Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Cappucino napisał(a):

Tam czasem nie ma opcji koloru na zamówienie? To co w cenniku to podstawowe.

To w konfiguratorze by nie dali całej dostępnej palety? Wiesz ... aż tak głęboko nie grzebałem.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

A w międzyczasie chińczyki:

I po co to wklejasz? Bo ani trochę nie dowodzi Twojej racji każda taka wygrzebana wrzutka.

Wejdź na pierwszy przykład z grupy VW, np. ten z klimą powyżej, co nie naprawią przez pół roku, bo brak części.

Zobacz komentarze. Tam masz dziesiątki osób co mają nieakceptowalne problemy w nowych autach. Pod jedną tylko wrzutką.

Ale tak, jak ludzie się skarżą na europejskie, to kompletnie masz klapki na oczach, jak ktoś wrzuci coś o chińskich, to nagle gloryfikowanie wrzutki :E

I kto tu mówi, że jest hipokrytą :E

Nie to że czepiam się VW. Markę zamień na dowolną i wejdź na grupę danej marki, poczytaj posty i komentarze. 

Edytowane przez MaxaM
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

I po co to wklejasz? Bo ani trochę nie dowodzi Twojej racji każda taka wygrzebana wrzutka.

Wejdź na pierwszy przykład z grupy VW, np. ten z klimą powyżej, co nie naprawią przez pół roku, bo brak części.

Zobacz komentarze. Tam masz dziesiątki osób co mają nieakceptowalne problemy w nowych autach. Pod jedną tylko wrzutką.

Ale tak, jak ludzie się skarżą na europejskie, to kompletnie masz klapki na oczach, jak ktoś wrzuci coś o chińskich, to nagle gloryfikowanie wrzutki :E

I kto tu mówi, że jest hipokrytą :E

Nie to że czepiam się VW. Markę zamień na dowolną i wejdź na grupę danej marki, poczytaj posty i komentarze. 

Załóżcie sobie wątek o VW czy innych markach i tam wrzucajcie. Ktoś tego broni? ja na pewno nie. 

To kółeczko chińskiej adoracji ma problem jak ktoś wrzuca cos negatywnego o chińczykach i chcą rozdzierać swoje szyte w chinach ciuszki przez to :lol2: 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Załóżcie sobie wątek o VW czy innych markach i tam wrzucajcie. Ktoś tego broni? ja na pewno nie. 

Ale wyśmiewać chińskie i zarazem wychwalać europejskie to można? Załóż sobie wątek o VW czy innych markach i tam je wychwalaj ;)

• Like 1
Opublikowano
Teraz, MaxaM napisał(a):

Ale wyśmiewać chińskie i zarazem wychwalać europejskie to można? Załóż sobie wątek o VW czy innych markach i tam je wychwalaj ;)

To co napisałeś nie ma żadnego sensu :E 

Ja tu VW nie wychwalam :lol2: 

Ba, często ich krytykuję, ale na tle chińskich :kupa: i tak są spoko :) 

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To kółeczko chińskiej adoracji ma problem jak ktoś wrzuca cos negatywnego o chińczykach

"Coś"? Niektórzy, jak np. śp. bergercs, to traktowali ten wątek jak spelunę do wklejania wszelkich odnalezionych wad w chińskich egzemplarzach. Problem tylko w tym, że z tego wątku wówczas nie otrzymujemy neutralnej/zrównoważonej informacji o tych autach (czyli i wady, i zalety), tylko ściek jakiegoś handlarza germańskim złomem, o samych tylko i wyłącznie wadach. Koleś tyle czasu spędza na tym kopiowaniu wad "chińczyków" z facebooka, że MUSI mieć w tym jakiś interes. ... szkoda, że przy okazji szkodzi interesowi forum.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kyle napisał(a):

"Coś"? Niektórzy, jak np. śp. bergercs, to traktowali ten wątek jak spelunę do wklejania wszelkich odnalezionych wad w chińskich egzemplarzach.

O nie! Tak nie wolno! Nie wolno źle pisać o chińskiej motoryzacji! TO ZABRONIONE! Można stracić punkty w społecznym scoringu!!!!! :lol2: 

4 minuty temu, Kyle napisał(a):

Problem tylko w tym, że z tego wątku wówczas nie otrzymujemy neutralnej/zrównoważonej informacji o tych autach (czyli i wady, i zalety), tylko ściek jakiegoś handlarza germańskim złomem, o samych tylko i wyłącznie wadach. Koleś tyle czasu spędza na tym kopiowaniu wad "chińczyków" z facebooka, że MUSI mieć w tym jakiś interes. ... szkoda, że przy okazji szkodzi interesowi forum.

