Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli mielibyście nieograniczony budżet i wpływy - możecie zlecić sequel dowolnej gry. Co byście wybrali?

Ja mam kilka typów, które chodzą mi po głowie:

Dante’s Inferno 2 - byłem w szoku, że nie pociągnęli tego dalej. To mogła być godna konkurencja dla God of War. Aż trudno uwierzyć, że to wydało EA. :D 

Enslaved: Odyssey to the West - piękna, niedoceniona gra z unikalnym klimatem.

Days Gone - niby setting zajechany na milion sposobów, ale świat wciągał, a relacje między postaciami były naprawdę dobrze napisane. Chętnie bym tam wrócił.

Prey (2017) - świetny klimat stacji Talos, uczucie niepokoju, eksploracja i ta cudowna wolność w podejściu do problemów. Do tego świetne mechaniki z fizyką - zamienianie się w kubek czy kombinowanie z otoczeniem dawało masę frajdy. 

Jakie gry chcielibyście zobaczyć znowu jako pełnoprawną kontynuację?

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Prey zgadzam się.

Ja bym nie powiedział sequel ale jakąś kontynuację Mafii 2.

Polanie 2 również niby dwójka ale brakło kolejnej części.

Gorky o2.

The Suffering 3.

Ale może nie zrozumiałem tematu i chodziło tylko o części pierwsze jako jedyne. Dużo jest takich, ale jest dużo gier które zostały porzucone i słuch zaginął a miały potencjał.

Zresztą nawet Painkiller którego raczej ubiją....

Edytowane przez Keller
  • Like 1
Opublikowano

Zrozumiałeś dobrze. Chodziło ogólnie o gry, które zostały porzucone, a miały potencjał na coś więcej. Niekoniecznie musiała to być "jedyna część”.

The Suffering 3? No, to byłby ciekawy powrót. :D Klimat tam był gęsty jak smoła.

Opublikowano
Teraz, Jaycob napisał(a):

Zrozumiałeś dobrze. Chodziło ogólnie o gry, które zostały porzucone, a miały potencjał na coś więcej. Niekoniecznie musiała to być "jedyna część”.

The Suffering 3? No, to byłby ciekawy powrót. :D Klimat tam był gęsty jak smoła.

Ano był. Szczególnie w jedynce. Dużo różnych bestii. Mnie zawsze stresowały te wstawki z piskiem i jakąś jakby fotopamięcią z jakiegoś mordu.

Z kolei Gorky 01 głównie to taka nasza tania kopia Splintercella, ale pamiętam "jajogłowych". Dobry dubbing polski.

Polanie za sam klimat, trochę średniowieczna wioska i trochę magii. Swojskie.

Opublikowano
44 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Jeśli mielibyście nieograniczony budżet i wpływy - możecie zlecić sequel dowolnej gry. Co byście wybrali?

Ja mam kilka typów, które chodzą mi po głowie:

Dante’s Inferno 2 - byłem w szoku, że nie pociągnęli tego dalej. To mogła być godna konkurencja dla God of War. Aż trudno uwierzyć, że to wydało EA. :D 

Enslaved: Odyssey to the West - piękna, niedoceniona gra z unikalnym klimatem.

Days Gone - niby setting zajechany na milion sposobów, ale świat wciągał, a relacje między postaciami były naprawdę dobrze napisane. Chętnie bym tam wrócił.

Prey (2017) - świetny klimat stacji Talos, uczucie niepokoju, eksploracja i ta cudowna wolność w podejściu do problemów. Do tego świetne mechaniki z fizyką - zamienianie się w kubek czy kombinowanie z otoczeniem dawało masę frajdy. 

Jakie gry chcielibyście zobaczyć znowu jako pełnoprawną kontynuację?

hej, co masz na myśli mowiąc "cudowna wolność w podejściu do problemów".

ja podejście do tej gry robię średnio raz na rok, i zawsze kończy się tak samo, że chyba dochodzę do 2h albo nawet i nie i koniec... a uwielbiam klimat sci-fi..

Opublikowano
27 minut temu, samsung70 napisał(a):

ja podejście do tej gry robię średnio raz na rok, i zawsze kończy się tak samo, że chyba dochodzę do 2h albo nawet i nie i koniec... a uwielbiam klimat sci-fi..

