Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ale 300zł? 300zł za grę na 12h? W życiu bym tyle nie dał.

A za to ludzie mają problem o gta 6 z możliwą ceną 100$ :boink:

Pamiętajmy, że ludki od lat płacą po 350ziko za CODy w premierę, gdzie singiel to 5h raptem :E tak, tak - multi. Ale niektórzy - jak ja - multi olewają ciepłym moczem i chcą tylko pooglądać spektakularne widoki, trochę postrzelać do AI.

Także 12h za 259 (bo za tyle PB sprzedawał/je wersję PS5) lub 200 (kluczyki), to wcale nie taki zły deal.

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Rozumiem że to problem dla dziecka ale tu raczej siedzą stare dziady co zarabiają po 28k w It albo na swoim:red:

Chyba nie chodzi w tym wszystkim o włażenie komuś w portfel, a nawet ten zarabiający 28k nie musi być od razu na tyle rozrzutny, żeby pakować miesięcznie np. 5k w gierki. 

Chodzi raczej o przelicznik płaca za pracę (czy dokładniej kwota x h gry) dla dewelopera i wydawcy. I tutaj się zgadzamy z kolegami, że gry są generalnie za drogie w stosunku do zawartości i stanu technicznego oraz zawartości samych wydań (cyfry na konsolach, cyfry w sklepie steam). Czy tak jest w wypadku RE:R? Jak dla mnie, nie. Chociaż przelicznik ma zdecydowanie gorszy niż np. BG3 albo DD2.

Opublikowano
8 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Zagraj w to na Vr to zmienisz zdanie.

Mówię o wszystkim co nie dotyczy atmosfery, a VR właśnie to poprawia, wraz z immersja postrzegania gry, ale nie jej projektu... To nie jest już RE pod względem rozgrywki i projektu lokacji oraz przedmiotów kluczowych, więc zdania nie zmienię nawet we VR na PS100. Już wolałbym zagrać w RE4 we VR.

A wracając do tematu. Techpowerup ma już test kart graficznych.

Opublikowano (edytowane)

Dlatego RT czasem lepiej wyłączyć, niż bawić się w półśrodki, ale PT wydaję się działać sensownie, poza wymuszony DLSS preset D oraz automatycznie włącza tryb performance z RR, ale przy RT nie można włączyć RR, a działa w 60fps 1080p DLSS Quality nawet na 5060ti 8GB...

Co innego że nawet rtx3060 ma 70fps na maksymalny bez RT 1080p, a rx7600 80fps w ich miejscu testowym...

Oh nie dodałem....

Rtx5060ti 16gb robi niby ~30fps w 4K PT, ale miejsce testowe Z Worms Gaming miało 20-30fps. Wszystko do zwykłej pokazówki, o rozgrywce wartej filmu...

17720974306933791445706716234955.png.f22f3b73f4c4c32713d2f6b493ddfba7.png

Edit. Będę narzekał, bo mogliby zrobić to sceneką, którą można pominąć i oby dało się przy ponownym przejściu, ponieważ będzie to katorga.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

Jak dla mnie w PT gra traci swój mrok, wszystko świeci się jak psu jajca, nawet opony. Mrok w tej grze jest mega istotny.

Dlatego lepiej było wyłączyć w poprzednich odsłonach, czasem psuło zamysł oświetlenie sceny... A problematyczne odbicia, które spartolili? Po prostu je wyłączyłem. :E RE3R świetnie grało światłem z tymi potworami w kanałach, nawet bez RT.

Ale tutaj może nie będzie tak źle, miasto jest w trakcie deszczu. 

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Rozumiem że to problem dla dziecka ale tu raczej siedzą stare dziady co zarabiają po 28k w It albo na swoim:red:

Jakbym tyle zarabiał to bym z chaty uciekł 8:E

22 minuty temu, Totek napisał(a):

Mrok w tej grze jest mega istotny.

Jak mgła w Silent Hill 

Opublikowano
33 minuty temu, Totek napisał(a):

Jak dla mnie w PT gra traci swój mrok, wszystko świeci się jak psu jajca, nawet opony. Mrok w tej grze jest mega istotny.

To czy bedzie mrok czy nie, nie zalezy od PT tylko od zamyslow tworcy gry niezaleznie od formy oswietlenia, a najbardziej poprawna masz z PT nie mowiac juz o tym, ze w dodatku cienie masz wtedy takie jak powinny byc i okluzje ;) Ale nie lepiej miec ciemny obraz bez szczegolow :hihot:

Opublikowano
Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Chyba nie chodzi w tym wszystkim o włażenie komuś w portfel, a nawet ten zarabiający 28k nie musi być od razu na tyle rozrzutny, żeby pakować miesięcznie np. 5k w gierki. 

Chodzi raczej o przelicznik płaca za pracę (czy dokładniej kwota x h gry) dla dewelopera i wydawcy. I tutaj się zgadzamy z kolegami, że gry są generalnie za drogie w stosunku do zawartości i stanu technicznego oraz zawartości samych wydań (cyfry na konsolach, cyfry w sklepie steam). Czy tak jest w wypadku RE:R? Jak dla mnie, nie. Chociaż przelicznik ma zdecydowanie gorszy niż np. BG3 albo DD2.

A Ty byś chciał zarabiać od x lat tyle samo? Ceny idą w górę za wszystko. Czasy gier do gazet za 19zł już nie wrócą.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A Ty byś chciał zarabiać od x lat tyle samo? Ceny idą w górę za wszystko. Czasy gier do gazet za 19zł już nie wrócą.

Uwierz na słowo, że to nie programista zarabia te dodatkowe zaiksy tylko dystrybutor / właściciel platformy.

Co do gier za 19 ziko, w PL chyba nigdy. Jeżeli cyferki przy nicku odpowiadają rocznikowi to powinieneś pamiętać czasopisma w PL z rozkładówką gier w bigboxach gdzie regularnie widywało się np. 199zł. Przypomnę, że średnia pensja np. w 1995 roku to było ca 7 stów.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Ja nie mam tyle rocznie :E a on tu o jakiś kosmicznych liczbach opowiada.

Nie mam hype na grę, choć wygląda ładnie i dla samej grafy bym sobie pograł ale to kiedyś, póki co to RE4 Remake czeka, ale ostatnio coś nie mam siły, jednak wolałbym klasyczne RE2/3 niż taka strzelanka. Oryginał ograłem, było to bardzo dawno temu.