Te dwa zdania nie mają żadnego sensu. 

Nie jest moim zadaniem "przekazywać neutralnej/zrównoważonej inforamcji". Nie jestem dziennikarzem. Ani publicystą. Mogę sobie tutaj wrzucać co chcę, byleby było zgodne z Regulaminem. A on nie nakazuje wrzucać zrównoważonej informacji.

Jak ludzie wrzucają wpadki BMW to nikt nie przylatuje wklejać o tym, że "xpengi mają akcję serwisową na haki!!!!!!!". Tylko kółko chińskiej adoracji ma taki problem.

każdy może sobie tutaj wrzucać info o wadach chińczyków. Jak chcesz możesz wrzucać cos o ich zaletach, nikt nie broni. 

Fajnie by było jednak, gdybyście przestali płakać, że ktoś wrzuca info z grupek o chińskich wpadkach. Ja to bym chciał wiedizeć jaki ty masz INTERES w tym, zeby tych chińczykó∑ bronić. Scoring społeczny ci od tego rośnie?  Xi JIng Ping odblokuje Ci możliwość lotów smaolotem? :lol2:  
No bo dlaczego tak bardzo obchodzi Cię, że ktoś wrzuca autentyczne problemy ludzi dot. tych samochodów? Czemu tak bardzo chcesz zagłuszyć te informacje? 

Jak chcesz to załóż sobie wątek o wadach nissana i wklejaj tam o wariach e-power po 10 informacji dziennie. Będę to miał bardzo gdzieś. Tylko właśnei kółko chińskiej adoracji ma problem z INFORMACJĄ. :) 

1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

image.thumb.png.2cee094668e70876055c48d46b01325b.png

Opublikowano
4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak tam się jeździ stopionym nissankiem?

Świetnie! 
Jest wygodny, jeździ jak elektryk, pali akceptowalnie, ma super miękkie fotele, idealnie ergonomiczną obsługę multimediów (bo ma dużo przycisków), do tego jest świetnie wyposażony, a dodatkowo wybija się to, że jego użytkowanie kosztuje mnei grosze! Fantastyczna sprawa ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mogę sobie tutaj wrzucać co chcę, byleby było zgodne z Regulaminem. A on nie nakazuje wrzucać zrównoważonej informacji.

Nakazuje też nie spamować - a jeśli myślisz o przeklejaniu 100 razy jakiejś treści z grup na fb/jakiegoś innego dowolnego serwisu to..uprzejmie proszę nie idź  tą drogą ;) 

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

ma super miękkie fotele, 

... a propo foteli. Jako, że mamy gorące lato, to straszono mnie, że od tej "ceraty w Tiggo będę się pocił jak świnia w Emiratach" ... no ku mojemu zaskoczeniu tak to wyprofilowane, że się nie pocę. No i nie wygląda to, jak zwykła cerata (nie jest takie to gładkie, jak siedzenia w autobusach z PRL).

Opublikowano
2 minuty temu, Zhao napisał(a):

Nakazuje też nie spamować - a jeśli myślisz o przeklejaniu 100 razy jakiejś treści z grup na fb/jakiegoś innego dowolnego serwisu to..uprzejmie proszę nie idź  tą drogą ;) 

Serio, poleciały raporty na brak zrównoważonej informacji? :lol2: 

Nie wrzucamy tych samych treści, tylko to co jest interesujące! Wszak to INFORMACJA :) 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Czy Ty naprawdę nie widzisz jaką hipokryzją się wykazujesz?

Przychodzisz do topicu i ciągle wrzucasz wygrzebane posty aby tylko pośmiać się z chińczyka, z obowiązkowym dopiskiem #zachodnie_lepsze.

Parę razy przytaczałeś i śmiałeś się z topiącego się plastiku. 

Czemu teraz się nie śmiejesz z Nissana? Jeśli nie, to jesteś zwyczajnym trollem. Przychodzisz do wątku aby tylko śmiecić.

Do tego jesteś głuchy na jakiekolwiek argumenty. Każdy argument zlewasz tylko #zachodnie_lepsze.

Nie wspomnę już też ile razy zasadziłeś tutaj bombę kompletnym brakiem wiedzy motoryzacyjnej od strony technicznej. Ale zawsze #zachodnie_lepsze.

YouTuby kłamią, mechanicy kłamią, znajomi kłamią, my się nie znamy #zachodnie_lepsze.

Ciesz się ze swojego topniejącego Nissana i odpuść trollowanie w tym temacie ;) 

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, MaxaM napisał(a):

@GordonLameman

Czy Ty naprawdę nie widzisz jaką hipokryzją się wykazujesz?

