Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, rzymo napisał(a):

no cóż, ja się ze starszym człowiekiem kłócić nie będę, on swoje wie :E (w sensie, że wie lepiej)

Doskonale wiem jak to jest, ale wolałbym silnik z wtryskiem pośrednim i turbo (np. 1.4 T-Jet) niż bezpośrednim bez turbo ;) 

Logika jest inwalidą w takich przypadkach, nie przegadasz, ale lubię ich zaginać :E 

Oby służyło, w sumie to i lepiej dla nas bo mamy egzemplarz na forum. 

Opublikowano

Jaecoo J7:

Dawid Kwapisz

dpensotoSrc5 g1cd0huzh8l157i6ai4a47t7uu51i8a4u30mt.om2ucghh1  ·

Czy ktoś słyszał o jakiejś akcji serwisowej uszczelek dachu?

Jakub Dudek

Najbardziej zasłużony współautor

A to była taka, czy to pobożne życzenie?

Dawid Kwapisz

Autor

Jakub Dudek miałem odbierać auto ale się przedłuża podobno przez taką akcję serwisową

Rajmund Z-zębowa

Ekspert w grupie

Gwiazda grupy

O akcji nie słyszałem, ale słyszałem że można się zgłosić celem poprawienia ułożenia dachu. Z moich obserwacji wynika, że i tak trzeba raz w miesiącu przetrzeć dach silikonem do uszczelek i jest cisza na miesiąc.

Krzysztof Kukuć

Ekspert w grupie

Gwiazda grupy

jeżdżę od września , jedyne co to jest serwis dachu jak trzeszczy co ponoć często się zdarza . Mój działa poprawnie jedyne co wczoraj zostawiłem otwarty na noc żeby ta siatka dobrze przeschła bo łapie wilgoć

Greg Kasa

Obiecujący współautor

Mi stuka jak było sucho i słonecznie. Jak padało i teraz jak jest mokro, to jest cisza. Pojadę na serwis na wiosnę jak będzie sucho.

Łukasz Kolanko

O akcji nie słyszałem. Ale mi zaczęł trzeszczeć na nierównościach. Po czasie coś się poluzowało i zaczął za słabo dociągać. Po regulacji cisza.

Andrzej Kamiński

Mi stuka w Cherry 8 ale nie miałem czasu pojechać. Jak otworzę dach to kompletna cisza a jak zamknięty to napier basem

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Wrzucałeś zdjęcia że kulki wypadają z prowadnic, tylko nie pamiętam czy to dokładnie było MG3 1.5 benzyna

To dotyczyło BAICa (modelu nie napisali, ale x osób miało tam problem z fotelami). 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Doskonale wiem jak to jest, ale wolałbym silnik z wtryskiem pośrednim i turbo (np. 1.4 T-Jet) niż bezpośrednim bez turbo ;) 

Ja tam wolę wtrysk pośredni i bez turbo ... i bez GPF (GPF podobno wymagany jest przez normy/UE tylko przy wtrysku bezpośrednim).

Opublikowano (edytowane)

Omoda:

Omoda Polska

Dan Das  · sedSoorpntm361iih74l2t 6im8f1373f5ulggct72cggl657n0g2i85l41m  ·

To już drugi raz, checkengine i napis EPC, omoda 5 hev Prem nie można odpalić i tylko bieg wchodzi z N na P i nic innego np D czy R. Temperatura 2 stopnie na plusie, wczoraj po zatankowaniu się stało a dziś w południe znowu. Kilkanascie razy guzik start i stop i w końcu znika. A dziś podpiąłem adapter OBD do kasowania błędów i nie było żadnego ale mimo to skasowałem błędy i zniknęło EPC i odpalił, po testuje jeszcze z tydzień i moze podjadę na wgranie 2.09 z 2.08

obraz.png.070e766c2fe2f617405c443855bcd01d.png

MG HS Polska

Krzysztof Sadowski  · tpdnoeorsShhic1gfthm20h6f20c6ng2f27atha1fh2cgma7u7al 3igg430  ·

Mam problem z samochodem MG HS 2 automat

Dzisiaj chciałem wyruszyć samochodem i niestety nie mogę wcisnąć (do końca ) pedału hamulca -samochód odpala ale hamulce są zablokowane i nie mogę ruszyć ani do przodu ani do tyłu - naciskanie przycisku hamulca ręcznego nic nie daje -odłączyłem na chwilę akumulator i po ponownym podłączeniu pojawia się na wyświetlaczu bardzo dużo różnych błędów -auto sporadycznie jeżdżone teraz w zimę

Wojciech Ćwięk

Spróbuj "recznie"kawalek przepchać auto zeby go zluzować do przodu albo do tyłu mozliwe ze bolec w skrzyni sie zablokowal

Mariusz Frątczak

Pewnie niski stan naładowania akumulatora

Andrzej Mirosław

Może złapało hamulec ręczny jak długo stał. Mnie się nic nie dzieje nawet przy -20°. Może aku słabe

Kacper Kamiński

opdtSesnor731gtt38gf7da56h644.7hu6181ll i3z07uogl69a6i1g7l6u  ·

Witam, czy w omoda 5hev da sie zapisac w pamieci zeby automatycznie mi sie ustawial tryb jazdy oraz tryb wysokiego ladowania. Bo nie moge nigdzie znalezc

Zbigniew Janik

Nieda się

Sebastian Dzieniszewski

Nie

Filip Załubski

To jest jeden minus że za każdym razem trzeba to ustwiac....

