Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak komus malo skradanek i zagadek to polecam Fatal Frame Crimson Desert. Jestem juz przy koncowce i na prawde fajny tytul. Walka niestety wymagajaca i na poczatku frustrujaca zanim sie ogarnie aparat ale na story do przejscia. Same zagadki moglyby byc trudniejesze ale ogiolnie atmosfera i fabula spoko. Graficznie tezjest dobrze. 

image.thumb.png.4925373add54f79416e57afbec973467.png

Opublikowano

Skończyłem. Grałem na średnim współczesnym. Zdecydowanie za dużo amunicji, kończąc etap "hotelowy" Grace miałem ponad 100 naboi do pistoletu i z 12 do Requiem, którego nie użyłem ani razu (no dobra, raz na samym początku). Leaonem też oszczędzałem Requiem aż się gra skończyła :E

Generalnie pierwsza połowa znacznie lepsza, późniejsze etapy zwłaszcza kompletowanie tego detonatora Leonem średnie. Ogółem jednak oceniam wysoko, dla mnie jeden z lepszych Residentów ale Biohazard chyba pozostaje na razie moją ulubioną częścią obok RE2.

Opublikowano
5 godzin temu, bleidd napisał(a):

Skończyłem. Grałem na średnim współczesnym. Zdecydowanie za dużo amunicji, kończąc etap "hotelowy" Grace miałem ponad 100 naboi do pistoletu i z 12 do Requiem, którego nie użyłem ani razu (no dobra, raz na samym początku). Leaonem też oszczędzałem Requiem aż się gra skończyła

Grałem na klasyku i też miałem zapas ammo oraz materiałów w sekcji Grace. Moim zdaniem w grze brakuje czegoś pomiędzy, bo luka między klasycznym a Obłędem jest ogromna. Ten drugi to tryb jest dla totalnych wyjadaczy, którzy mają wszystko obcykane na pamięć, bo jeden błąd i chwycenie przez zombiaka kończy się zgonem. No i przeciwnicy to gąbki na pociski, ładowanie w nich całych magazynków po prostu przestaje być fajne.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli ktoś nie chce całości to polecam oglądać chwile od 19:11, 39:40, 59:50 i 1:06:30, 1:28:12. Wątpię w ciekawy tryb mercenary i raczej nigdy w to nie zagram... 

Już wolę wrócić do uzależnienia od RTSów 1v1. :E Moje obawy i obserwacje potwierdziły się, nawet jest jeszcze gorzej. 
Jak to komentarze podsumowały - park tematyczny dla przeciętnego gracza, który tak naprawdę chce obejrzeć film. 

Kto jest głodny dobrego, rozwiniętego RE niech zagra w The Evil Within.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Pytanie do koleżeństwa, którzy dostali grę do nowych kart rtx 5070, 5080, 5090.

Czy po weryfikacji karty graficznej i aktywacji kodu od sklepu w Nvidia App dostajemy klucz do Steam, czy też jedyna możliwość aktywacji to powiązanie konta Nvidia App-Steam?

Nie ukrywam, że chciałbym sprzedać kod do gry (poczekam, aż gra pojawi się w GamePassie) i nie wiem czy muszę szukać potencjalnych nabywców tylko wśród posiadaczy kart Geforce, czy też reszta wchodzi w grę. 

Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Łączy konto.

3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@Dudzio(...) jednak z tego co koledzy pisali dostali normalnie kod steam łatwy do dalszej odsprzedaży bez zbędnego kombinowania.

