Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, SuLac0 napisał(a):

a zabrania? bo obecnie obowiazujaca  z poczatkow telef.kom (dot. korzystania z telefonu wymagajacego jego trzymania podczas jazdy), nie uwzglednia obslugi zainstalowanego tabletu podczas jazdy, bo nie jest wymagane jego trzymanie w reku. brak szczegolnej ostroznosci podczas jazdy, skutkiem czego moze nastapic zdarzenie, bedzie mial tutaj podstawy legislacyjnie, ale na pewno nie zla ergonomia implementacji techologii. e-nty raz to napisze - nie technologia jest problemem, ale jej implementacja

wiec w jakim celu te fikolki? dobrze wiesz o co chodzi. legislacja nie nadaza, za postepem technologicznym i nie jest to zadna nowosc

i daruj sobie te przytyki dot tesli, elona i mnie. akurat tesla nigdy nie byla i nie bedzie w kregu mojego zainteresowania dot. BEV

i mozna bylo potraktowac moj wpis jako ironiczny? ale nie, trzeba bylo odpalic ad personam i drazyc temat w kompletnym odklejeniu od jego clou. sory, ze to napisze, ale zachowujesz sie jak  hipokryta - punktujesz cale otoczenie za podobne zachowania, ale sam bez zadnych skrupolow robisz dokladnie to samo. chyba, ze caly czas ironizujesz, aby zadowolic czesc "widowni", to przepraszam, wtedy jest to zwykla blazenada. jednak bardzo w to watpie :(

Wystarczy nei zmyślać. dla mnei EOT. Nie pisz już do mnie pls. :) 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Wystarczy nei zmyślać. dla mnei EOT. Nie pisz już do mnie pls. :) 

jasne. domyslam sie, ze w tych czasach latwiej  przychodzi dac do "ignorowanych" , albo zhejtowac, niz przyznac sie do bledu i napisac "sory". EOT

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To nie ja popełniłem błąd zmyślając coś o przeglądaniu instrukcji podczas jazdy :) 

blad popelniles odpalajac "ad personam" i nawet tutaj nie potrafisz napisac zwyklego "sorry" , a to akurat swiadczy o Tobie, a nie o mnie. hipokryzja polaczona z blazenada. nie wysilaj sie.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, SuLac0 napisał(a):

blad popelniles odpalajac "ad personam" i nawet tutaj nie potrafisz napisac zwyklego "sorry" , a to akurat swiadczy o Tobie, a nie o mnie. hipokryzja polaczona z blazenada. nie wysilaj sie.

:lol2: 

Błazenadą jest zmyślanie scenariuszy tylko po to, aby nie przyznać, że producent auta elektrycznego mógł zrobić coś źle. Nie można! Jak już to prawo za tym nie nadąża, użytkownik głupi, nie zajrzał do instrukcji, a ekrany to postęp! 

już tu mema z błaznem wrzucono, ale pasuje idealnie. 

P.S. wygrałeś nagrodę

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 20.12.2025 o 13:34, SuLac0 napisał(a):

image.png.a39897638fdbb97d8a856377e72d9d2d.pngimage.png.b1abce5acaf58ed94a831cf33283c18d.png

W praktyce 2 dni i się przyzwyczajasz, nic się nie myli, dźwignia biegów pod ręką jest bardzo praktyczna. Użytkuje od kilku miesięcy, strasznie wygląda tylko na zdjęciach :)

• Upvote 1
Opublikowano

czyli mozna sie przyzwyczaic nawet do "lasu" manetek ;) ale jednak o ergonomii, to trudno w tym przypadku pisac. tak samo, czy takie "lesne" rozwiazanie bedzie lepsze od wydzielonego, latwo dostepnego miejsca na tablecie :hmm:

Opublikowano
14 minut temu, SuLac0 napisał(a):

czyli mozna sie przyzwyczaic nawet do "lasu" manetek ;) ale jednak o ergonomii, to trudno w tym przypadku pisac. tak samo, czy takie "lesne" rozwiazanie bedzie lepsze od wydzielonego, latwo dostepnego miejsca na tablecie :hmm:

to tak źle na zdjęciu wygląda.

Manetki są w różnych płaszczyznach, więc jest całkiem normalnie.

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, IceMan napisał(a):

to tak źle na zdjęciu wygląda.

Manetki są w różnych płaszczyznach, więc jest całkiem normalnie.

zgadza sie. mialem okazje pojezdzic i nie twierdze, ze nie da sie tego ogarnac.  da sie. jednak dla mnie, im mniej w okolicy kierownicy sie dzieje, tym lepiej i wygodniej byloby przeniesc fukcjonalnosci z czesci tych manetek w inne miejsce. 
i nie dam sobie wmowic, ze obsluga radia metoda z ubieglego stulecia w osobnej manetce,  jest czyms rownie dobrym jak z kierownicy :E 

Opublikowano
4 minuty temu, SuLac0 napisał(a):

i nie dam sobie wmowic, ze obsluga radia metoda z ubieglego stulecia w osobnej manetce,  jest czyms rownie dobrym jak z kierownicy :E 

To prawda, w drugim aucie mam wszystko na kierownicy i jest wygodniej, ale nie robiłbym z tego tragedii ;) Za to dwa duże ekrany w Reno są mega fajne.

Opublikowano

@IceMan jasne, ze nie ma tragedii, jak juz sie cos ogarnie i robi intuicyjnie. bez znacznei gdzie to jest ;) w Zoe mialem podobna manetke i w pewnym momencie doszlo do tego, ze szybciej wybieralo sie fukcjonalnosci z tabletu, niz z manetki "macajac" przyciski :) relikt przeszlosci

ekrany w megance z ich OpenR Link bardzo mi pasowaly :thumbup: zdecydwoanie bardziej niz przestarzaly Rlink w zoe

Opublikowano
1 godzinę temu, IceMan napisał(a):

W praktyce 2 dni i się przyzwyczajasz, nic się nie myli, dźwignia biegów pod ręką jest bardzo praktyczna. Użytkuje od kilku miesięcy, strasznie wygląda tylko na zdjęciach :)

Bardzo praktyczna, dotykasz jej kilka razy dziennie i dynda przy kierownicy. Idealne miejsce to tunel środkowy. 

Opublikowano

Od stycznia 2026 do testów ENCAP wchodzi ergonomia więc wszelkie testy i końcowe oceny jakie będą uzyskiwać poszczególne „tabletozy” rozwiążą spór. 
Jestem przekonany a wręcz pewny, że ergonomia w obecnej Tesli dostanie wysokie noty ;) 

Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Bardzo praktyczna, dotykasz jej kilka razy dziennie i dynda przy kierownicy. Idealne miejsce to tunel środkowy. 

Każde z tych miejsc jest tak samo użyteczne.

Opublikowano
36 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Od stycznia 2026 do testów ENCAP wchodzi ergonomia więc wszelkie testy i końcowe oceny jakie będą uzyskiwać poszczególne „tabletozy” rozwiążą spór. 
Jestem przekonany a wręcz pewny, że ergonomia w obecnej Tesli dostanie wysokie noty ;) 

ale wtedy NCAP przestanie byc juz w ogole wiarygodny, bo jego wyniki nie beda pasowaly do reprezentowanej narracji ;) tak waznych wynikow dla 18% kupujacych auta przypomne :Up_to_s:

podejrzewam, ze na poczatku najbardziej dostanie sie wlasnie chinczykom. tylko, ze zaktualizowanie interfejsu przeez OTA dla chinczykow, to bedzie moze pare mies, a nie caly rok lub wcale jak w przypadku czesci produktow zachodnich