Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nigdy nie kolekcjonowałem samochodów :D

Chyba w żadnej FH nie miałem więcej jak 100 czy 200 

A w samej grze jeździłem pewnie 5-10 :hihot:

Nie liczę oczywiście jakiś eventów gdzie dostajesz samochód i jedziesz.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Każda droga w tej grze jest szeroka jak autostrada. 

W zasadzie chodziło zawsze o trzymanie kierunku do celu. 

Mnie palce bolą od przytrzymywania spustu jako gazu... "do dechy". 

Edytowane przez tekkno
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi one same wpadały,

Mam ich ponad 500 w FH4 i FH5, jeździłem może 30 różnymi w kółko, bo reszta aut w wyścigach online to śmietnik - Zapychacze nagrody.

Mozna marnować czas na dostrajanie ich, żeby później przegrać z kimś kto jedzie czymś po prostu lepszym w klasie.

Opublikowano

Ja z kolei uzbierałem prawie wszystkie auta w 3,4 i 5. Za to tuningu w ogóle nie dotykam, bo do gry z AI offline nie jest potrzebny, najwyżej ściągam jakiś polecany setup z reddita żeby zaliczyć eventy.

Opublikowano
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja tam nigdy nie kolekcjonowałem samochodów :D

Chyba w żadnej FH nie miałem więcej jak 100 czy 200 

A w samej grze jeździłem pewnie 5-10 :hihot:

Nie liczę oczywiście jakiś eventów gdzie dostajesz samochód i jedziesz.

Mnie to rozwala, po pierwszym wyścigu potrafisz dostać auto które bije 90% stawki i w sumie do końca gry nim jeździć można xD 

Nawet NFS ma lepiej zrobioną progresję. 

Opublikowano
47 minut temu, azgan napisał(a):

Tych które były już w praktycznie "wszystkich" poprzednich częściach* :hihot:

Elektryki też są?:E

19 minut temu, tekkno napisał(a):

Każda droga w tej grze jest szeroka jak autostrada. 

W zasadzie chodziło zawsze o trzymanie kierunku do celu. 

Mnie palce bolą od przytrzymywania spustu jako gazu... "do dechy". 

Polecam:thumbup:

41guyIn8KWL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, some1 napisał(a):

Ja z kolei uzbierałem prawie wszystkie auta w 3,4 i 5. Za to tuningu w ogóle nie dotykam, bo do gry z AI offline nie jest potrzebny, najwyżej ściągam jakiś polecany setup z reddita żeby zaliczyć eventy.

Tuning w FH to dla mnie kończy się na "zainstalowaniu" najlepszego setup'u online i auto nagle ma 999HP, ogólnie to jest taka bzdura ze głowa mała.

Dlatego ja nigdy tuningu praktycznie nie tykam, bo dzięki temu właśnie jest jakieś zróżnicowanie między tymi samochodami.

• Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Już w 3 były 8:E

I co ciekawe na trójce Tesle się skończyły, w nowszych grach nie ma, podobno Tesla całkiem wycofała się z marketingu w grach.

Podobnie jak Rolls-Royce.

Oczywiście są elektryki innych marek.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Tuning w FH to dla mnie kończy się na "zainstalowaniu" najlepszego setup'u online i auto nagle ma 999HP, ogólnie to jest taka bzdura ze głowa mała.

Dlatego ja nigdy tuningu praktycznie nie tykam, bo dzięki temu właśnie jest jakieś zróżnicowanie między tymi samochodami.

Mnie chyba najbardziej boli, że po takim "tuningu" zmienia się dźwięk samochodu, z normalnego i fajnego na taki sztuczny. To samo w FM8 jest, porobisz części i nagle kosiarka się robi z fajnej V8. 

Opublikowano
57 minut temu, galakty napisał(a):

Mnie chyba najbardziej boli, że po takim "tuningu" zmienia się dźwięk samochodu, z normalnego i fajnego na taki sztuczny. To samo w FM8 jest, porobisz części i nagle kosiarka się robi z fajnej V8. 

W FM8

Dla kierowców: aero, mechanika i opony, bo wpływają na balans. 

Dla pilotów: silniki, no można odlecieć. 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

To tuning można zrobić samemu :D Dźwięk auta zmienia się tylko jak robisz swapa lub wydech i minimalnie jak wymienisz dolot. Ludzie połowa zabawy w forzie to jest szukanie najlepszego tuningu i robienie setupów pod siebie albo pod to co chcemy uzyskać. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, KamcioGF napisał(a):

Ludzie połowa zabawy w forzie to jest szukanie najlepszego tuningu i robienie setupów pod siebie albo pod to co chcemy uzyskać. 

Szczególnie jak się chce bić rekordy na określonych specyficznych wyzwaniach, określonym terenie, skocznie itp. to dłubanie, ustawianie pod siebie i konkretny odcinek robi robotę.

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Z tuningiem w Forzie to jest śmiech,

Asysty jak stabilizacja na maks, sterowanie na normal i uber nadsterowny setup którym zdrowy człowiek bez wspomagaczy nie ma szans pojechać.

Taka jest forza.

Jeżeli ktoś czerpie przyjemność z kolekcjonowania aut, a nie jeżdżenia nimi , to jeszcze więcej dopaminy dostanie wygrywając na online wykorzystując ułomność gry.

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Forza to nie tylko wyścigi. Z tuningiem i grzebaniem w nim największą frajde mi dają określone wyzwania. Np. skocznie, szczególnie jak są jakieś w terenie gdzie mamy ograniczony dystans na rozpędzenie się. Nie wystarczy wziąć byle jakiego ustawienia i włączyć asysty. Nic to nie da. Trzeba ustawiać auto pod dane wyzwanie tak, aby osiągnąć na określonym odcinku max prędkość przed skocznią i do tego nie stracić jej na np. hopkach po wylądowaniu, a bywały takie skocznie gdzie hopki przed skocznią skutecznie to utrudniały i trzeba było podejść do wyzwań i bicia kolejnych rekordów konkretnie z ustawieniami.

Większość graczy pewnie się w to nie bawi, a mnie czasami złapie i potrafię przesiedzieć dłubiąc w ustawieniach i testując różne najazdy i sobie robić wyniki :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1