%-)

Opublikowano

Ja dosłownie wszystkie Residenty uwielbiam czyli te od 1 do 9 oraz poboczne Revelations 1 i 2 oraz Zero. Nie grałem jeszcze jedynie w Code Veronica i czekam na remake, który wyjdzie w przyszłym roku. Nie rozumiem do końca krytyki szóstej i piątej części. Owszem, te dwie gry kompletnie odeszły od bycia horrorem i poszły w akcje, ale wciąż mają fajny gameplay, eksploracje, klimacik i świetne udźwiękowienie. Moje uwielbienie do tej serii zaczęło się właśnie od Residenta Evil 5 bo to był pierwszy Resident w jakiego zagrałem. Potem grałem w szóstkę i w obie części Revelations a następnie w 7 i 8 cześć a w międzyczasie remake 2 i 3. Niektórzy twierdzą, że piąta i szósta część może wielu graczy odstraszyć od tej serii a u mnie było wręcz na odwrót bo te gry mocno zachęciły mnie do grania w tą serię Za najlepszego Residenta uznaje Residenta Evil 4 Remake. Na 2 miejscu Village a na trzecim miejscu, tu wielu zaskoczę, ale dałbym szóstkę. Na razie przechodzę Requiem i kończę ośrodek. Na razie jestem zachwycony. Jeżeli Requiem utrzyma  ten świetny poziom do końca gry to wskoczy u mnie na 2 miejsce w rankingu. Gram na poziomie klasycznym bo ponoć na współczesnym gra jest trochę za łatwa a na klasycznym okazało się , że i tak jest  sporo tuszow do znalezienia i craftowania więc z miarę częstym zapisywaniem gry nie ma dużego problemu. 

Opublikowano (edytowane)

Miłość @Kadajo do 5090

„w grze włączyliśmy wszystko, co możliwe, w tym jakość DLSS”

Bez FG 60fps, z FGx2 110fps. Ja bym powiedział, że 5090 radzi sobie całkiem nieźle. Spokojnie można grać bez schodzenia z ustawień.

Screenshot_20260410-003051.thumb.png.f6ca3370e2e19eedfe7d8e73936b5315.png

Na gamegpu średni ~65fps bez FG.

Screenshot_20260410-003720.thumb.png.b3fc06ddbcc7a99dab63bc7b426274a5.png

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

„w grze włączyliśmy wszystko, co możliwe, w tym jakość DLSS”

Bez FG 60fps, z FGx2 110fps. Ja bym powiedział, że 5090 radzi sobie całkiem nieźle. Spokojnie można grać bez schodzenia z ustawień.

Na gamegpu średni ~65fps bez FG.

Wyłącz DLSS i FG cwaniaku.

Tak jak mowie 5090 nie radzi sobie tak samo jak 5080, różnica jest taka ze 5080 pada już w 2,5K a 5090 pada przy 4K.

Dziękuję dobranoc.

image.thumb.png.a42ac4d4659b4ba35102a3ef481d5611.png

image.thumb.png.778b4a27907571abffa69f17d483e444.png

Jeśli użyjesz obu technologii to wtedy faktycznie zmienia postać rzeczy, ale doskonale wiesz, że chodziło czystą moc kart.

Bo równie dobrze to ja sobie mogę włączyć DLSS i FG na swoim 4070 Ti  i ustawić nawet 2,5K.

image.thumb.png.01befe792af166fbb7f4011a54bec65b.png

No i patrz no tez sobie radzi to musi być super extra karta ...

Najlepsza beka byłby z tego ze pewnie i można by pograć w 4K ustawiając DLSS na P lub UP+FG2. Może zjechać z teksturami jakby się Vram zapchał.

Nie ważne jak sobie będziesz tłumaczył to wszytko, każda z tych kart wrzucona w swoja docelowa rozdzielczość zachowuje się tak samo.

Potrzebuje DLSS i FG żeby dało się grac, bo jak im to zabierzesz to zamieniają się w dosyć drogie urządzenia do pokazu slajdów.

I właśnie dlatego na mnie wrażenia nie robi żadna karta z serii 5xxx, łącznie z 5090.

Od są trochę lepsze, mają przewagę fejkowych klatek, ale ostatecznie potrzebują AI tak samo, jak mój już ponad 3,5 roczny 4070 Ti aby sobie pograć w tych 60 FPS w najbardziej wymagających tytułach.

• Upvote 2