SuLac0 559 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 53 minuty temu, Katystopej napisał(a): Ciekawe czy w tym MG z pokrowcami ze smerfa są poduszki w fotelach no popatrz. ze tez nikt na to nie wpadl wczesniej, przy produkcji pokrowcow. podejrzewam, ze odpowiednie cert, to sami sobie potem przyznaja a w razie czego, to szybko wysylaja swoich pracownikow na miejsce zdarzenia, aby te pokrowce zdjac. czyz nie? sami spece... 1
Katystopej 1 507 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 35 minut temu, SuLac0 napisał(a): no popatrz. ze tez nikt na to nie wpadl wczesniej, przy produkcji pokrowcow. podejrzewam, ze odpowiednie cert, to sami sobie potem przyznaja a w razie czego, to szybko wysylaja swoich pracownikow na miejsce zdarzenia, aby te pokrowce zdjac. czyz nie? sami spece... Czyli producenci z Piczy Dolnej zaraz obok Koziej Wólki wysyłają swoje pokrowce do producentów samochodów, aby oni je testowali? Dla tego też takie pokrowce kosztują 100-200zł, zamiast 1000-2000? Czy te certyfikaty są teraz z Tobą w pokoju w Choroszczy? 2
bergercs 1 947 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego MG HS2: Lukasz Skiba poodsnrStecntclgm1m0146imui7356tamu1276c61m7m ug290ul4c06c3l · Cześć, mieliscie taki komunikat? U mnie wyskoczyl już 2 raz, po pewnym czasie sam znika. ASO nie wie dlaczego. ************* Paweł Hernik dtsoSnrope5h8fgz299mg243t 59g49g2f17h.051940im1o60ghlca81d77 · Dzień dobry. Dziś podczas jazdy w deszczowej pogodzie strasznie parowały mi szyby. Klimatyzacja ustawiona na Auto. Musiałem co chwile włączać nawiew na szybę przednią. Posiadam wersje oprogramowania R55. Czy aktualizacja do najnowszej wersji w jakiś sposób rozwiązuje ten problem? Ustawienie klimatyzacji na auto nie czułem aby jakaś siła nawiewu szła na szybę przednią. Adrian Be Mam najnowszą wersję oprogramowania i to samo …rozważam wymianę filtra kabinowego lub środek “anty para” Arkadiusz Piotr Werlich Czytam i myślę że z maluchów się tu się poprzesiadali Paweł Hernik Autor Arkadiusz Piotr Werlich nie z passata b7 się przesiadłem i tam nie było takiego problemu Sebastian Bielat Paweł Hernik bo w hs faktycznie jest problem parowania szyb i ogólnie klimatyzacja jest słabo zestrojona Paweł Hernik Autor Sebastian Bielat bardzo słabo. Wyczytałem jeszcze że MG nie posiada czujnika wilgotności powietrza w kabinie który by w jakiś sposób sterował nawiewem na szybę Maciej Jobda Wymieniałeś filtr kabinowy? Kiedy odebrałeś auto? Paweł Hernik Autor Maciej Jobda Tak, wymieniałem w listopadzie razem z wymianą oleju. Samochód odebrałem w lipcu ubiegłego roku. Problem czasami się pojawiał ale nie w takiej skali. Dariusz Boruch Obiecujący współautor W deszczowe dni nie jeździ się na auto tylko samemu ustawia nawiew i przede wszystkim obieg zewnętrzny. Przy auto praktycznie zawsze jest ustawiony obieg wewnętrzny i dlatego szyby parują. Mam auto już ponad rok i nigdy nie miałem problemu z szybami. Filtr kabinowy wymieniony pierwszy raz w styczniu w trakcie przeglądu rocznego i przed wymianą również nie było problemu. Problem się pojawia tylko i wyłącznie jak przypadkiem włączę obieg wewnętrzny. I oczywiście AC włączone. Ra Wa Hej napisze tak miałem peugeot508sw ,mam hs i tak jeżeli chodzi o wentylację i parowanie szyb to he masakra a w 508 było bajka właczało się odparowywanie przedniej szyby i moment i gotowe a w hs tragedia ,i nie jestem jakimś trollem hs ma zalety ale i wady pozdro Paweł Hernik Autor W hs brakuje czujnika wilgotnosci powietrza który peugeot 508 posiadał. Dla mnie porażka że nie zamontowali tego czujnika. ************* Ewa Dardzikowska dtsoSnrope5h8fgz299mg243t 59g49g2f17h.052940im1o60ghlca81d77 · Mg hs rok 2024 kupiony w piątek ktoś tak miał? Pawel Muh Jak poza tym się nic nie świeci to nic się nie dzieje ale i tak potrzebna będzie aktualizacja Ewa Dardzikowska Autor Pawel Muh dodatkowo świeci się żółty trójkąt z wykrzyknikiem Pawel Muh Ewa Dardzikowska jak masz rezerwę to się też trójkąt zapali Ewa Dardzikowska Autor Pawel Muh zatankowany do pełna Pawel Muh Zadzwoń do serwisu i zapytaj ale ja bym się tym nie przejmował pewnie jakaś pierdoła jeździć obserwować Robert Małysz Miałem setki razy olewam to i jadę dalej wszystko działa *************** BYD Seal U DM-i: Mateusz Sobala dtesopSonrg5i75cm1 06ffd80clcuf692o289t6fzh241c1imuil6g2hf.l · Ustawienie świateł mijania Jeżeli również według Ciebie światła w Seal U świecą za blisko/nisko (nawet na najwyższym ustawieniu pokrętła przy kierownicy), to przygotowałem krótką instrukcję wraz ze zdjęciami jak temu zaradzić. Potrzebujesz jedynie zestawu kluczy nasadowych, a konkretniej: 1. Końcówki imbusowej 6 2. Wkrętaka 3. Złączki przegubowej 4. Przedłużki elastycznej Do lewego światła (strona kierowcy) nie potrzebujesz przedłużki elastycznej - wystarczy zdjąć pokrywę bezpieczników dzięki czemu zyskujemy dużo miejsca. Końcówkę trzeba przełożyć za linką w oplocie, która blokuje trochę dostęp, więc trzeba ją naciągnąć, by zrobić miejsce. Kręcąc w LEWO, światło idzie do GÓRY. Kręcąc w PRAWO, światło idzie w DÓŁ. Do prawego światła (strona pasażera) dostęp jest gorszy. Trzeba użyć przedłużki. Wysokość ustawiamy według własnych preferencji, pamiętając, żeby nie oślepiać innych kierowców ani pieszych. Warto sprawdzić też, czy nie przesadziliśmy i światła drogowe (długie) nie świecą w niebo zamiast na drogę i pobocze. Na zdjęciach widać: 1. Oryginalnie lewe światło świeciło na 83cm - punkt odniesienia. 