radość, która… nie dojechała nawet do domu. Nabywca nowej OMODY 5 odebrał auto z salonu, jednak nie przejechał nim nawet 700 km. Od tego momentu zamiast jazdy nowym samochodem rozpoczęła się wielomiesięczna batalia z salonem samochodowym OMODA, która trwa nieprzerwanie od października. Reklamacja za reklamacją. Problemy na każdym etapie procesu. Brak realnych rozwiązań. Brak możliwości normalnego korzystania z NOWEGO auta. Mijały tygodnie. Minęły miesiące. A właściciel do dziś nie może cieszyć się samochodem, za który zapłacił pełną kwotę. To nie jest pojedyncza usterka. To nie jest „przypadek”. To jest historia, która pokazuje, jak wygląda rzeczywistość po opuszczeniu salonu. *******************************   Omoda 9:   Paweł Woliński reonstodSp30iamdlhll9h92hz7i7a15of40ui2h0189m36178h.9g 27il5  · Czy może ktoś potwierdzić, że po ostatniej aktualizacji zniknęła Wam opcja pamięci dla wybranego trybu inteligentnego? Że się resetuje znowu za każdym razem do początkowego?   Marcin Mroz potwierdzam   ********************+ MG   Cześć, czy ktoś z Was spotkał się z takim komunikatem w MG? Praktycznie co rano, już przy temperaturach około −6°C, po uruchomieniu auta pojawia się komunikat „Usterka emisji silnika” (jak na zdjęciu). Po kilku minutach jazdy komunikat znika sam i dalej wszystko działa normalnie. Auto to benzyna, dlatego tym bardziej mnie to zastanawia — wcześniej nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, nawet zimą. Czy ktoś ma / miał podobnie? Byliście z tym w ASO albo sprawdzali OBD? Z góry dzięki za info.   ********************* Omoda Polska Adam Rogulski  · rtSspeoondhinc:lgh776 tuh t5g 633008z2lmiaya10f1s430oifh8632  · Pytanie do użytkowników Omody 9, czy u was także słabo grzeją nawiewy tylne na słupkach i w środków. A nawet mogę stwierdzi że dmucha chłodne powietrze. Jak jechaliśmy 4 osoby przy temperaturze zewnetrzej -10 stopni tylne szyby od środka zaparowały na następnie lekko zamarzły jak na zdjęciu.   Łukasz Orzechowski Przy 4 osobach kazdy z was oddycha wilgotnym powietrzem, macie mokre buty, zapewne na dywanikach tez troche wody jest. To nie wina omody, to samo jest w mercedesie czy toyocie. Fizyka.   Sebastian Powertdi Jaroń Mam zawsze na auto i przy ustawionych 22 stopniach i mrozach -10 przy 3 osobach i 50 kilowym labradorze z tyłu cieplutko i nic nie paruje:)   Dagmara Galecka Niestety, mamy to samo   Max Majko Podobny temat był na grupie BYD Dolphin Seal, tam jeden z członków rozbierał Seal'a od klapy bagażnika i dorabiał 2 kanały, bo większość jest przytkana. Zgłęb temat, może coś w omodzie podobnego przejdzie.      
    • -18 a pokazał -9. W pokoju 15 stopni,szmaty na oknie jakby to był prl z wypaczonymi 1 szybowymi okami upychanymi mchem i 40 stopni na grzejniku z oka powierzchni na 60  Bo zal przepalić więcej     ja mam tyle zużycia i mam gdzieś
    • Teraz wszystko jasne - wypowiadasz sie o działaniu pompy ciepła w instalacji CO na podstawie klimatyzacji i dlatego wyjechałeś z ciągłym wykorzystaniem grzałek przy mrozach    Zwykła klimatyzacja do defrostu wykorzystuje wbudowaną grzałkę bo tylko z tego może korzystać by rozmrozić parownik i lamele. Nie ma do dyspozycji wody z układu CO! Pompa ciepła w instalacji CO na potrzeby defrostu wykorzystuje odwrócony obieg czyli czynnik grzewczy trafia na parownik i lamele. Czynnik dodatkowo przechodzi przez wymiennik ciepła więc nie traci temperatury i szybciej przebiega defrost!     
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...