Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to już bardziej niż dobrze. Jakieś UV na tej karcie masz i OC Vramu? Bo jak nie to idzie jeszcze trochę ugrać wydajności. Teraz to już mnie aż skręca aby pograć ale zassało dopiero 89 giga 

Opublikowano
Teraz, Art385 napisał(a):

No to już bardziej niż dobrze. Jakieś UV na tej karcie masz i OC Vramu? Bo jak nie to idzie jeszcze trochę ugrać wydajności. Teraz to już mnie aż skręca aby pograć ale zassało dopiero 89 giga 

-35mv i -15% Power limit , vramu nie tykałem,kiedyś miałem zrobione konkretnie oc i uv ale mi zresetowało i teraz tak o ustawiłem bez żadnego sprawdzania, wieczorkiem sie może pobawie coś tam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

udało Wam się odpalić Forze z działającym Afterburnerem?

Gdyby ktoś miał taki problem w RTSS trzeba zmienić poziom wykrywania aplikacji na Low

Edytowane przez arkadio21
Opublikowano

5070ti tym bardziej nie jest :E 

4 minuty temu, arkadio21 napisał(a):

udało Wam się odpalić Forze z działającym Afterburnerem?

Tak działa, jak ci nie działa to zaktualizuj na inną nowszą wersję.

Opublikowano
3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Regres w samochodówkach niesamowity. Kiedyś - najlepsza grafika bo zamkniety świat więc można było dać coś ekstra. Teraz to cienie i oświetlenie utknęły w technologii z 2010r. Wrzucili tylko RT kilka lat temu więc auta i woda błyszczą się jak psu jajca, a poza tym to tyle.

Z filmiku wyżej - FH3 wygląda tylko gorzej ze względu na widocznie nizszą rozdzielczość tekstur. Podkręcić to do współczesnych czasów i różnica między FH3 i FH6 się zaciera prawie do zera.

Forza pójdzie na Steam Decku, coś za coś :E 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, caleb59 napisał(a):

W sprawie cen poszczególnych edycji tej gry, w szczególności Premium to tyle mam do powiedzenia w tej sprawie Microsoftowi...

FH5 podobnie kosztowała jeśli chodzi o MSRP, ale tutaj masz już promocje na premierę, premka z dlc za 300 zeta z małym hakiem idzie wyrwać :E A standard w cenie podobnej do Srakova zbugowanego.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
9 minut temu, caleb59 napisał(a):

W sprawie cen poszczególnych edycji tej gry, w szczególności Premium to tyle mam do powiedzenia w tej sprawie Microsoftowi...

O to ja rano 

Opublikowano
39 minut temu, Kadajo napisał(a):

2H za mną jest pięknie. Zdecydowanie to nie jest FH5, zdecydowanie jest lepiej i jeździ się lepiej. Prawdę mówiąc, jeździ się podobnie jak w FM8, przynajmniej Sylvia :skacze:

Mało gralem w FM8 ale to fakt lepiej jeździ a to wyczułem już odrazu nie ma tak ze w 4i5 na zakrętach lecisz jak przecinak oj nie tu naprawdę trzeba hamować i to jeszcze jeździć precyzyjnie bo jak zahaczysz o barierki to kaput.

a co do botów to gram na wybitnym i szczerze jest ciut trudniej niz poprzednio.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, lukadd napisał(a):

A standard w cenie podobnej do Srakova zbugowanego.

Też mu się oberwało za cudowanie z cenami lata temu.

Żeby była jasność - ja nie krytykuję kupujących tylko Microsoft za cash grab. Sam bym w to zagrał bo od dłuższego czasu mam jakiegoś głoda na tego typu wyścigi ale najchętniej to bym ćwiknął w Gran Turismo 7 port na PC.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, caleb59 napisał(a):

najchętniej to bym ćwiknął w Gran Turismo 7 port na PC.

Wczoraj grałem w GT7 na PS5 Pro, 
Forza Motorsport przy tym co oferuje GT7... Dobrze, że to studio Turn10 zamknęli. 
Teraz jak ktoś stoi przed wyborem konsoli i patrzy na system sellery, nie da się już nabrać na tego śmiecia FM i wybierze PS5 dla Gran Turismo 7.