2. Jakiego narzędzia użyć i gdzie znajduje się pokrętło ustawienia wysokości lewego światła. 3. Po podniesieniu lewe światło świeciło na 87cm. Czy za dużo, to sprawdzę w nocy. 4. Narzędzie potrzebne do lewego światła. 5. Punkt odniesienia dla prawego światła. 6. Po podniesieniu prawe światło wyrównało się z lewym. 7. Narzędzie potrzebne do prawego światła. /Debile w chinolach jeszcze będą oślepiać, bo przecież kto by jeździł na ustawieniach ASO lub Stacji Kontroli Pojazdów, jak można sobie podkręcić. Co za jełopy kupują te wynalazki/ **************** MG: Mateusz Kupiec senrdoSpotl68f71hci3ou1hg96.37ti1dtff1m51a654z6ut1ia8 ggi02i · Cześć grupo, MG3 HEV+ wersja Excite, czy jest możliwa wymiana lamp na reflektory z wersji wyżej, Exclusive? Ostatnio dużo jeżdżę po nocy i żarówki HB3 nie dają rady (Osram NightBreaker). Miałem w zastępstwie MG3 z ledami i jest lepiej. Z niewiadomych przyczyn serwis nie chce podjąć się wymiany, zamówienia lepszych świateł. Nie wiem czy to kwestia braku możliwości (inne wiązki, kostki) czy po prostu brak chęci podjęcia się tematu. Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją? Jak waszym zdaniem świecą lampy w tym modelu? /następny kosmita/ ***************
GordonLameman 9 488 Opublikowano Środa o 20:05 Opublikowano Środa o 20:05 Cenzura na grupkach chińskich aut jest na grubo: 1
Katystopej 1 507 Opublikowano Środa o 20:27 Opublikowano Środa o 20:27 Na Jutupku mówili, że tam żadnej cenzury tak jak w niemieckiej konkurencji nie ma, nie wiem po co te fejki rozsiewasz. 4
Kyle 355 Opublikowano Środa o 21:05 Opublikowano Środa o 21:05 Paskudnie rozerwało tą oponę. W ogóle, to mogą być jakieś objawy zbliżającego się rozerwania?
galakty 4 139 Opublikowano Czwartek o 06:42 Opublikowano Czwartek o 06:42 Prawdy i tak się nigdy nie dowiemy, może przytarła gdzieś oponą (ile to razy widziałem kobietki wyjeżdżające z parkingów...) i się nie przyzna.
trepek 1 680 Opublikowano Czwartek o 08:07 Opublikowano Czwartek o 08:07 10 godzin temu, Kyle napisał(a): W ogóle, to mogą być jakieś objawy zbliżającego się rozerwania? Raczej tylko wizualnie można zobaczyć - bąble, spękania. Aczkolwiek nie jest to regułą bo wzmocnienie opony jest zatopione w jej środku. Godzinę temu, galakty napisał(a): i się nie przyzna. Aż mi się przypomniało, jak pewna babka cofała i przytarła mój samochód. I też nic nie czuła i że to nie ona Dopiero jak pokazałem jej, że jej samochód ma mój lakier a mój samochód mam jej lakier to tak jakby dotarło, co zrobiła. Z resztą daleko szukać, moja mama przytarła swój samochód o ogrodzenie i mówiła "no tak coś ciężej jechał" A tak to nic nie słyszała, nic nie czuła. 1
Katystopej 1 507 Opublikowano Czwartek o 08:21 Opublikowano Czwartek o 08:21 Kup auto z białym wnętrzem, szukaj pokrowców 4
Gret 808 Opublikowano Czwartek o 08:26 Opublikowano Czwartek o 08:26 (edytowane) Ciekawe ile doplacił do tych foteli Edytowane Czwartek o 08:26 przez Gret
lesiu155 267 Opublikowano Czwartek o 08:30 Opublikowano Czwartek o 08:30 (edytowane) A finalnie i tak wyjdzie przy sprzedaży, że Niedbał Edytowane Czwartek o 11:04 przez lesiu155 3
trepek 1 680 Opublikowano Czwartek o 08:55 Opublikowano Czwartek o 08:55 34 minuty temu, Katystopej napisał(a): Kup auto z białym wnętrzem, szukaj pokrowców Nazwisko mówi samo za siebie. Wiadomo, że nie będzie dbał o ten środek 18 minut temu, Cappucino napisał(a): Wreszcie normalny samochód po tych chińskich ulepach, daciach. Z niecierpliwością czekam na pełną hybrydę w T-Rocu! 1
8V32 PcLab 398 Opublikowano wczoraj o 17:33 Opublikowano wczoraj o 17:33 Leapmotor B10 POLSKA Cała A2 moja. Aby było śmiesznie to właśnie wyjechałem z serwisu. Jak tak dalej pojdzie to wniosek o rękojmię. Ciesze się, że nie stoje na rogatkach. Chociaz mija juz 30min a lawety ni huhu. post ze zdjęciem napisany 9 min temu - trzymam kciuki za szybki przyjazd lawety, bo zatrzymał się po lewej stronie pasa 2
GordonLameman 9 488 Opublikowano wczoraj o 17:40 Opublikowano wczoraj o 17:40 A pamiętasz tego Mercedesa za million co nie dzialał?!?!??? 2
Katystopej 1 507 Opublikowano wczoraj o 17:50 Opublikowano wczoraj o 17:50 To ieszcze dokumentacja fotograficzna 2
