Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a potem zdziwienie, ze chinczyki sie sprzedaja :hahaha:zachodni automotive w (_!_) ma klienta, szczegolnie takiego "kowalskiego", bo przez lata wychodzili z zalozenia, ze klient kupi wszystko co mu sie wcisnie. byle :kupa:. ale zarlo, zarlo i zdechlo :E

Opublikowano
W dniu 22.11.2025 o 01:04, Kyle napisał(a):

koleżanka ma takie coś najnowszej generacji i nie czyta pendrive (z muzyką) 64GB FatFs

nie zadziała ani NTFS ani exFAT (który powinien). Pewnie pamięć jest za duża i powinna być nie większa niż 8 lub 16GB więc będziesz musiał wydzielić partycję. 

Opublikowano

Dziś przejechałem się dość sporo MG HS Hybrid+ kuzyna. Zaskoczyło mnie jak dobrze w środku spasowane wszystko jest. No nie jedna inna marka mogłaby wziąć przykład..

Wrażenie że jazdy? Całkiem spoko, naprawdę nic większego do zarzucenia nie mam..

Jedyne co mnie irytowało to tablet I wszystko ustawiane z poziomu komputera.

• Upvote 1
Opublikowano

Bmw obecnie to jest żart, jeżeli patrzymy na relację ceny do wykonania. 

Problem jednak jest powszechny i jak widzę gdzieś na konsoli środkowej (albo tunelu) piano black to z góry wiem, że będzie trzeszczeć :E

Tak w ogóle, już pomijając jakość materiałów foteli, plastików to generalnie jakość wykonania elementów, których nie widać (podwozie) też zakrawa na kpinę. 

Ostatnio to mnie położyło na łopatki:

https://youtu.be/JBdGyUwvydU?si=NPMS6_LUa6nMKAuX

Cudowne jest zwłaszcza to jedno łączenie blach z kilku centymetrową dziurą. Przyspieszona (w trybie turbo) biodegradacja w pakiecie 😉

• Like 1
Opublikowano

tam moze byc sloma ryzowa, somsiad nie zaglada, a na zewnatrz i wewnatrz wyglada lepiej niz "klasa premium" :cool: niby dlaczego ali jest/bylo tak popularne.

https://www.money.pl/pieniadze/sprzedaje-650-nowych-aut-miesiecznie-ujawnia-nowy-silny-trend-7226677401684832a.html

"W jego ocenie Polacy są praktyczni, analizują stosunek ceny do wyposażenia, a długie gwarancje, nawet siedmioletnie, mają dla nich znaczenie - mówi."

slowa nie ma o jakosci, bo "szlachta na kon wsiedzie, i jakos(c) to bedzie" :flaga2:

• Upvote 1
Opublikowano

Te Jajco z urwanym kołem to z  wczoraj Tychów. Chłop przywalił w wysepkę, nie dostosował prędkości do warunków na drodze.

Jak gówniane muszą być tam części, skoro urwało wahacz przy mocowaniu do sań. Było już takich zdarzeń tysiące z europejskimi samochodami, i owszem pognie w diabły wahacz i drążek, ale nie urwią się jakby je ktoś piłą odciął :E

a oto sprawczyni wypadku xD

Screenshot_20251203-051742.png

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Było już takich zdarzeń tysiące z europejskimi samochodami, i owszem pognie w diabły wahacz i drążek, ale nie urwią się jakby je ktoś piłą odciął :E

... chyba że auto miało wadę fabryczną, jak czytałem o jakimś chińczyku (jakaś seria jakiegoś modelu miała tam coś niedospawane, bo spawarka w fabryce miała awarię, a jak się skapli, to już X aut pojechało na drogi)

Opublikowano
30 minut temu, Kyle napisał(a):

... chyba że auto miało wadę fabryczną, jak czytałem o jakimś chińczyku (jakaś seria jakiegoś modelu miała tam coś niedospawane, bo spawarka w fabryce miała awarię, a jak się skapli, to już X aut pojechało na drogi)

Ale będzie akcja serwisowa?

image.jpeg.063be46e4744d5cc655af20b063fe9cb.jpeg

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Te Jajco z urwanym kołem to z  wczoraj Tychów. Chłop przywalił w wysepkę, nie dostosował prędkości do warunków na drodze.

Pytanie przy jakiej prędkości uderzył. Choć i tak żeby wyrwało całą kolumnę to trochę słabo, raczej sama piasta/wahacz bym liczył że się urwą. 

Opublikowano

chińczyk z ładnie zabudowanym tabletem co jest na razie rzadkoscią u nich, można, można... auto nawet niebrzydkie 
ale jak to u chińczyków bywa jest pełno niespodzianek 

- cienka powłoka lakiernicza
- napęd tylko na przód
- brak zabezpieczenia antykorozyjnego pod spodem
- w tak duzym aucie klasycznie po chińsku silniczek 1,5 turbo

ale są i plusy

+ nawet spoko kamery
+ szyberdach (jesli ktos lubi,dla mnie to minus)
+ jak juz wspomniałem całkiem ładne zabudowany tablet
+ podobno jako tako jezdzi
+ jak to zwykle bywa u chinoli cena 

wiecej z filmiku nie wynika bo to bardziej prezentacja auta niz test