Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, trepek napisał(a):

Zdecyduj się, czy chodzi Ci o zmiany modelowe 2024 a 2025 czy zmiany przed pandemią/po pandemii.

Jak już zdecydujesz się to daj mi znać jakiego czasookresu się trzymamy i jakiej generacji Kugi. Skaczesz po datach i generacjach jak Schreiberowa po męskich członkach, nie nadążam.

To czytaj do czego się odnosisz i może jednak chyba czegoś nie ogarnąłeś.

Nie było zmiany modelowej 2024/2025. MK3 weszlo w 2021 a lift był w 2024.  Ew zmiany modelowe o których zapewne mówisz (lift) odnoszą się do wprowadzenia kugi o oznaczeniu (salony, oferty, konfiguracje) jako MK3, Kuga 2024. Ale model, generacja wciąż jest ta sama, oznaczona jako MK3 2021-

Różnice o których mówiłem dotyczą roku produkcyjnego tego samego modelu, czyli polift MK3 2024 w stosunku do tego samego modelu MK3 2024 ale wyprodukowanego po pierwszej połowie 2025. 

We wcześniejszych postach pisałem, że np ludzie odbierali w lipcu-sierpniu kugi z asystentem parkowania a ta sama konfiguracja (st line X) odebrana wrzesień i później nie mają go już. Producent cichaczem usunął funkcje z pakietu będącego standardowym wuposazeniem zostawiając bezużyteczny przycisk z oznaczenie asystenta parkowania. 

Drugi akapit, który cytujesz odnosi się do informacji jakich dotarłem o stosowanych glosnikach z których wynika że w poprzednich generacjach (czyli MK2, MK1) stosowano lepszej jakości głośniki. Okolice pandemii, czyli 2021 (+/-) to jeszcze MK2 i wchodzące MK3. Nie określono kiedy.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

:metal:

W dniu 20.11.2025 o 09:07, galakty napisał(a):

No jak Ci soft i skrzynia pasuje to faktycznie nie przekonam :D 

No faktycznie z tym softem w Mazda 2 nie najlepiej - koleżanka ma takie coś najnowszej generacji i nie czyta pendrive (z muzyką) 64GB FatFs ... w poniedziałek zapytam czy czyta po przeformatoeaniu do NTFS. Niestety nie da się w Win 11 sformatować tak dużego pena do starodawnego Fat32. Także no faktycznie, soft w autach "bardziej znanych", to nie to samo co w "byle Chińczykach" :smiech:

13 godzin temu, galakty napisał(a):

Te pierwsze bo Chińczyki tracą aktualizacje po 6 msc od premiery...

:smiech:Dziwne, na moim Xiaomi z 2020r jakoś mam aktualizację androida z 2024r - długie te 6 miesięcy.

W dniu 20.11.2025 o 09:55, galakty napisał(a):

Jedyna wada Dacii to brak bezpieczeństwa przy wypadku. 

No, to taki subtelny detal. (sarkazm)

Dla mnie bezpieczeństwo to jedna z najważniejszych cech auta (tuż obok niezawodności).

Opublikowano
10 godzin temu, Petru23 napisał(a):

To czytaj do czego się odnosisz i może jednak chyba czegoś nie ogarnąłeś.

Nie wiem po co drążysz temat i siebie pogrążasz. Odnoszę się tylko do tego co wyboltowane w Twojej wypowiedzi.

W dniu 21.11.2025 o 08:59, Petru23 napisał(a):

Testowy egz 2024 znacznie różni się od egz wyprodukowanych po połowie 2025 pod kątem jakości wykonania i wyposażenia. Brak asystenta parkowania (po prostu sobie zniknął bez informowania, foldery go wyszczególniają), brak głośników b&o (tylko logo na podszybiu), jakość spasowania zła

Nie wiem po co te tłumaczenia:

10 godzin temu, Petru23 napisał(a):

Drugi akapit, który cytujesz odnosi się do informacji jakich dotarłem o stosowanych glosnikach z których wynika że w poprzednich generacjach (czyli MK2, MK1) stosowano lepszej jakości głośniki. Okolice pandemii, czyli 2021 (+/-) to jeszcze MK2 i wchodzące MK3. Nie określono kiedy.

Skoro wyraźnie piszesz o porównaniu testowego egz 2024 i tych wyprodukowanych po 2025.

Nawet przytoczę pełen Twój cytat: 

W dniu 21.11.2025 o 09:12, Petru23 napisał(a):

Odwrotnie. Zostało tylko logo na maskownicy (z drzwi zniknęło) a w środku siedzą zwykle fomoco czy tam Motorcraft. Już rozbierali boczki kugi i wrzucali fotki ;)

Gdzie tutaj informacja, że odnosisz się do MK2?

Powiedz mi proszę, czy Ty prowadzisz w głowie jakiś dialog sam ze sobą i konkluzję z tego dialogu wklejasz tutaj na forum pomijając pewne wątki, które poruszyłeś sam ze sobą? Powiedz mi kochany Petru23, po co wplotłeś w ten wątek generację MK2 i MK1 skoro ja rozmawiam z Tobą o zmianach między rocznikami 2024 i 2025. Odnoszę wrażenie, że z kimś o czymś rozmawiałeś, ta rozmowa zaczęła zahaczać o jakość stosowanych głośników przez Forda w różnych generacjach modelu i dalej kontynuujesz ten wątek ze mną, chociaż ja dalej jestem przy latach 2024 i 2025 :E 

Opublikowano

a potem zdziwienie, ze chinczyki sie sprzedaja :hahaha:zachodni automotive w (_!_) ma klienta, szczegolnie takiego "kowalskiego", bo przez lata wychodzili z zalozenia, ze klient kupi wszystko co mu sie wcisnie. byle :kupa:. ale zarlo, zarlo i zdechlo :E

Opublikowano
W dniu 22.11.2025 o 01:04, Kyle napisał(a):

koleżanka ma takie coś najnowszej generacji i nie czyta pendrive (z muzyką) 64GB FatFs

nie zadziała ani NTFS ani exFAT (który powinien). Pewnie pamięć jest za duża i powinna być nie większa niż 8 lub 16GB więc będziesz musiał wydzielić partycję.