Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dali wczoraj demo na Steam z dwoma levelami.

Optymalizacja fatalna. Grafa to takie 6/10 a i tak na Ultra bez skalowania rozdziałki na kompie z sygnaturki i 1440p spada do 50 fps i komp zaczyna szumieć. Brak DLSS tylko gówniany, zamglony, niewyraźny FSR na którym i tak spada poniżej 75 fps. Nie no, optymalizacja dramat i się nie chce grać i zważać na inne rzeczy. Śmiechowe i nierealistyczne te przecinanie na pół zombiaków jak masło, ale daje to jakiś fun.

Tak czy siak z taką optymalizacją to olać. To powinno mieć 200 fps bez DLSS którego i tak nie ma. I jeszcze crash i wywaliło z gry.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Mam wrażenie ze gra złapała ostry spadek jakości jesli chodzi o grafike i gameplay.. demo które ogrywałem kilka miechów temu było ładniejsze wizualnie i na bank grzebali coś przy poziomie trudności.. poprzednie demo było trudniejsze a teraz jest za łatwo.

DLSS ma być dostępny na premiere jak coś ;) 

Opublikowano
14 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

na bank grzebali coś przy poziomie trudności.. poprzednie demo było trudniejsze a teraz jest za łatwo.

Sporo ludzi narzekało na jedną walkę tak naprawdę z gościem pobocznym, którego wcale nie trzeba było bić jak pamiętam. Można by było do niego wrócić po dokokszeniu postaci.
Teraz jakby postać jest silniejsza, albo po prostu nie ma takich przeciwników na razie pokazanych którzy są na wyższym poziomie niż gracz.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Keller napisał(a):

Sporo ludzi narzekało na jedną walkę tak naprawdę z gościem pobocznym, którego wcale nie trzeba było bić jak pamiętam. Można by było do niego wrócić po dokokszeniu postaci.
Teraz jakby postać jest silniejsza, albo po prostu nie ma takich przeciwników na razie pokazanych którzy są na wyższym poziomie niż gracz.

Właśnie po tym zauważyłem że coś zmienili w poziomie trudności, bo tego gościa który pilnował skrzyni zaraz na samym początku dema (uliczka na prawo) było ciężko pokonać nawet po dopakowaniu postaci, a w nowej wersji uwlilem go za pierwszym razem bez potrzeby dotarcia do pierwszego ogniska. 

Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 08:58, dawidoxx napisał(a):

Właśnie po tym zauważyłem że coś zmienili w poziomie trudności, bo tego gościa który pilnował skrzyni zaraz na samym początku dema (uliczka na prawo) było ciężko pokonać nawet po dopakowaniu postaci, a w nowej wersji uwlilem go za pierwszym razem bez potrzeby dotarcia do pierwszego ogniska. 

Jesteś pewny, że mówisz o tym samym gościu? Bo tam teraz jest droga zablokowana zanim nie mamy tego podpalenia.

I jak wracasz to już możesz mieć 2-3 poziom.

On mnie ubił akurat, choć nie miałem 100% zdrowia i raczej próbowałem go parować/kontrować. Ale możliwe, że jest trochę słabszy bo wtedy 1-2 ataki i dead.

Opublikowano (edytowane)

Nie no, patrząc jak ta produkcja wygląda, jaki mały teren działań a co za tym idzie wielokątów a jakie ma wymagania to śmiech na sali. Jak pisałem wyżej tam powinno być 200fps na Ultra bez DLSS a na moim kompie są spadki do 50 fps a chyba nawet więcej a komp zaczyna suszyć jakby jakiś ultra piękny benchmark na 100% szedł a nie taka lewa grafa.

Ostry kupsztajn. Do zaorania.

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 1
Opublikowano

Fajnie się tłucze mobki. Dziwnie tylko doskakuje nasza postać, jak uderzamy. Boss trudny się wydaje. Kurcze, na soulsy jestem za słaby, więc odpuszczę sobie, ale ogólnie spoko się zapowiada. U mnie tnie czy wezmę dlls p czy dlss b/q + fgx2.

Opublikowano

U mnie nic się nie dzieje, a mam słabszy sprzęt. Bardzo płynne i bez stutteringu.

Poczucie 40 fps może to kwestia efektów graficznych typu rozmycie? Też warto powyłączać wszystkie i zobaczyć co się zmienia.

• 2 tygodnie później...