Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę za mało auta widać by było 100% pewności?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-ID6IbJs3.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a6-avant-ID6Icgih.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b

IMG_5801.jpeg

A6

2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Ależ ja doskonale o tym wiem i również pisałem to z przekąsem/ironią. Dokładnie, to ten gość, co zamieścił owy wpis na portalu X, jest kolejnym anty chińskim trollem, który celowo sugeruje, że koła w chińskich autach się same odkręcają. Natomiast @areczek1987 i @8V32 PcLab obstawiam, że dali się złapać na tą manipulację (podając dalej ten wpis/pisząc odpowiedni komentarz), lub co gorsza celowo się do tej manipulacji przyłączyli (choć w to ostatnie w dobrej wierze wątpię). ... chociaż :heu:

Na nic się nie dałem złapać. Ironia wrzucona w chińczyki. Tak z wielką prędkością uderzył. Kto inny wjedzie na śpiącego policjanta. 

• Upvote 2
Opublikowano

"W historii modelu Omoda 5 (w 2024 roku w Malezji) doszło już do incydentu, w którym tylna oś pękła samoistnie podczas zwykłej jazdy. Oficjalne śledztwo producenta dokładnie wyjaśniło, dlaczego w nowym aucie było to możliwe

Zużycie robota spawalniczego: Zautomatyzowana linia produkcyjna zewnętrznego dostawcy osi przechodziła modernizację. Podczas wymiany zużytej końcówki automatycznej spawarki maszynowej nastąpiła błędna kalibracja sprzętu. 

Niewłaściwy spaw: W efekcie maszyna położyła zbyt słaby lub przesunięty spaw na belce skrętnej. Choć element wizualnie wyglądał na gotowy, pod obciążeniem nie wytrzymał i pękł. Producent wykrył wtedy wadliwą partię 60 sztuk i profilaktycznie wezwał do serwisu 600 aut, wymieniając całe komponenty

LOL🫡

Presja czasu i globalne łańcuchy dostaw

Nowe marki samochodowe (zwłaszcza te wchodzące na rynki z ogromną dynamiką) zamawiają podzespoły u setek podwykonawców. Wystarczy kilkugodzinny błąd na jednej z linii produkcyjnej dostawcy elementów metalowych, aby partia wadliwych części trafiła do montowni.

• Upvote 1