Może mi ktoś zrobić screeny w FH6 z telemetrii - każdego ekranu i zrobić upload np tu : www.imageshack.us
Telemetrię włączało się chyba strzałką w lewo na padzie, lub klawiszem T.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
37 minut temu, caleb59 napisał(a):

najchętniej to bym ćwiknął w Gran Turismo 7 port na PC

7 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Wczoraj grałem w GT7 na PS5 Pro, 
Forza Motorsport przy tym co oferuje GT7... Dobrze, że to studio Turn10 zamknęli. 
Teraz jak ktoś stoi przed wyborem konsoli i patrzy na system sellery, nie da się już nabrać na tego śmiecia FM i wybierze PS5 dla Gran Turismo 7.

Ja bym chciał właśnie Horizon na torach, ale Motorsport im nie wyszło i zamknęli. Portu GT7 nie będzie, generalnie brak alternatywy i sam co chwilę się waham nad kupnem PS5 tylko pod GT7 i nawet PSVR2.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galakty napisał(a):

Ja bym chciał właśnie Horizon na torach, ale Motorsport im nie wyszło i zamknęli. Portu GT7 nie będzie, generalnie brak alternatywy i sam co chwilę się waham nad kupnem PS5 tylko pod GT7 i nawet PSVR2.

Jak się zastanawiasz, to możesz wziąć używkę PS5 Pro, zawsze można sprzedać bez większej albo żadnej straty.
Ogólnie GT7 jest ponad konkurencją, wyścigi rankingowe, rozbudowana kariera która prowadzi przez motoryzację świata opowiadając jej historię; historia wyścigów, historia aut, Tam jest teraz tego tyle, że nie ogarnąłem jeszcze wszystkiego.
Sam model prowadzenia aut robi wrażenie, tzn. nie jest to Iracing i LMU, ale coś pokroju lub nawet lepsze od Project Cars 2.

Ale najważniejsze, że czuć pochodzenie spod ręki ludzi, którzy kochają motoryzację. Smaczki overlaye, jak widoczne wychylenie kierownicy/gałki, overlay który informuje o zakresie działania gazu/hamulca jak w iracing. Overlay który pokazuje działanie ABS itp itd.
Ogólnie sporo rzeczy, które pochodzą od ludzi którzy ogarniają i wiedzą co robią.

Narzekałem na Forze Motorsport, wczorajsze doświadczenie spowodowało, że nie lubię jej jeszcze bardziej xD

Edytowane przez MaxxGroo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Narzekałem na Forze Motorsport, wczorajsze doświadczenie spowodowało, że nie lubię jej jeszcze bardziej xD

De gustibus. 

Jeśli ważna jest oprawa, to FM jest pod tym względem goła. 

Ale głupotą jest mówić, że gra jest zła bo nie jest taka jak inna gra. Chciałbyś żeby były takie same? Po co? 

Skoro podoba Ci się oprawa, to masz grę która ją oferuje. 

I się nią ciesz, wszystko się zgadza. 

Ale jednoczesne twierdzenie że FM8 to zła gra, według mojej wiedzy jest wynikiem niewiedzy. 

Obejrzałem wczoraj filmiki z FH6 i mocno ściągnąłem cugle chęci zakupu. 

To jest "więcej tego samego" w klimacie kolekcjonowania i oprawy. 

I wsiadłem do FM8 i tylko się utwierdziłem, że to dobra gra, jeśli chcę jeździć w stylu symulacyjnym. 

Ale ja wiem jak poustawiać kierownicę i samochód. 

A to jest klucz do tego, żeby poczuć sedno. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
27 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Jak się zastanawiasz, to możesz wziąć używkę PS5 Pro, zawsze można sprzedać bez większej albo żadnej straty.

Używek PS5 Pro mało jest, a ceny prawie jak nowa ze sklepu... Chyba że źle szukam ;)

Wolałbym zwykłą z napędem.