Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, SuLac0 napisał(a):

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/najpopularniejsze-chinskie-koncerny-motoryzacyjne-w-polsce-w-2025-r-producent-aut-mg/gwe23kf

"Łączny wolumen to aż 49161 aut, czyli ponad 4,5 raza więcej niż w 2024 r. Oznacza to, że Polacy średnio co 10 minut kupują nowe chińskie auto."

:hahaha:

No i? To dalej 8% jako całość, czyli kilkudziesięciu marek z Chin. Było to już kilka razy tu pisane, skąd to podniecenie? A co ile Polacy kupują np. toyoty? No i to polski rynek, a jak w pozostałych krajach Europy? Chyba gorzej po za nielicznymi wyjątkami.

7 minut temu, galakty napisał(a):

Ale obydwoje opłacani przez chinoli, no dziwne :E 

Wzięli dwa najbardziej rozpoznawalne ryje.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Cappucino napisał(a):

No i? To dalej 8% jako całość, czyli kilkudziesięciu marek z Chin. Było to już kilka razy tu pisane, skąd to podniecenie? A co ile Polacy kupują np. toyoty? No i to polski rynek, a jak w pozostałych krajach Europy? Chyba gorzej po za nielicznymi wyjątkami.

Wzięli dwa najbardziej rozpoznawalne ryje.

To, że większość sprzedaży w Pl nowych samochodów jest ma działalność (80%?) Flota. Anime Chińczyków nie lubią bo im się w ryzyku nie spina.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
29 minut temu, galakty napisał(a):

Mi by wstyd było reklamować chińskie auta, bo to jakby wyglądało że nikt normalny go nie chciał :E 

Mnie bardziej bawi reklamowanie Omody Przez Wojtusia, który na codzień jeździ Rollsem :E

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Petru23 napisał(a):

To, że większość sprzedaży w Pl nowych samochodów jest ma działalność (80%?) Flota. Anime Chińczyków nie lubią bo im się w ryzyku nie spina.

Nie o to pytałem. Kto kupuje chińskie auta powszechnie wiadomo.