bergercs 1 947 Opublikowano wczoraj o 21:43 Opublikowano wczoraj o 21:43 (edytowane) Wróciłem z ferii, czas odświeżyć troszkę temat. Chery Tiggo 9: Tomek Piskórz Obiecujący współautor · eStsopdron4o06 1h4uce56t41i7o117725u753c1g:5 fcu2im 0310t5lg · ELK swieci się ciągle. Ktoś miał podobny problem? Radek Paszkiewicz Szyba czołowa, tam gdzie są kamery, jest czysta? Miałem podobny problem i ustąpiło po umyciu szyby czołowej, kamer i czujników cofania. Tomek Piskórz Autor Obiecujący współautor Radek Paszkiewicz wycieraczki ten fragment ogarniają. Nie wiem co za to odpowiada ale raczej nie kamera z przodu Kamil Turczyn Tomek Piskórz przetrzyj wszystkie czujnik w zderzaku oraz Logo Chery. Może brud gdzieś zalega. Tomek Piskórz Autor Obiecujący współautor Kamil Turczyn zaraz oobiorę auto z myjni. Zobaczę czy coś pomogło. Dzięki Radek Paszkiewicz Tomek Piskórz Dodam jeszcze, że u mnie auto się musiało zresetować. Na myjni byłem za blisko z kluczykiem i auto nie "zgasło". Wsiadłem i nadal kontrolki świeciły. Dopiero przy następnym starcie znikły. Tomek Piskórz Autor Obiecujący współautor Radek Paszkiewicz od 4 dni to mam. Po myjni dalej to samo Tomek Piskórz Autor Obiecujący współautor Radek Paszkiewicz auto stało tydzień. Po tym czasie zaczal ten błąd migać. Pojawiał się i znikał w ciągu ułamka sekund. Teraz jest constans. Wizyta serwisowa z początkiem marca przy okazji wymiany oleju. Cos może się wyklaruje Tomek Piskórz Autor Obiecujący współautor A i jeszcze nie działa klamka lewych tylnych drzwi. Nie otwierają się. To nie jest blokada rodzicielska. Od środka nie mozna ich otworzyć. Jakby cięgno spadło Marek Kaczmarz Mam to od 2 tygodni, myjnia nie pomogła Mateusz Lewandowski Mi w serwisie pokasowali błędy i przeszło. Minęło 6 tygodni i znowu problem powrócił, przetarcie kamer nic nie daje. Janusz Kowalski Panowie mi pomaga odpinanie akumulatora na 2 min. *************** Paweł Gibczyński rooSnspedt23251u6g26.01alo69ic6 t4152a02ifcfim2tl9zd916903gh · OMODA 5 HEV. Ogólnie bardzo zadowolony ... ale po 200 km awaria ELK serwis... reszta zgodnie z oczekiwaniami Agata Aga ELK? Co to? Paweł Gibczyński Autor Agata Aga Paweł Gibczyński Autor Samochód super, przecież wiedziałem co brałem mam nadzieję że błędy się skasują i będę spokojnym użytkownikiem marki z ograniczonym dostępem do instytucji państwowych też świadomie ********************* MG HS/HS II: Nikola Piskulska rpSnetoosd 96u 1t708:mhl07h2f8e 8fl6ft4c51fgcgo21o1313igc065 · ktoś po mrozach ma ten sam problem? nie działają dwa systemy, kamery sprawne, wyczyszczone. Edit stan od tygodnia, przy plusowych temperaturach. Nie wiem jak długo czekać na „nagrzanie” Edit 2. Auto zostało już umyte przed wstawieniem postu, czujniki ręcznie wyczyszczone. Auto codziennie robi około 60km. Problem wciąż wisi od tygodnia bez zmian. Załącza się odrazu po włączeniu auta. Paweł Tyszecki Normalne, po nagrzaniu znika. Nikola Piskulska Autor Paweł Tyszecki stan już od tygodnia, przy dodatnich temperaturach Sebastian Kackiewicz Nie reaguje, samo zniknie po nagrzaniu lub czasem trzeba odpalić na nowo, w każdym razie jest to tymczasowe, nie przejmuj się Przemysław Ol Wszystkie nowe auta tak mają. Muszą się rozgrzać, wystarczy odrobina lodu i systemu nie działają Robert Dylong Najbardziej zasłużony współautor Normalna rzecz jak sa przymrozki czy duza wilgoc Slawomir Buzuk Robert Dylong normalna rzecz... w tej marce. W europejskich modelach tego nie widziałem. Bardzo malujecie trawę na zielono. MG robi tanie, umiarkowanie dobre auta. Ale żeby przez to, że są tanie zakrywać oczy i nie widzieć niedociągnięć i wad to już trochę patologia. A na tej grupie to typowe... Sławomir Robert Latos Najbardziej zasłużony współautor Zrob zwyczajnie z 10 -15 km i wszystko samo zginie Marek Młoczek odłącz akumulatoor na chwilę ******************* Omoda 9: Marcin Klonowski eSrsdoponth6:a020uujo4h428g1Wiz29mc75uaa68g95ilcu5o 156rg51 · Dobre i złe strony przeglądu O9 na 15kkm...... sporo naprawili ale coś zepsuli.... Marcin Klonowski Autor wgrali mi tony nowych softów do silnika, skrzyni, pompy obiegu... i jest sporo lepiej niż było w sterowaniu silnikami PHEV, przełączaniu biegów, grzaniu kabiny na EV itd. ale... niestety naprawili też zapamiętywanie tryb inteligentnego Sebastian Kujawski Marcin Klonowski naprawili Ci grzanie kabiny? Bo ja miałem robione aktualizacje i problem cały czas jest Przemysław Rozynek Sebastian Kujawski grzeje kabinę jej nie masz włączonych grzań foteli **************** MG HS: Ireneusz Ulman Najbardziej zasłużony współautor · oedSnrtopsto8120tf99ufza7t016i9hg9c4mh2a.g5 4a5acmci5g1tga8d · Witam. Tak powinny wyglądać tarcze po 3tys km?? Jest na to gwarancja??? Jarosław Dob Najbardziej zasłużony współautor Miałem tak. Zgłaszałem to do MG Falenty 2 razy ale nie umówili mnie na serwis bo to olali. Więc i ja to olałem. Dziś mają 24000 przebiegu i są ok KindGrapefruit7906 A umnie wyglądają tak po 5 tys km plus jeszcze jest defekt tarczy brak kawałka metalu ****************** MG: Adam Kraśny dnpsSoretom:7lg1ggo3u1a0h mgat40l7u3at0 o1g66l 3c5180ae2c129 · Witam Od jakiegoś czasu pojazd który mnie omija z lewej strony i załącza się ikonka martwego pola to uruchamia się prawy kierunkowskaz. Czy ktoś z też tak miał? Czy jechać z tym do serwisu??? Wiesław Ciesielski Najbardziej zasłużony współautor Co jest z tymi MG. Mój MG4 włącza sobie kiedy chce światła awaryjne, najgorzej gdy to robi na środku skrzyżowania i czasem nie da się ich wyłączyć . Serwis nie umie nic z tym zrobić - nagrałem im to bo bagatelizowali. ********************** Edytowane wczoraj o 21:44 przez bergercs 1