Kacper Kamiński

Autor

Czyli kaplica niestety, spory minus juz w pierwszym tygodniu korzystania

Omoda cd

Dorota Rybcia

opdtSesnor731gtt38gf7da56h644.7hu6181ll i8z07uogl69a6i1g7l6u  ·

Jak włączamy ESP pojawiają sie poniższe błędy. Czy też tak macie?

obraz.png.39b3591baedeb423c16b10c3aa7b095c.png

Tomek Małycha

Tak

Michał Śmielak

Taka lista awarii wyświetla się gdy WYŁĄCZYSZ ESP.

/Niezwykle zaawansowane algorytmy w tych chinolach - jedne systemy nie wiedzą co robią inne/

Więc posty są usuwane, błędy się nie zapisują a ASO naprawia "po cichu".

Edytowane przez bergercs
  • Haha 1
Opublikowano

Artur Krzyszczak

noSosedprt0g6t0g3871i4cu3uclo1cc3ldzt3m07c66141g.78t279t587   ·

W mojej Omodzie 9 przestał działać czujnik parkowania. Już 2 miesiące Czekam na czujnik czy jest jakiś Chiński zamiennik Chinskiego oryginału?

• Haha 2
Opublikowano

Jakoś specjalnie fotek nie robiłem...
Felga mi się podoba, według mnie pasuje do auta - opony budżetowe niestety. I tu jedyny minus w stronę salonu, czy marki jako takiej, bo wygląda na to, że jakby ojciec nie dopytał, to dostałby auto na letnich - w środku zimy.

Opony - Barum Quartaris 5 (wielosezon), rozmiar 195/55 R16. Się zużyją, to się kupi coś lepszego.

Od dłuuugiego czasu nie miał auta na siebie, OC+AC (pakiet z tych podstawowych, żaden full wypas) ~2430zł, cenowo raczej ok.

Dłuższa gwarancja (lakier, perforacja nadwozia) klasycznie pod warunkiem regularnych przeglądów w ASO - co 24 tysiące lub co roku. Pierwszy przegląd ~1300 zł, kolejne ~1800 zł.
Jeszcze bodajże szeroko pojęta "elektronika" ma trzy lata gwarancji, nie standardowe dwa.

W razie 'w' - magazyn części mają pod Warszawą, a taki duży europejski to na Węgrzech. Dostępność może nie z dnia na dzień, ale nie trzeba czekać na transport morski z dalekiego kraju.

Ustawienia/obsługa na plus, z drobnymi podpowiedziami ojciec był w stanie ogarnąć w co ma klikać. Część funkcji 'dotykowych' jest zdublowanych fizycznymi przyciskami.

Tempomat na kierownicy ogarnął, wyłączanie 'przeszkadzajek' też (na razie zostawił, bo: "zobaczę, czy będą mnie mocno wkurw*ać" :E ).

Na razie ciężko o trzeźwą ocenę z jego strony, po przesiadce z peżota 206 każde nowsze auto zrobiłoby efekt wow.

Bv9mgpH.png

1vJcdZp.jpeg

QbrZN9X.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Trochę szkoda, bo w tej cenie widziałem już Captura. Ale spoko, jego decyzja, jego konsekwencje (ewentualne) :) 

Captur bardzo fajne auto. Jeździłem jeszcze tą starszą hybrydą e-tech i wypada bardzo, bardzo dobrze. Prowadzi się nieporównywalnie lepiej od tego MG3 i to pomimo że jest crossoverem.

Opublikowano

@GordonLameman Captur TCE 90 masz na myśli? Czy 'setka' z gazem?

Nie jestem pewny o którego Captura pytałem, w salonach była mowa o 77-78k. Na minus też osiągi, katalogowo 13-14 sekund do setki.

I tu wchodzi psychologia zakupów, bo co - mam wydać sporo $ na nowe auto, które będzie słabiej przyspieszać? 

Opublikowano
46 minut temu, rzymo napisał(a):

jedyny minus w stronę salonu, czy marki jako takiej, bo wygląda na to, że jakby ojciec nie dopytał, to dostałby auto na letnich - w środku zimy.

Żaden minus. Każde nowe auto jest fabrycznie na letnich, zimowe trzeba samemu ogarnąć ewentualnie dogadać się z salonem.

• Thanks 1
Opublikowano

A widzisz, to mi się wydawało logiczne, że w lutym nie wydamy klientowi auta na letnich, żeby się nie rozwalił na najbliższym skrzyżowaniu... :)

W każdym razie tu bez problemów - w czwartek auto stało na letnich, w sobotę przy odbiorze wymienione.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego MG z przebiegiem kosztują więcej niż nowe w salonie. :E ? Przecież one trzymają wartość lepiej niż Toyota, a używanej omody to chyba w ogóle nie ma na OtoMoto.

one tylko wystawione za tyle nikt i tak pewnie tego nie kupuje 

ja w tej cenie bym szedł w nowe clio. 

z oponami normalka

48 minut temu, galakty napisał(a):

Z przodu całkiem ładne to to, tył dziwny :D 

na tej fotce z tyłu jak A3 :E 

Edytowane przez Gret
  • Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, rzymo napisał(a):

@GordonLameman Captur TCE 90 masz na myśli? Czy 'setka' z gazem?

Nie jestem pewny o którego Captura pytałem, w salonach była mowa o 77-78k. Na minus też osiągi, katalogowo 13-14 sekund do setki.

I tu wchodzi psychologia zakupów, bo co - mam wydać sporo $ na nowe auto, które będzie słabiej przyspieszać? 

Miałem na myśli setkę z gazem. Gdzieś mi mignęło że można już ogarnąć za 74k.