Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Generalnie Polska jest już dzisiaj tylko na papierze jako że państwo jest zarządzane wespół przez obcą agenturę ze wschodu jak i zachodu, jednak jeśli wygra towarzysz czosnkowski to mamy formalnie IV-ty rozbiór kraju i całkowitą cenzurę (zapowiedział że priorytetem jest ustawa penalizująca tzw. mowę nienawiści). Innymi słowy mamy głęboki marksizm. 

Dodałbym do tego wrzucenie dowodów jako przymus do wypowiedzi w Internecie, i być może osoby z prawej strony zamkną się bo IRL to pewnie leszcze ;)

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Generalnie Polska jest już dzisiaj tylko na papierze jako że państwo jest zarządzane wespół przez obcą agenturę ze wschodu jak i zachodu, jednak jeśli wygra towarzysz czosnkowski to mamy formalnie IV-ty rozbiór kraju i całkowitą cenzurę (zapowiedział że priorytetem jest ustawa penalizująca tzw. mowę nienawiści). Innymi słowy mamy głęboki marksizm. 

Fajne bzdury, nie pisz więcej. 

Same buzzwordy bez znaczenia oraz urojenia od niedotlenienia. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

image.png.32d436e01c16c308d9dedb63cb5ac1ef.png

Prawie zapomniałem o tym forum, teraz w wybory sobie przypomniałem :D Ale mam beke z TVNowskiego obrotowca. Facwet wział 7 baniek kredytu na kampanie :D W ciemno obstawiam, że w tutejszym psychiatryku było stabilnie i Trzaskowski miał wszystko pozamiatać a Mentzen być ostatni :lol2:

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

O dziwo, STS daje takie kursy:

Ciekawe co teraz wychodzi na Polymarket? Przed I turą ci z Polymarket przewidywali ~80% szans, że Trzaskowski wygrałby wybory.

• Confused 1
Opublikowano
16 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie, nie zagłosują. Memcen zebrał elektorat który miał złamać duo POPiS. #mimowszystkonawrocki się nie uda

Elektorat Memcena to w dużej mierze młodzi kierujący się własnym rozumem, nie potrzebujący wskazówek lidera. Jeśli chcieli łamać duopol, to głosowanie na którego z dwóch pozostałych kandydatów bardziej ich do tego zbliża?

• Like 1
Opublikowano

Mentalność chłopa pańszczyźnianego w tym kraju nie zginie, stąd też ludzie tak bardzo kochają głosować na ludzi pokroju Batyra. Miłego poniedziałku i do "napisania" za 2 tygodnie :) Stary komuch pozdrawia, szkoda nerwów na to.

• Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano
Godzinę temu, michaelius33 napisał(a):

Nie wiedziałem, że centrowcy zdejmują krzyże w ratuszu :E To chyba jakaś nowa definicja.

Rozdział państwa od kościoła jest lewicowy? A jak by ten krzyż zdmuchnęli gaśnicą, to by to było prawicowe?

• Upvote 9
Opublikowano

Mnie w zasadzie dziwi głównie wynik Mentzena i Brauna na Śląsku. Wystarczyło obiecać powrót do węgla i nagle śląska tożsamość, konkretniej ustawa o języku śląskim, przestała być ważna :) Jeden i drugi stwierdzili, że też nie podpisaliby ustawy o języku śląskim. Natomiast model gospodarczy jaki proponuje np. Mentzen przecież prowadziłby do prywatyzacji kopalni, bo w końcu udział państwa miałby być ograniczany, co w praktyce prowadziłoby i tak do dużych zmian w górnictwie i utraty wielu etatów. Tylko tego już co niektórzy nie zrozumieją.

Dlatego dziwią mnie ich dość wysokie wyniki na Śląsku. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Mnie w zasadzie dziwi głównie wynik Mentzena i Brauna na Śląsku. Wystarczyło obiecać powrót do węgla i nagle śląska tożsamość, konkretniej ustawa o języku śląskim, przestała być ważna :) Jeden i drugi stwierdzili, że też nie podpisaliby ustawy o języku śląskim. Natomiast model gospodarczy jaki proponuje np. Mentzen przecież prowadziłby do prywatyzacji kopalni, bo w końcu udział państwa miałby być ograniczany, co w praktyce prowadziłoby i tak do dużych zmian w górnictwie i utraty wielu etatów. Tylko tego już co niektórzy nie zrozumieją.