bergercs 1 947 Opublikowano wczoraj o 22:50 Opublikowano wczoraj o 22:50 BAIC 7: Karol Krzysztof Żeleźniak tnopSdrseocoauc0Wlaoh:hcu 71fi343jh 38tfz28c3h4a76351t0h1umr · Czy ktoś ma też taki problem że po zmianie języka na polski, na ekranie głównym wyświetla arabskie symbole… Patrycja Llas Obiecujący współautor Obstawiam że 90% jak nie więcej nie ma języka polskiego. Ale z tego co widzę na grupie, to faktycznie jest taki zgrzyt z językiem na ekranie z zegarami. ***************** MG HS: Krzysztof Sadowski otesdrnoSpm1142o71f5925u 7fge3f 4g c1h705tl8lu:6uc43cot2hu09 · Witam kilka dni temu pisałem o braku możliwości wyjechania samochodem z garażu MG HS automat -myślałem ze to zablokowane hamulce przez długie stanie -3 tyg. na włączonym hamulcu ręcznym ( elektrycznym ) dzisiaj podniosłem oba tylnie koła ( przy zwolnionym hamulcu ) i koła się lekko obracają wiec to nie jest wina tego hamulca a samochód chce ruszyć ani do przodu ani do tyłu Na jesieni zmieniłem całe koła na zimowe ale bez czujników ciśnienia -samochód " myślał " przez 60 km zanim mi wyświetlił błąd ciśnienia w kołach - póżniej jeżdziłem bez problemów - miałem tylko ostrzeżenie na ekranie Wojciech Ćwięk Spróbuj trochę przepchać auto do przodu lub tyłu i wtedy spróbuj "wrzucic" bieg ************ Jaecoo J7: Jakub Skiba Stoodprens5199udh8h96al04g0 g544c8h321i2ol0th1152ha492z4g.0t · Czy ktoś ma podobny problem ? Wszystkie kontrolki w czasie jazdy się załączają , dodam zerw czasie jazdy samoistnie też znikały ,ale dziś świecą wszystkie cały czas , cały system czujników , ktoś może doradzić dlaczego ? Napewno będę umawiał się na serwis , tylko jak w czasie serwisu znikną !!! ******************** Paweł Łowicki soonpeSrdtam1hic95884221c3 1555co jo85W58mrtc388uuag23702z4: · J7 AWD czyli benzyna. Czy ktoś miał/ma problem z rozładowywaniem się akumulatora 12V na postoju? Koledze w ciągu 3 dni ubywa kilkadziesiąt procent energii, zmierzony prąd (zamknięty, wygaszony samochód) to ok. 0,25A- czyli wg mnie co najmniej kilka razy za dużo. Patrycja Jaromin Ja dzisiaj właśnie odebrałam auto z serwisu z powodu akumulatora- wymiana wadliwego na nowy. Em Ka U nas również była wymiana akumulatora na nowy kilka dni po zakupie auta. Adam Rzadkosz Najbardziej zasłużony współautor Ja miałem taki problem ze się wyładowywał i wywalało mi masę błędów przez to. Samochód wzięli na lawetę dali auto zastępcze na 3 dni i finalnie po diagnozę wymienili akumulator. Od tamtej pory zero problemów . Pozdrawiam. ***************
8V32 PcLab 398 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Kolejny Leapmotor B10 utknął na autostradzie Did you have the same issue? I have stuck on highway just on the fast lane without option to run or push the car to take safe place. After 30minutes i thought about turn off a car a little bit longer (1-2minutes) and then the car works. It is extremaly dangerous as it can happen on the railway cross. Did you something similar? I think it is related with ACC and lane assist as I have turned it on 3-5 minutes maybe before the error. Mieliście ten sam problem? Utknąłem na autostradzie tylko na pasie szybkiego bez możliwości biegania lub pchania samochodu, aby zająć bezpieczne miejsce. Po 30 minutach myślałem o wyłączeniu samochodu na trochę dłużej (1-2 minuty) i wtedy auto działa. To ekstremalnie niebezpieczne, bo może się zdarzyć na krzyżu kolejowym. Mieliście coś podobnego? Myślę, że ma to związek z ACC i Lane assist, ponieważ włączyłem go 3-5 minut może przed błędem. 1
