Tomasz Niechaj 34 Opublikowano Wtorek o 12:20 Opublikowano Wtorek o 12:20 1 minutę temu, Cappucino napisał(a): 2,6% wszystkich sprzedanych w 2025r. No to by wskazywało, że cały rynek mocno spadł
Cappucino Opublikowano Wtorek o 12:23 Opublikowano Wtorek o 12:23 (edytowane) 4 minuty temu, Tomasz Niechaj napisał(a): No to by wskazywało, że cały rynek mocno spadł To liczba zarejestrowanych aut a nie sprzedanych, to też trzeba wziąć pod uwagę.. No ale to chyba i tak zbyt duża różnica. Edytowane Wtorek o 12:24 przez Cappucino
trepek Opublikowano Wtorek o 13:25 Opublikowano Wtorek o 13:25 (edytowane) Godzinę temu, Cappucino napisał(a): 2,6% wszystkich sprzedanych w 2025r. Może samar policzył auta sprzedaż w grudniu a wydane w styczniu? 2.6% w styczniu 2025 czyli rok temu. W styczniu 2026 sprzedano tyle ile podał Tomasz a udział BEVów w sprzedaży nowych aut w styczniu tego roku wynosi 8.8%. Edytowane Wtorek o 13:26 przez trepek
duniek Opublikowano Wtorek o 22:15 Opublikowano Wtorek o 22:15 sprzedałem moją 20kW (50A) ładowarke DC (koszt 6,5k) i biore kolejną tez 20kW ale nowszy moduł ktory daje 67A czyli nawet na low SoC w aucie 400V osiagne 20kW (przy 50A bylo to 14-15kW blisko 0%) minusem jest to ze niestety nie ma zadnej regulacji i daje poprostu pełne 20kW plusem jest cena bo powinna wyjsc ponizej 5k (nawet mozliwe ze w okolicy 4,5k) wrzucam foto z wnętrza (niestety low res) jak dojdzie to wrzuce wiecej zdjęć
8V32 PcLab Opublikowano wczoraj o 21:43 Opublikowano wczoraj o 21:43 Short z polskiego ASO Hyundai, przekładają bebechy do nowej obudowy baterii- stara obudowa została uszkodzona. https://www.facebook.com/reel/907458581975247
SuLac0 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu @8V32 PcLab to tylko potwierdza, ze uszkodzenie baterii, nie musi oznaczac zaraz wymiany calosci i warto to brac pod uwage przy np. zakupie uzywanego BEV bardzo ciekawy material
Tomasz Niechaj Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Porównanie mocy, szybkości i czasu ładowania Volkswagena ID.7 zależnie od temperatury: mocno ujemna oraz blisko zera:
8V32 PcLab Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przydała by się temperatura samych ogniw z czujników baterii, temperatura otoczenia nie jest tożsama z temp baterii i można tu manipulować
Tomasz Niechaj Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 27 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a): Przydała by się temperatura samych ogniw z czujników baterii, temperatura otoczenia nie jest tożsama z temp baterii i można tu manipulować Volkswagen niestety nie podaje temperatury akumulatora, ale auto przed testem stało na zewnątrz, później zrobiłem mu test 120 km/h, później ponownie stałem dłuższą chwilę sprawdzając zużycie chwilowe i akumulator nie był dogrzewany zarówno przed pomiarem 120 km/h, jak i po nim - wynika to też z niskiego poziomu naładowania. Nie miał więc raczej więcej niż +5 stopni C.
8V32 PcLab Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Z przykładu mojego Nissan Leaf przy 0 stopni C. z samej jazdy temp podskoczy spokojnie o 10 stopni. Możliwe że z ID7 temp baterii dałby się wyciągnąć przez OBD i jakąś apkę
Rekomendowane odpowiedzi