Przychodzisz do topicu i ciągle wrzucasz wygrzebane posty aby tylko pośmiać się z chińczyka, z obowiązkowym dopiskiem #zachodnie_lepsze.

Użyłem takiego hasztagu gdzieś? Nie, ja nie używam hasztagów, nie mam 50 lat. :lol2: 

Parę razy przytaczałeś i śmiałeś się z topiącego się plastiku. 

Czemu teraz się nie śmiejesz z Nissana? Jeśli nie, to jesteś zwyczajnym trollem. Przychodzisz do wątku aby tylko śmiecić.

Jakimś cudem nie widzę, aby ktokolwiek z kółka chińskiej adoracji śmiał się z chińskich wpadek - śmiejecie się tylko z europejskiej motoryzacji. Czyli też jesteś hipokrytą? :) 

Do tego jesteś głuchy na jakiekolwiek argumenty. Każdy argument zlewasz tylko #zachodnie_lepsze.

Jak już pisałem - nie używam hasztagów, wiec chyba mnei z kimś mylisz :) 

Nie wspomnę już też ile razy zasadziłeś tutaj bombę kompletnym brakiem wiedzy motoryzacyjnej od strony technicznej. Ale zawsze #zachodnie_lepsze.

YouTuby kłamią, mechanicy kłamią, znajomi kłamią, my się nie znamy #zachodnie_lepsze.

Yup, youtube zazwyczaj kłamie lub naciąga bo liczy się sensacja i klikalność. 
mechanicy mają zazwyczaj blade pojęcie dlatego trudno znaleźć dobrego.
Moi znajomi nie kłamią, wy się nie znacie. :) 

Czemu odbierasz mi prawo do opinii na temat chińskiej motoryzacji? :) Ja Ci nie odbieram takiego prawa i nie próbuje zwalczać krytyki europejskiej motoryzacji. Dlaczego Tak Was boli krytyka chińskiej? Serio ten scoring społeczny musicie sobie podnieść? :E 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Osób czy kont trolli? Jakos na forach VW specjalnie tego nie widać.

17 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Bo w nissanie to nie wada, to feature, ma wygodne fotele, to jego auto może się topić.

Ale nissanem jak pojedzie w europę i dopadnie go awaria to zawsze gdzieś naprawią, a w chinolu pozostanie płacz, laweta i autobus do domu.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano
14 minut temu, Cappucino napisał(a):

Ale nissanem jak pojedzie w europę i dopadnie go awaria to zawsze gdzieś naprawią, a w chinolu pozostanie płacz, laweta i autobus do domu.

To znaczy, że Nissan kupiony w Polsce, zostanie bez problemu naprawiony jak padnie w Hiszpanii, a np. jakieś Chery już nie?

Opublikowano
7 minut temu, Kyle napisał(a):

To znaczy, że Nissan kupiony w Polsce, zostanie bez problemu naprawiony jak padnie w Hiszpanii, a np. jakieś Chery już nie?

Przede wszystkim to znaczy, że jak ktoś wrzuci jakiś materiał, post, informacje o wadach nissana to nie zleci się kółko nissanowej adoracji przekonywać, żę to normalne, że toyota i VW gorsza, a nissan to najlepsze auto na świecie. na tym polega ta kolosalna różnica między kółkiem chińskiej adoracji a resztą tego subforum :) 

• Upvote 4
Opublikowano
55 minut temu, Kyle napisał(a):

No powodzenia w znalezieniu warsztatu co ogarnie tego chinczyka i będzie miał dostęp do części.:E, tutaj nawet ASO często nie daje rady.

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

na tym polega ta kolosalna różnica między kółkiem chińskiej adoracji a resztą tego subforum :) 

z punktu widzenia anachronicznego pragmatyka, ktory utknal w warunkach rynkowaych gdzies tam w ubieglych latach,  masz calkowita racje  - " Świetnie analizował detale, ale kompletnie przegapił zmianę paradygmatu przemysłowego" ;)

Opublikowano
9 minut temu, SuLac0 napisał(a):

Świetnie analizował detale, ale kompletnie przegapił zmianę paradygmatu przemysłowego" ;)

Że coś tam mocno dotowanego przez państwo komunistyczne, chwilowo się wybiło z ofertą dla jakiegoś tam procenta ludzi, o niczym nie świadczy, to nie jest wieloletni sukces, a z Chinami też nie wiadomo jak będzie, a mają swoje nie małe problemy. Ceny dumpingowe. Nie wiadomo jak to się będzie starzeć, czy będą warsztaty poza ASO, czy będą chętni kupować używane. Nie ma się czym podniecać. Bo moda jak moda może szybko przeminąć