bergercs 1 947 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Omoda 5: Jarq Jarq · Obserwuj ooeSrdtspn62i02u0oella02 g19u3i7i tu0245t:24 21o50983t8g6i1c · Czy ktoś miał ten problem ze zapala się kontrolka poduszki powietrznej ( której?). A w serwisie nie widzą błędów w komputerze. Marcin Jakub Olszewski Tak mam to samo Marian Kuś Najbardziej zasłużony współautor Niefajnie. Resetowałeś system (10 sekund wciskać klawisz wyłączania mediów - pierwszy z prawej na konsoli). Raz mi się, jakiś czas temu, DMS (System Monitorowania Kierowcy) zawiesił (kontrolka na żółto i zero marudzenia). Po resecie spokój. Nie wiem, na ile to może pomóc, ale zawsze warto spróbować. Pamiętaj, że te auto to taki większy tablet czy telefon na kółkach. Jak coś nie działa, to reset. Jarq Jarq Autor Marian Kuś tak próbowałem, ale nic nie pomogło, raz się pali, raz nie. Sprawdzałem kostki pod fotelem i nic. Najgorsze że nie wiem która poduszka. Marian Kuś Najbardziej zasłużony współautor Jarq Jarq no to grubszy temat. I w serwisie zero? Komputer nic nie pokazuje? Masz możliwość skorzystania z innego serwisu? Albo iść po linii, że to niebezpieczne (bo w sumie tak jest) i od strony prawnej pogonić? **************** O5 pod zdjęciem z kokardą (i oczywiście nowym "bogatym właścicielem samochodu premium"): Arkadiusz Cibor Tak się od jakiegoś czasu zastanawiam ,po chuj wy sobie robicie zdjęcia z tą kokardą ? Jest jakaś zniżka czy jakieś profity z tego tytułu? Sebastian Dzieniszewski Obiecujący współautor Arkadiusz Cibor ja np sam chciałem ! Uważam to za mój mały sukces że wywaliłem 130 tys i mam nowe auto Tadeusz Szczery Arkadiusz Cibor też byś chciał ale kasy brak ********************* Chery Tiggo: Anonimowy uczestnik steSoornpdt4uu31 :ug21f1fegf1lmt7oumio31 03425 f1282g59948u6 · Właśnie wróciłem z serwisu Chery, do którego pojechałem z problemem piszczących drzwi. Niestety serwis nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, mimo że drzwi od strony kierowcy wyraźnie gwiżdżą . Co ciekawe — pozostałe drzwi działają bez zarzutu. Trochę ciężko zaakceptować taką diagnozę, skoro problem jest słyszalny i realny. Liczyłem na rozwiązanie sprawy, a nie informację, że „wszystko jest w porządku”. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? /filmik z piszczeniem/ Paweł Gondek Mam ten sam problem Marcin Rzepka · Na jeździe próbnej zwróciłem na to uwagę, pracownik salonu potwierdził. Daniel Gaża Slychac wiatr, co znaczy że drzwi nie dochodzą, trzeba dociągnąć podregolowac, to nie problem ale widać są tępi i nie wiedzą gdzie szukać. Jakbyś pojechał gdzieś gdzie robią naprawy powypadkowe zrobiliby ci to w parę minut, to tylko regulacja. Fabrycznie nie dociągnęli dobrze na linii końcowej. Zależy gdzie słychać jak z przodu to na zawiasach regulacja , błotnik musi być 1mm ponad drzwi, jak tył drzwi to na uszczelce trzeba przesunąć do środka ten bolec na progu gdzie zamek łapie i zatrzaskują się drzwi, lekko dociągnąć i nie będzie wiatru słychać. Ja takie rzeczy robię na codzien przy naprawach powypadkowych. Oni szukają przyczyny w drzwiach a to nie ma nic do rzeczy Janusz Patyk Mogę zapytać jaki salon bo znam taki jeden który też nigdy nie widzi na upartego żadnych problemów Anonimowy uczestnik Autor W Gdańsku Janusz Patyk Anonimowy uczestnik czyżby salon Plichta Electric? Czy możesz napisać do mnie na priv. W moim przypadku nawet ewidentnie testy które sami wykonali na moim aucie na swoich maszynach które wykazały wady uznali że nie stwierdzają żadnych wad Eazymceiht Cptlacali Trzeba zamówić uszczelkę u oficjalnego importera czyli temu. // ********************* Mariusz Świdziński Sntpsrdeoo8go9ag971hh20et004o1i 0g35722mful lh5g63u:1a18f9t · Ej..... A w domu, w szpary w oknach mech wtykacie? ************* Beijing 5: Marta Jakób Gwiazda grupy · torSsonedpi4t72o5i0a925 a62eh g6614tu9g if41lc9c5of06iu:cah6 · Dzisiejsza sytuacja. Chwilę po ruszeniu i zbliżaniu się do skrzyżowania, hamulec podczas hamowania zaczął trzeć, jakby metal o metal. Auto jakby słabiej reagowało na zmniejszenie prędkości. (filmik w załączeniu). W związku z faktem, że stało się to 2 raz, dzisiaj bardziej intensywnie niż poprzednio, a w nocy wyjeżdżam w trasę, wykonałam telefon do mojego ASO. Do końca ich pracy została godzina z minutami. W ciągu 20 minut dotarłam na miejsce, a w ciągu kolejnych 15 minut, auto było gotowe do jazdy Zaworek w przewodzie od ABS zaczął przepuszczać powietrze. I tu moje ogromne podziękowania dla ASO Grupa Gezet w Gorzowie Wielkopolskim, salon Hondy i Baica, które nie zostawiło mnie w potrzebie Pani Paulinie i Panu Patrykowi oraz całemu zespołowi jestem niezmiernie wdzięczna Od dawna wiem, że mogę na nich polegać, a ich obsługa klienta zasługuje na max gwiazdek P.S. Drgania były spowodowane stanem naszych, polskich dróg. Nadia Nowak Witam miałem podobny problem w Niemczech, centrum miast po5 minutach przeszło, miało to miejsce latem, czy jechać do serwisu?? Marta Jakób Autor Gwiazda grupy Nadia Nowak to może pojawić się raz i nie wiadomo kiedy następny. Ja za pierwszym razem nie pojechałam, ale za drugim, jak mi się to stało na dwóch skrzyżowaniach to pojechałam, tym bardziej że wyjeżdżaliśmy w nocy w góry. ********************** Tomek Bogucki Najbardziej zasłużony współautor · ndreopotSs8clo:ou7203gfa1h6307a392l6u1mugf81982 04842 u8 tel · Może głupie pytanie. Ciągle paruje mi lewa strona przedniej szyby oraz lewa boczna przednia szyba. Ustawiony tryb auto. Prawa strona bez problemów. Jak włączam