Skocz do zawartości

Grzybowóz do ~300k, priorytet komfort, cisza, wyposażenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, bleidd napisał(a):

Aktywne sugeruje, że to coś więcej niż kanaliki wentylacyjne.

Aktywne = wentylator. Jeśli nie to kłamią w żywe oczy partacze. 

22 minuty temu, bleidd napisał(a):

Btw. Jeszcze jedna rzecz jaka mi się przypomniała to spryskiwacz do kamery cofania. Niby prosta rzecz a jaka użyteczna, to mnie strasznie irytuje w A3 że po jeździe (nawet krótkiej) w deszczu/błocie kamera jest tak usyfiona, że podczas cofania nic nie widać. Tutaj spryskujesz i jest po problemie. Chociaż VW czy Merc mają kamerę schowaną pod znaczkiem, który się uchyla podczas cofania więc to też dobre rozwiązanie.

I jak wtedy kamerka jest umocowana? Pod daszkiem na szybie?

Opublikowano
W dniu 13.01.2026 o 18:40, bleidd napisał(a):

Auto chce na lipiec żeby dopiąć budżet, a więc czegoś dostępnego na już nie wezmę

A długo miałeś te A3? Jak tego też się chcesz pozbyć po kilku latach to może w ogóle nie ma sensu blokować kasy, Audi to jedna z najlepszych marek do liczenia leasingu/najmu, nowe Q5 od 2k/mc i fajrant.

W dniu 13.01.2026 o 18:40, bleidd napisał(a):

Z tego co widzę to różni dealerzy dają różne rabaty. Audi Rzeszów daje 12%, w Łodzi dostałem 14%. Może warto i z GLC coś pokombinować

Najlepsze rabaty dostaniesz u pośredników. Jak chcesz maksymalny rabat u lokalnego dealera to bierzesz ofertę od pośrednika i idziesz do dealera po wyrównanie. ;)

Mogą nawet przebić jak się gwiazdy odpowiednio ułożą, np. potrzebują sprzedać ostatnie sztuki do wyrobienia normy na koniec kwartału/roku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galakty napisał(a):

I jak wtedy kamerka jest umocowana? Pod daszkiem na szybie?

Screenshot-2026-01-16-at-13-40-38.png

obok jest mały spryskiwacz skierowany na kamerkę

30 minut temu, Wu70 napisał(a):

A długo miałeś te A3? Jak tego też się chcesz pozbyć po kilku latach to może w ogóle nie ma sensu blokować kasy, Audi to jedna z najlepszych marek do liczenia leasingu/najmu, nowe Q5 od 2k/mc i fajrant.

2 lata i potrzymam do momentu odbioru nowego. Planuje raczej już jako docelowe auto na długie lata, A3 to była pomyłka :E

Edytowane przez bleidd
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, bleidd napisał(a):

Screenshot-2026-01-16-at-13-40-38.png

obok jest mały spryskiwacz skierowany na kamerkę

2 lata i potrzymam do momentu odbioru nowego. Planuje raczej już jako docelowe auto na długie lata, A3 to była pomyłka :E

Czemu a3 to pomyłka? 

Opublikowano (edytowane)

1) Głośne a robię dużo tras A4/S19. Ale na swoją obronę dodam, że jak je wybierałem to nie jeździłem aż tyle :E

2) Głupio sobie skonfigurowałem. Oszczędzałem na wielu rzeczach bo "ee po co mi to" i teraz żałuję. Zwłaszcza jak byle Kia czy Opel ma w standardzie już to wszystko a u mnie ni ma bo nie doklikałem :P

3) Pasowałoby coś większego i pojemniejszego

Edytowane przez bleidd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

Może dla ciebie to normalne, ja o tym nie miałem pojęcia. 

Strasznie gówniana zagrywka. 

Mamy zimę, to założyli zimowe koła, jakie mieli na stanie. Auto zamawiasz i odbierasz na oponach letnich, chyba że sobie doklikasz zimówki / wielosezonowe.

Sprzeda się dokładnie to auto i klient nie domówi zimówek, to dostanie na letnich, a te zimówki przełożą do kolejnego auta 

Edytowane przez marko