Skocz do zawartości

Grzybowóz do ~300k, priorytet komfort, cisza, wyposażenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Kyle napisał(a):

Jak chcesz super komfort i wyciszenie, a przy tym SUV, to czy przypadkiem takie czołgi nie są koniecznością? Jak byś skreślił "SUV" to pozostają sedany ... z tych większych ("passerati"?)

Wiem, że rezygnując z nadwozia SUV w tym budżecie miałbym np A6, które jest super ciche w trasie ale nie chce się fixować na tylko jednym aspekcie auta. Poza tym Q5 w tej kwestii naprawdę daje radę (GLC, X3 na pewno też) także ten punkt mam spełniony.

Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Przesadzasz. Jesli nie mieszkasz w ogromnym mieście to nie ma żadnego problemu :) 

Taaaak? U mnie pod firmą są tak małe miejsca parkingowe że czasem Ceedem wjechać nie jest łatwo, a raczej wjechać OK tylko wysiądź... ;) 

Mając Q7 musisz już polować na miejsce.

11 godzin temu, bleidd napisał(a):

Wiem, że rezygnując z nadwozia SUV w tym budżecie miałbym np A6, które jest super ciche w trasie ale nie chce się fixować na tylko jednym aspekcie auta. Poza tym Q5 w tej kwestii naprawdę daje radę (GLC, X3 na pewno też) także ten punkt mam spełniony.

Q5 to i tak będzie przeskok po A3, co Ci nie pasuje jednak? 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Q5 to i tak będzie przeskok po A3, co Ci nie pasuje jednak? 

No przeskok jest potężny. Pasuje mi wszystko (może poza tym panelem do obsługi lusterek/szyb w drzwiach kierowcy ale to zarzut trochę na siłę), ale chcę jeszcze sprawdzić GLC i X3.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, galakty napisał(a):

Taaaak? U mnie pod firmą są tak małe miejsca parkingowe że czasem Ceedem wjechać nie jest łatwo, a raczej wjechać OK tylko wysiądź... ;) 

Z mojej perspektywy to nie problem, ale faktycznie - ograniczam się do własnej perspektywy. Bo mam miejsce na parkingu podziemnym w pracy i wchodzi idealnie. :E 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Z mojej perspektywy to nie problem, ale faktycznie - ograniczam się do własnej perspektywy. Bo mam miejsce na parkingu podziemnym w pracy i wchodzi idealnie. :E 

Od kiedy mam halę garażową to też nie patrzę na to, ale teraz jak stare auto musiałem gdzieś postawić to takim Q7 nie ma szans że wjadę na bloki :E

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A na zakupy nie jeździsz? :E Miejsca pod marketami czy w galeriach są najmniejsze na jakie pozwala prawo czyli 2.5 x 5m. Takie Q7 się owszem mieści ale miejsca na otworzenie drzwi albo bagażnika już prawie nie ma zwłaszcza, że nie wszyscy stają w tych liniach tak idealnie pośrodku. Nie wspominając o manewrowaniu an takim parkingu gdzie kolejne rzędy miejsc parkingowych też są maksymalnie blisko siebie aby upchać jak najwięcej miejsc, przez co wjechanie/wyjechanie z miejsca to muszą być manewry na żyletki takim czołgiem.

• Upvote 1
Opublikowano

Jeżdżę, ale nie do galerii handlowych. Mam od niedawna markecik na mojej wsi i nie ma problemu z parkowaniem. Bo zakupy robię o 6 rano w sobotę :E 

Natomiast moja faktycznie mówi, że to już za duże dla niej. Ja tak tego nie odczuwam - mimo że czasem trzeba odpuścić miejsce bo jest za wąskie (a na starych osiedlach często za krótkie :E ).

Opublikowano

Miałem okazję jeździć kilka dni nowym Defenderem, auto wielkie, jeździ się jak czołgiem, auto robi wrażenie i wszyscy uciekają z drogi i nie wpychają się na mój pas ;)

Ale zaparkować na mieście to rzecz prawie niemożliwa. Nie polecam na codzień :D

Opublikowano

Może trochę temat poboczy, ale nie do końca. Poczytaj sobie opinie o ASO danych marek. Mam 2 przykłady bliskich osób, które nigdy już nie wybiorą BMW ze względu na obsługę po wyjeździe za tzw. bramę po zakupie samochodu. 1 wymiana rozrządu w 2.0 benzyna i naprawa z OC sprawcy. 

Opublikowano
5 godzin temu, bleidd napisał(a):

Nie wspominając o manewrowaniu an takim parkingu gdzie kolejne rzędy miejsc parkingowych też są maksymalnie blisko siebie aby upchać jak najwięcej miejsc, przez co wjechanie/wyjechanie z miejsca to muszą być manewry na żyletki takim czołgiem.

Chyba te kamery 360 powinny tutaj być bardzo pomocne.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Petru23 napisał(a):

Miejsca nie powiększą niestety ani auta nie zmniejsza. 

... ale przynajmniej jak ktoś ma takie kamery, to mi auta nie zarysuje, jak taki jeden cioł w Starogardzie Gdańskim jadący w SUV'ie, który myśli że umie jeździć i mu kamery nie potrzebne.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
9 minut temu, Kyle napisał(a):

... ale przynajmniej jak ktoś ma takie kamery, to mi auta nie zarysuje, jak taki jeden cioł w Starogardzie Gdańskim jadący w SUV'ie, który myśli że umie jeździć i mu kamery nie potrzebne.

Uwierz, jedno nie wyklucza drugiego 8:E