Dlatego dziwią mnie ich dość wysokie wyniki na Śląsku. 

Młodzi na Śląsku mają w dupie kopalnie :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Totek napisał(a):

Spora część głosujących na Memcena może pójść zagłosować na zlość Tuskowi :hihot: 

Ja najprawdopodobniej w ogóle nie idę na 2 turę. Najbardziej to chciałem zobaczyć w tych wyborach jak obrotowy klaun się wywali i sobie ten głupi łeb rozwali. Zadanie wykonanie :E

Edytowane przez Michaelred
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Zdecydowanie mniej płaczu niż prawica w październiku 2023. Jadacie już pizzę? Czy dalej pizza jest lewacka? :rotfl2:

Po wyborach samorządowych w 2014 Kaczyński krzyczał z mównicy o fałszerstwie. Potem 2 kadencje rządzili i winnych nie znaleźli.

• Upvote 6
Opublikowano
6 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Mentalność chłopa pańszczyźnianego w tym kraju nie zginie, stąd też ludzie tak bardzo kochają głosować na ludzi pokroju Batyra. Miłego poniedziałku i do "napisania" za 2 tygodnie :) Stary komuch pozdrawia, szkoda nerwów na to.

bo polacy wola schabowego od świerszcza   i od klałnow     wystarczy ze mamy juz klałnow w postaci tuska lokaja     niemcy beda nam tworzyc  ustawy  tusk zatwierdzac a  trzaskowski je podpisywac  https://www.youtube.com/watch?v=D9Apl6aRavg

Opublikowano
1 minutę temu, 209458 napisał(a):

Po wyborach samorządowych w 2014 Kaczyński krzyczał z mównicy o fałszerstwie. Potem 2 kadencje rządzili i winnych nie znaleźli.

Elektorat PiS-u puszcza płazem takie kłamstwa. Dla nich to co mówi Kaczyński jest niemal święte. I to jest ta najważniejsza różnica kulturowa między plemionami PiS/PO. 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Badalamann napisał(a):

Też. Pisałem o tym. Miała byc ostra i intensywna dePiSyzacja a póki co wyszło marnie.

Bez prezydenta po swojej stronie dePiSyzacja i tak nie udałaby się.

20 minut temu, Badalamann napisał(a):

Miała być aborcja na żądanie i związki partnerskie a do dziś wyszło niewiele(powiedzmy zakaz dla prokuratury by ścigać za to, ale nic oficjalnego). Tak wiem "bo 3D", ale nadal to koalicja nie dowiozła.

Hamulcowym w tych sprawach okazał się być PSL. Błąd jaki popełnili, to zamiast od razu przywrócić kompromis aborcyjny i potem próbować liberalizować aborcję, to chcieli od razu liberalizować aborcję, przy dekryminalizacji wyszło szydło z worka i przez PSL oraz nieobecność kilku posłów z KO jak i też przez Giertycha, który się umyślnie wstrzymał od głosu to nie przeszło i od tej pory czekają na to, żeby Prezydentem został Trzaskowski.

23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Hołownia miał dobre show, ale tuz po wyborach parlamentarnych. Znudziło się. A może właśnie też nie potrafili tego show utrzymać w społecznościowych.

Owszem, z początku było bardzo ciekawe, lecz z czasem faktycznie tracili impet.

25 minut temu, Badalamann napisał(a):

Do ewentualnego końca koalicji najmniej 2,5 roku, także tu spokojnie.

Dlatego również myślę, że nawet jak przegrają bitwę o pałac, to będą próbować rządzić do następnych zgodnych z planem wyborów parlamentarnych.

• Confused 1
Opublikowano

Jest jakiś sondaż robiony na dużej próbie przy okazji exit polla na temat drugiej tury, oprócz tego który robiła republika? Tzn, pytali tych samych ludzi którzy dawali wyniki do exit polla, co zrobią w drugiej turze.

Opublikowano
1 minutę temu, aerial napisał(a):

Jest jakiś sondaż robiony na dużej próbie przy okazji exit polla na temat drugiej tury, oprócz tego który robiła republika?

Tam Nawrocki niedoszacowany i nawet nie mało.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...