Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na 99% kupię na Windows Store, mam tam wszystkie moje Forzy - Ale dopiero po premierze, jak oceni to ktoś chłodnym okiem. 

Nawet nie żal mi tych 160zł, lekką ręką wydałem 400zł na Steam Controller, po prostu nie mógłbym spojrzeć sobie samemu w oczy, gdybym zapłacił za marny reskin.

Poczekam do premiery.

• Upvote 2
Opublikowano

Forza jak każda inna tylko, że mapa w Japonii :E To już wiadome.

Każdą brałem w premce wraz z dlc i w każdej setki godzin, tu będzie to samo. 

Premierowo czy będą jakieś babole i niedoróbki to na pewno będą tak samo jak i w poprzednich.

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Ja na 99% kupię na Windows Store, mam tam wszystkie moje Forzy - Ale dopiero po premierze, jak oceni to ktoś chłodnym okiem. 

Nawet nie żal mi tych 160zł, lekką ręką wydałem 400zł na Steam Controller, po prostu nie mógłbym spojrzeć sobie samemu w oczy, gdybym zapłacił za marny reskin.

Poczekam do premiery.

150 zł to max za DLC z nową mapą 😉

Opublikowano

Jak ktoś jeszcze nie kupił a by chciał wersje premium na MS to będe mieć do sprzedania jak mi przyjdzie z Eneby...

Sprzedaje, bo jestem debilem XD i mam dwa klucze , po czym sie okazalo ze refunda juz nie moge zrobic %-)

W Piątek powinno być za 260 moge puścić :sciana:

Opublikowano

FH5 i FM obsługują wszystko z xinput.

Vjoy, fanatec, różne kontrolery.

Problem, bo niektóre typuje jako kierownica i wyłącza wspomaganie dostępne tylko dla gamepadów.

Wtedy trzeba użyć x360ce do emulacji pada od xboxa.

Ogólnie jak to w Microsofcie, bałagan.

• Sad 1
Opublikowano

Jak ktoś ma zamiar na mozy jeździć to jest nowy pithouse beta z wsparciem do fh6 bo widziałem że obecnie ffb na nich nie działa. 

Ja dopiero od 19 więc liczę że do tego czasu jakieś większe błędy naprawia i się na luzie pogra później :)

Opublikowano
30 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Ogólnie jak to w Microsofcie, bałagan.

Kaplica, nie chce mi się tak męczyć żeby pad od PS5 działał poprawnie, co to za jaja że w 2026 roku tego ogarnąć łatwo nie idzie? :E 

Pod SteamOS podpinam i działa :E 

Opublikowano (edytowane)

@galakty

Przez Steam można chyba każdy wykrywany przez niego kontroler podpiąć? Zmapować nawet jako klawiaturę i stworzyć proste makra.

STEAM ma dodatkową obsługę kontrolerów PS5, switch

Włączasz steam input i możesz zmapować wszystko jak chcesz .

Ps. FH5 Windows Store podpiąłem przez Steam i grałem przez Steam Remote na kanapie i smartfonie z 8bitdo ultimate 2c.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Ja też mam nadzeję, że dodadzą pełne wsparcie dla Dualsense razem z haptyką skoro gra będzie dostępna na PS5. Niestety obawiam się, że jeśli na PC w ogóle dodadzą haptykę to zrobią to dopiero po premierze gry na PS.

A Microsoft jakoś nie spieszy się aby zrobić nową wersję swojego kontrolera z haptyką :kwasny:

Opublikowano

Jak już wyjdzie na PS5 to na pewno dodadzą pełne wsparcie dla pada od Sony, ale teraz wątpię. 

Ale jak dla mnie to obojętne bo i tak nie lubię grać i jeśli nie muszę to nie gram na padzie Sony :E 

Opublikowano

Jutro będę miał okazje pograć w GT7  na kontrolerze PS5 Edge (pro) z customowymi gałkami z Hall Effect.

800zł za kontroler i 400zł za przeróbke gałek. Dla mnie taka cena za pada to kosmos, ale gość to fanatyk call of duty.

Opublikowano
1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

Jak już wyjdzie na PS5 to na pewno dodadzą pełne wsparcie dla pada od Sony, ale teraz wątpię. 

Ale jak dla mnie to obojętne bo i tak nie lubię grać i jeśli nie muszę to nie gram na padzie Sony :E 

A do 5 dodali?