Sposobów było trochę. Gra nie prowadzi za rękę, tylko daje graczu zestaw narzędzi i pozwala kombinować. Jak chciałeś gdzieś wejść, to mogłeś to zrobić "po bożemu”, ale równie dobrze mogłeś użyć działka GLOO, żeby zbudować sobie prowizoryczne schody, zamienić się w kubek i przecisnąć przez małą szparę w oknie, kombinować z otoczeniem... 

Opublikowano

Plusik za Freelancera, choć nigdy się to raczej nie wydarzy. Jedynkę przechodziłem dosłownie dziesiątki razy. Nie gram generalnie online, ale dla tej gry zrobiłem wyjątek, siedząc dobre 2 lata w dużym klanie na fanowskim serwerze.

Prócz tego Enslaved, Shadow of the Colossus, Lost Odyssey, Legacy of Kain Soul Reaver, Alpha Protocol. No i druga część fajnego, może nieco niedocenionego klasyka - Anachronox.

Z takich tasiemcowatych, chętnie zobaczyłbym Prince of Persia w stylu starej trylogii i nowego Splinter Cella. Sam Fisher>Solid Snake. 

• Upvote 1
Opublikowano

Thief. Świetne uniwersum porzucone. Niestety każda kolejna część poza 1-2 coraz gorsza, mniej złożona gameplayowo i bardziej uproszczona. Ale pierwsze 2, to topka gier w jakie kiedykolwiek grałem. Nic nie miało takiego klimatu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Star Wars: Republic Commando. Nawet otwarte zakończenie zrobili, ech. Fajny, lekko-taktyczny fps.

Z już wymienionych oczywiście Sleeping Dogs (miał być sequel, miał być spin-off, miała być filmowa adaptacja) i Beyond Good & Evil (niedługo minie 20 lat od pierwszego trailera kontynuacji). 

To tak na szybko. 

Update: Middle-Earth: Shadow of... Bardzo przyjemne grajdełka, na których kontynuacji szans nie ma po zamknięciu Monolith Productions. A jak już nazwa tego developera padła, no to FEAR.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Lypton napisał(a):

Star Wars: Republic Commando. Nawet otwarte zakończenie zrobili, ech. Fajny, lekko-taktyczny fps.

Niedawno wyszedł mod remaster, grałem sobie ponownie ale to już nie te emocje co wtedy :D 

Jeszcze Lord of the rings Battle for middle earth 2

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Sposobów było trochę. Gra nie prowadzi za rękę, tylko daje graczu zestaw narzędzi i pozwala kombinować. Jak chciałeś gdzieś wejść, to mogłeś to zrobić "po bożemu”, ale równie dobrze mogłeś użyć działka GLOO, żeby zbudować sobie prowizoryczne schody, zamienić się w kubek i przecisnąć przez małą szparę w oknie, kombinować z otoczeniem... 

Taka jest właśnie cudowna cecha immersive sim za co je lubię. System Shocki, Deus Ex, czy właśnie Prey.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, samsung70 napisał(a):

W tej grze można było strzelać gumowymi strzałkami w ekrany dotykowe, żeby wystukać kod otwierający drzwi.

@AndrzejTrg

Seuqel FEZa zabrał meltdown autora, Phila Fisha. Wszedł na twitterze w pyskówkę z dziennikarzem growym, wkurwił się i zabrał zabawki z piaskownicy (czyt. rzucił developing gier w cholerę i anulował FEZ 2).

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, galakty napisał(a):

Lord of the rings Battle for middle earth 2

Ten RTS to mój faworyt - możliwość przyzwania Aragorna i zrobienia miazgi z przeciwników to była czysta frajda. :D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Lypton napisał(a):

@AndrzejTrg

Seuqel FEZa zabrał meltdown autora, Phila Fisha. Wszedł na twitterze w pyskówkę z dziennikarzem growym, wkurwił się i zabrał zabawki z piaskownicy (czyt. rzucił developing gier w cholerę i anulował FEZ 2).

Właśnie coś kiedyś czytałem odnośnie dwójki, i że tam jakieś awarie były ale że aż tak to nie wiedziałem. Ale gierka była fenomenalna, tak kombinowałem przy niej jak kiedyś przy Neverhoodzie :D dużo graczy ją pewnie odrzuciło bo trzeba było myśleć :E 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Lypton napisał(a):

Gość był ogólnie mocno niestabilny emocjonalnie, po tym ile czasu i energii zabrała mu praca nad jedynką to mam wrażenie, że szukał wymówki by się wycofać bo był tym po prostu wypalony, ten dziennikarz spadł mu z nieba by dorobić ekstra ideologię i postawić się w miejscu ofiary.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1