nawiew na max to odparowuje i po chwili znowu zaparowana. I teraz to głupie pytanie To normalne, że na podszybiu jest mniej zaślepionych otworów nawiewu po stronie prawej względem lewej? Tak ma być i problemów szukać gdzie indziej czy komuś zapomniało się wyciąć? Angelika Myśliwiec U nas ten sam problem , przycupnę poczytać odpowiedzi Aleksandra Kos I mnie też się zdarza? Sebastian Langner U mnie to samo Rafał Jaworski Ja tez mam ten sam problem..ciekawe o co tu chodzi Sebastian Sebastian U mnie to samo Tomek Midura No właśnie, też tak mam. Irytujące jest to, że po stronie pasażera problem jest wyraźnie mniejszy i szybciej odparowuje. Tomasz Figarski Obiecujący współautor Myślałem że ktoś coś wyjaśni ale widzę że nie a na marginesie ten sam problem Dalena Bochanysz U mnie też to samo. Caruś Miś Ja podpowiem tylko tyle żebyście sprawdzili nawiewy, bo ja w swoim Baicu miałem taki problem, że przekraczałem ręcznie ( nie na auto)nawiew na szybę przednią i w ogóle nie dmuchało, w serwisie dowiedziałem się że jest jakiś problem z częścią sterująca nawiewami (ponoć ma być akcja serwisowa) wymiany wadliwych przełączników w desce rozdzielczej. Po 8 godzinach naprawy panowie zmienili zepsutą część i teraz dmucha na szybę jak szalony więc może macie ten sam problem. W razie pytań służę pomocą. Rafał Deresz Caruś Miś miałem podobnie i czekam na części od sterowania nawiewem, więc chyba problem systemowy Tomasz Figarski Obiecujący współautor Rafał Deresz niestety nie już dawno po wymianie sterownika i problem został. Przed wymianą sterownika blokowało nawiew w jednym położeniu,a obecnie wszystko działa jak należy tylko tak jak by na stronę kierowcy dmucha słabiej Tomek Bogucki Autor Najbardziej zasłużony współautor Tomasz Figarski u mnie jest dokładnie taki problem Adam Kowal Obiecujący współautor Potwierdzam, paruje nawet w suche dni i włączonej klimie. Coś jest nie tak bo w żadnym aucie tego nie mialem Tomek Bogucki Autor Najbardziej zasłużony współautor Już chyba wiem dlaczego paruje mi lewa strona. Po lewej praktycznie nie działa nawiew. Po prawej jako tako leci. Krzysiek Krzysiek Napiszę od siebie z kilkumiesięcznego doświadczenia. Ale nie brać tego za pewnik, bo w chińczyku u każdego inaczej działa - nie ma reguły! Po pierwsze primo: ten boczny nawiew na szyby to parodia a nie nawiew. Nie dość, że kratki są za nisko, to w dodatku są za małe i ze zbyt małą regulacją boczną. Na domiar złego, inżynierowie nie pomyśleli, że ten idiotyczny boczek, który ma przy szybie ~10 cm szerokości (PO CO DO CHOLERY JEST TAM - NAD KRATKĄ - NAJSZERSZY?!) blokuje większość tego marnego nawiewu, który zdoła się z bocznych wylotów wydobyć. Po drugie: jeśli chcesz zrobić konkretny nawiew na boczne szyby, to daj nawiew na same nogi - od razu poczujesz różnicę, szczególnie na rękach trzymających kierownicę, bo tam głównie wieje (a nie na szybę boczną) z powodu idiotycznie zaprojektowanej regulacji kratek. Po trzecie (zakładając, że wchodzisz do samochodu suchy a nawiewy są drożne), w sytuacjach stresowych/nerwowych będzie parować boczna i przednia szyba od Twojej strony, bo wtedy naturalnie paruje ciało. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile się potu wtedy z człowieka wydobywa. Normalna sprawa i po chwili szyby powinny odparować. Reasumując: ja ustawiam w zimie nawiew manualnie na 3-5, temp. 26-32, szyba przednia+nogi i zero problemów. Pamiętam jak przy pierwszej jeździe samochodem bawiłem się ustawieniami klimy i wszystko na raz zaparowało w ciągu kilkunastu sekund jak w saunie. Chyba obieg wewnętrzny włączyłem. Od tamtej pory nie kombinuję i jest spokój. Mateusz Lewandowski U mnie to samo. Z tego co czytałem szyby w chińskich autach są cieńsze, a powtarzalność produkcyjna też różnie się sprawdza. Ktoś nie ma problemu w ogóle, a ty masz notorycznie. ***** MG: Michał Witka rnoedtSsopmet947o22a 042m6ma11g :c077c455271il6cluloi305cg7 · Czesc, W moim zs-ie wywaliło mi to dzisiaj na desce rozdzielczej. Auto samo nie chce ruszać ani nie hamuje rekuperacja. Ktoś juz tak mial? Ktoś moze cos poradzić na to czy trzeba na serwis jechac? Pawel Zach Jak stwierdziłeś brak rekuperacji skoro auto nie rusza? Michał Witka Autor Pawel Zach w sensie rusza ale dopiero jak wciśniesz gaz, kiedy puści sie hamulec to nie toczy sie tylko stoi Michał Witka Autor Pawel Zach i jak podczas jazdy pusci sie gaz to czuć ze nie hamuje rekuperacją **************** Piotr Jacek Skuza prdseoSnot2489u08641 olha9840174ci6m:t1f2g1o9ft45 lf201ema 3 · Czy w waszym MG też tylko połowa szyby tylnej grzeje . Serwis odmówił mi reklamacji . / /wcześnie załapał/ ************* MG HS2: Tomasz Kwiatkowski · Obserwuj rsSntedpoough cge183l097uoumg25ia1 243mo9270ui:h4a116tmct5f · Nowa aktualizacja R24 infotainment w MG HS Hybrid+ Co zmieniła? Głośniejsze kierunkowskazy, których nie da się przyciszyć, głośność startuje od 2 poziomu! Mam nadzieję, że już nie pojawią się chińskie napisy w menu jak to miało miejsce wielokrotnie we wcześniejszej wersji R15. Na tą chwilę tyle co zauważyłem. Jak ktoś ma pełniejsze info odnośnie tej aktualizacji to niech napisze w komentarzu. *************** BAIC: Omar Ben Gdara dertpSoonslcg6hzc.10a11d5 7l78uu5103clo8195ft668t0ffuf01gt18 · Dzień dobry grupa, jestem świeżo po odebraniu baica 5, przy hamowaniu jest bicie na kierownicy, wy też mieliście tak przy pierszych kilometrach? Czy umowic się na wymiany tarczy w nastepnym tygodniu? Pozdrawiam. Kacper Węgłowski Mam to samo Omar Ben Gdara Autor Kacper Węgłowski ja mam dopiero 200km przejechanych ale jak do poniedziałku nie zobaczę poprawy to napewno tarcze i klocki do wymiany Kacper Węgłowski Omar Ben Gdara Ja przyjechałem 1500 km i dalej bije za 500 km Mam wymianę oleju pierwszą to jak się będę na nią umawiał to na pewno To zgłoszę i też będę od nich wymagał wymiany klocków i tarcz Marcin Urbanowicz Kacper Węgłowski klocków nie wymienią ale na tarcze jest półroczna (chyba) gwarancja. Mi wymienili tarcze bo też miałem bicie. Leszek Lesz Najbardziej zasłużony współautor Przejedź z 500km zobaczysz, u mnie przeszło po dotarciu tarcz Leszek Lesz Najbardziej zasłużony współautor Omar Ben Gdara ja zgłosiłem też i mi powiedzieli że jak zrobię 500 i będzie bić mam się zgłosić. ..przestalo Omar Ben Gdara Autor Leszek Lesz to poczekam aż do 500 kilometrów, dziś go odebrałem zrobiłem 250 i wieczorem już było lepiej niż pierwsze hamowanie, jak nie przestanie przy 500 zadzwonię, dziękuję za info Sławek Urbański Cześć jedź do serwisu zgłoś to ja na wymianę czekałem miesiąc ES Ka Jot U mnie 1600 i trzepie całym autem, panowie z serwisu bez problemu wymieniają. Najważniejsze żeby nie dobić do 5000 km wtedy gwarancja na hamulców się kończy. Co do bicia to raczej normalna sprawa jak te auta płyną z Chin z zaciśniętym ręcznym. Postaw tak kazde inne auto na parkingu na 3-6 miesięcy będzie to samo… Marcin Korus Witam miałem to samo w salonie mówili że się klocki dotrą i przejdzie..... Nie prawda... na serwisie stwierdzono krzywe tarcze... Czekam już miesiąc na wymianę... Jaro Sław 1200km i bije dalej Adam Jędraszak U mnie występuje od roku. Po wyeliminowaniu wszystkiego co może mieć z tym związek będą wymieniać półosie napędowew ASO. Arkadiusz Męczyński Dokładnie miałem to samo po odebraniu samochodu. W salonie w Koninie w ciągu tygodnia wymieniono wszystkie cztery tarcze i brzytwa... *********************** Edytowane 14 godzin temu przez bergercs
bergercs 1 947 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Krzysztof Żołnierzak – rozgoryczony. ptnroSseod11c7u32l38ui93c746l0m303 etga:l 021g7oglgot4 thf18 · #BAIC5 Jak Wam sprawuje się regulacja tempa automatycznej pracy wycieraczek? U siebie od wielu miesięcy nie zauważam żadnej różnicy w tempie pracy wycieraczek. Sama reakcja na mocniejsze ulewy działa, bo czujniki wykrywają silniejsze opady deszczu i wtedy system przyspiesza działanie wycieraczek. Ale tu chodzi o samą fizyczną regulację, która powinna coś dawać ale ... no właśnie nie widać efektów. Tomasz Figarski Obiecujący współautor Fakt w porównaniu z innymi samochodami funkcja ta działa nijak wręcz wcale Piotr Szymczyk U mnie nie zmienia się nic Bart Butchynsky Ustaw na off i dźwignię do góry na pierwszą pozycję, wtedy automatycznie przyspieszają zależnie od siły deszczu. Krzysztof Żołnierzak Autor Bart Butchynsky właśnie o tym piszę. Bart Butchynsky To jak nie widzisz różnicy, to albo czujnik zepsuty albo w dużym deszczu nie jechałeś. Jak jechałeś w dużym deszczu i nie przyspieszają to serwis. Ole Do I mnie chodza jak chcą Joanna Konwińska U mnie chodzą jak chcą. Radosław Stąporek Wycieraczki żyją własnym życiem. Czujnik deszczu nimi steruje. Nie wiem po co Chińczyk zamontował ten potencjometr. Pewnie tylko takie były w magazynie. Marta Jakób Najbardziej zasłużony współautor Booosze Krzysiu, Krzysztof Żołnierzak do głowy by mi nie przyszło to sprawdzić Ty to ostatnio masz ale rozkminy Nie lubię automatów, jeśli o wycieraczki chodzi, dla mnie zbyt często i nieprzewidywalnie przelatują mi przed oczami i nie mogę popatrzeć na krople deszczu spływające po jej szybie dlatego sama decyduje o ich działaniu, czytaj: nie sprawdzałam Dominika Wawrzkiewicz Chodzą jak chcą, zgłaszane na serwis. Nie są w stanie wychwycić Mikołaj Grembecki W BAIC BJ60 też regulacja nic nie zmienia. Obojętnie czy jest ma max czy min działa podobnie. Jak dla mnie to przerwy są zbyt małe, mam ustawione na minimum a mimo to wycierają raz za razem. Może też mnieć na to wpływ chemia na szybie z woskowania i nabłyszczania na myjni. Chodzi mi o to czy zaraz po przetarciu wycieraczką zostaje na szybie taka mgiełka wodna. Ostatni samochód w którym mi to działało perfekcyjnie to Chevrolet Orlando. ************* Jaecoo J7: Eli Gla Obiecujący współautor · trpsodSneo83i4ig973lgg05teu185og235o7u51:2l t1c7c3 2i1g210 0 · Mała aktualizacja wrażeń po wgraniu najnowszego softa systemu + przejechaniu na nim na świeżo 2000km: - nie pojawił się żółw i ikonka epc - pojawiła się za to ikona silnika, po przejechaniu ok 800km, bez spadków na mocy - znowu auto będzie musiało jechać na serwis, tym razem każe im rozbierać silnik, bo za każdym razem po podłączeniu komputera „nic się nie zapisało” - w dalszym ciągu gubi sygnał GPS i mapy wariują - mrugające ekrany - u mnie to efekt jakiegoś niestykania na złączach, bo po magicznym uderzeniu dłonią w krawędz ekranu to sie naprawia - brak świecenia świateł przy zbliżaniu do auta, bez sensu kompletnie - znowu za każdym razem trzeba przełączać tryby w jeździe na hev, irytujące to jest bardzo - zamiast języka niemieckiego mamy teraz w wersji wymuszonej język turecki, można się doszkolić - nie wiem kto liczył że to auto przejedzie 1000km na jednym baku, jak w drodze na dokładnie taki sam dystans zeżarł dwa pełne baki paliwa, jazda max 130/h z boxem na dachu Także kolejny raz będę umawiać serwis z uwagi na ikonę silnika i te wszystkie inne niedogodności :(( Sebastian Dąbrowski znowu za każdym razem trzeba przełączać tryby w jeździe na hev, irytujące to jest bardzo -> tego podobno się nie da Rafał Michalik Ekspert w grupie GPS gubi zasięg u mnie też czasem, będą diagnozować, to coś z softem lub układem (podobno chińczyk wkładał dwa różne układy) dlatego jedni mogą zdalnie aktualizować mapy inni nie… Światła lipa że teraz nie świecą się ale to nawet nie jest soft 07, tylko dodatki które wypuścili (wgrywają nie tylko 07, Ale jeszcze 3 inne dodatki) wiem bo ma te dodatki a nie mam 07 Co to spawania to one jest podawane jak by się jechało z 80 km na godzinę ****************
bergercs 1 947 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu MG ZS hybryda Arec Paluczak pSrodtesnot31 15dc0l5f18izamata1cho.gm4hflt91uu1ac6u1294gumm · Witajcie, macie jakieś negatywne doświadczenia w jeździe pod górę. ZS hybryda, no po prostu dramat- czy coś trzeba ustawić? Jerzy Michalik Jakie problemy masz na myśli? Na foto to chyba ZS jest ? Arec Paluczak Autor Jerzy Michalik ZS, poprawiłem, pod górę jechał z bólem 15-20 km/h zero mocy. Na prostej zero problemów Marcin Pawlak Jeżeli HS to która hybryda , plus czy plug in. Jeżeli ZS to hybrid plus. Ten typ tak ma- 4500rpm i do przodu -to jego życiowe motto Arec Paluczak Autor Marcin Pawlak czyli fabrycznie zjebany? Marcin Pawlak Arec Paluczak jak to mówią w salonach na Wyspach. Taka charakterystyka Arec Paluczak Autor Marcin Pawlak no w salonie jak mówiłem, to zdziwiony łoś Paweł Cudejko Arec Paluczak dokładnie, zjebany fabrycznie, poczytaj sobie fora Włoskie albo Hiszpańskie, tam więcej ludzi narzeka na ten problem, a tutaj zaraz wysypią się komentarze że przecież tak ma być bo się bateryjka ładuje ****************** 2
rzymo 115 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu MG3 1.5 - aktualizacja, ojciec jest bardzo zadowolony. Cały czas porówananie do starego 1.4 75KM (TU3) - w trasie przy stałej prędkości spalanie podobne, jednakże reakcja na gaz zupełnie inna, na plus dla nowszej jednostki. Spalanie w mieście znacznie niższe. W ogóle cały czas ma okres "zabawy" (jak dziecko) nowym autem - kamera cofania, której nigdy nie miał, tempomat, odpalanie przyciskiem, nawet to, że lusterka same się składają przy zamykaniu auta... Ode mnie (Trójmiasto -> Grudziądz) wracał obwodnicą oraz kawałkiem A1, to obiektywnie stwierdził, że ktoś się pomylił odnośnie tego, że w aucie brakuje szóstego, dłuższego przełożenia. I tu racja - to jest w zasadzie główna wada tego auta - auta, które miałoby robić jako 'główne' i jeździć drogami szybkiego ruchu. Nie chcesz jechać powyżej 120-125, nie to że spalanie, tylko że robi się glośno, bo silnik kręci się niepotrzebnie wysoko... 1 1 1
SuLac0 559 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu https://www.autocentrum.pl/publikacje/zakup-i-sprzedaz/chinska-hybryda-czy-japonska-chery-tiggo-9-vs-toyota-rav4-vs-mazda-cx-80-vs-mitsubishi-outlander/ Najbardziej zaawansowany napęd hybrydowy wydaje się mieć Chery Tiggo 9. Samochód oferuje najlepsze osiągi, jest najmocniejszy i posiada największe baterie, a jego zasięg na prądzie jest wręcz imponujący, przynajmniej w katalogu. Do tego oferuje funkcję V2L oraz możliwość ładowania prądem stałym o mocy aż 70 kW. Chery jako jedyne korzysta z turbodoładowanej jednostki i przekładni DHT, której trwałość, podobnie jak całego układu, pozostaje wielką niewiadomą. Nie ulega wątpliwości, że Tiggo 9 jest najlepiej wycenione i oferuje kompletne wyposażenie, którego próżno szukać nawet w topowych specyfikacjach konkurencyjnych SUV-ów. Jego wartość rezydualna może wypadać jednak najsłabiej.
Rekomendowane odpowiedzi